Har tackat ja till Elim idag

Idag har jag och min fru Eva tackat ja till förfrågan från Elimkyrkan i Stockholm att bli dess teampastor. Det handlar om att efterträda Kjell Axel Johansson i den uppgiften, någon gång under hösten.

Jag har ju inte fungerat som lokal pastor och församlingsföreståndare sedan 2002 då jag lämnade det uppdraget i Söderhöjdskyrkan, för att dels ägna mig åt mitt konsultbolag och åt ordförandeskapet i Evangeliska Frikyrkans styrelse samt en rad andra uppdrag och engagemang i svensk kristenhet som har hängt ihop med uppdraget som EFK-ordförande. Mina engagemang på riksnivån i svensk kristenhet kommer att fortsätta men inriktningen kan förändras, och nu blir Elim min främsta bas som jag utgår ifrån.

Elimkyrkan har upplevt en spännande tid de senaste tio åren då församlingen bland annat mer än fördubblats i medlemsantal, idag har man cirka 350 medlemmar. Det som framförallt har tilltalat mig i detta är församlingens pionjär- och församlingsgrundarvision, ett område där man är en av de mest alerta EFK-församlingarna i Sverige. Bland annat har man startat ett arbete i Vårberg-Skärholmen i sydvästra Stockholm, ett arbete med fokus på studenter och unga vuxna som kallas för Trinity, och ett arbete med fokus på Eritreaner och etiopier. Elim har dessutom tagit över baptistkyrkan i Helenelund, Sollentuna, där arbetet drivs i samarbete med Korskyrkan.

Jag och min fru ser fram emot en spännande tid med Elim, dess engagerade församlingsmedlemmar, ett stort pastorsteam med mycket framåtanda, och en framåtblickande styrelse.

Jag tror att den avgörande frågan för kristna kyrkan i Sverige är att vi får fram kreativa, andefyllda och växande församlingar, som har förmåga att hitta nya vägar i evangelisationen, tänker i Gudsrikestermer, och oavbrutet går vidare med församlingsgrundande. Och som har en stark fokus på att göra lärjungar och fostra fram Kristuslikhet i församlingen, och inte bara anpassa sig till sekulariseringens och omvärldens trender och kultur.

Det vill jag ägna mig åt kommande tio åren.

För övrigt – idag har jag och Eva firat vår 33-åriga bröllopsdag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Grattis !!!

 • http://sebrob.com Sebastian

  Grattis – det ska bli ett sant nöje att höra dig vid tillfälle.

  /sebastian (Medlem i Korskyrkan)

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Kjell Axel Johansson är en av de jag har störst respekt för inom Svensk kristenhet, få personer kan predika så lugnt och sansad- men ändå med en stark andlig auktoritet.
  Tror du passar utmärkt till Elim, och tror församlingen kommer försätta bära god frukt och växa i en fin andlig gemenskap. Så grattis till din nya uppgift!
  Grattis också till äran 33 åriga bröllopsdag!

 • Christer Roshamn

  Grattis till både dig och Elimkyrkan!

  Christer

 • Tomas Ander

  Grattis Stefan! Tio år som Herde i Elim är tydligen Din vision och målsättning. Önskar Dig mycket kraft från Herren och stor framgång både numerärt och kvalitativt.

  Stockholm och Sverige behöver människor som Du!

 • http://motcharisma.blogspot.com Charisma

  Härligt – Vi önskar Dig Guds bästa välsignelser!

 • Thommy Bergenwall

  Grattis till bröllopsdagen och Elim uppdraget,det påstås att den förste Andedöpte personen på svensk mark var en person i just Elim kyrkan, i Skövde.

  Var välsignad och de gott. v v v v Thommy Bergenwall kastasten.se

 • http://www.trinitystockholm.se David

  Välkommen!!

 • David

  …och stort GRATTIS förstås!

 • Mikael Lundgren

  Känn er varmt välkomna. Ser fram emot att guida er i Vårbergs betongdjungel nån gång och att bli ledda av dig/er ett antal år framöver.

