4 timmar kvar till tävlingsdebut i 10 km löpning

Nu är det bara fyra timmar kvar till start. Det blir min första tävling i terränglöpning och långdistanslöpning på 23 år. 10 km runt Djurgårdsbrunnsviken i Stockholm. Tävlingen utgör också studentmästerskap för Stockholm, så jag får