  F ö gillade jag din shyssta jagga (men beklagar att bajen bara kryssade HBK och att Charlie Davies snart är i Frankrike)

 • Anders Solberg

  Jätteroligt – välkommen till Elim! Ska bli spännande att se vad Gud har i tankarna för framtiden.

  Grattis också till 33 års äktenskap! Stabilt! :)

 • Henrik Malmlöf

  Jätteroligt. Varmt välkommen till oss. Gud välsigne dig! Fortsätt lyssna till Jesus och bara gör det Han vill. : )

 • Gustaf Björkman

  Är inte Elim en baptist och EFK kyrka? I så fall kommer du att vara med i den nya processen som inletts mellan samfunden. Välkommen in i den! Tänk att du i slutändan får bli missionare. Det är stort!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Gustaf,
  Ja, Elim är en Baptist- och EFK-församling, så den nya samfundsprocessen kommer att finnas på mitt bord som teampastor i Elim. Fast personellt och kulturellt och bakgrundsmässigt är huvudbakgrunden för dagens Elim, den tidigare HF-församlingen i Stockholm, som en gång i tiden hette Sion, och sedan Birkakyrkan.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Robert

  Roligt att ni finns i de södra förorterna, det behövs verkligen! Vi får inte glömma Bagarmossen som har blivit ett av de största problemområdena i Sverige….En arbetskamrats fru jobbar som polis där och kan vittna om oroligheter…
  Gud välsigne dig och grattis på bröllopsdagen!

 • Kent Mossheden

  Varmt välkommen till oss i Elimkyrkan. Förändringens och utmaningnes vid blåser över kristenheten i Sverige och vi vill vara bland dem som söker sig närmare Herren, för att vara ledda av Anden, höra och göra Guds vilja, här och nu. Vi vill, vill vi betala priset?
  Tänk inte på vad förr har varit – innan du kommer kan det ha hänt mycket.

  Förändring! Glöm inte att förbereda dig för överlåtelse till DIF-land. Må Bajen vara ett minne blott! Att byta elände mot elände gör ju knappast någon skillnad! Eller skall vi gårta tillsammans – men av olika anledningar! Bajen tycks ju i varje fall ha några spelare att hoppas på.

  Men, förtrösta på Herren och förlita dig inte på ditt förstånd, heter ju.

  Altt gott!

 • robert

  Thommy Bergenwall skrev:
  ”Grattis till bröllopsdagen och Elim uppdraget,det påstås att den förste Andedöpte personen på svensk mark var en person i just Elim kyrkan, i Skövde.”

  Sådana uppgifter skall man alltid ta med en nya salt,och här behövs det nog en hel skottkärra. För med det påståendet så dömmer man ut all svensk kristenhet från 900-talet och fram till tidigt 1900-tal.Som om inte en enda svenk varit andedöpt under 900 år…..skärpning!!!

 • http://www.brefvet.com Gunnel

  Ja, läs gärna Predikare-Lena av Tore Zetterholm och friska upp minnet av Roparna.
  Tack robert….

  Och Guds välsignelse över storStockholm!

 • http://mattiasneve.wordpress.com mattias

  Grattis och Guds rika välsignelse till dig och din fru Stefan!
  /Mattias

 • http://deborah7.blogg.se/ Deborah

  Stefan, käre broder i Herren!

  Jag skall be för dig, din familj och för – hela Stockholm! (Sverige likaså!)

  Må Herren upplysa dina ögon och ge dig kraft att stå upp för Hans Ord och Förbundet i Hans dyra blod, till välsignelse och frälsning för alla du kommer att nå med din predikan från Skriften.

  Låt ingen bedra dig – vi har en andlig strid att beakta!

  Uppb.12:11 ”De övervann honom i kraft av Lammets blod och i kraft av sitt vittnesbörds ord: de älskade icke så sitt liv, att de drog sig undan döden.
  Glädjens fördenskull, ni himlar och ni som bor i dem. Men ve dig, du jord, och dig, du hav! Ty djävulen har kommit ned till eder i stor vrede, eftersom han vet att den tid han har kvar är kort.”
  ….
  Var välsignad! Stor frid!

  Deborah :-)
  ……………………………..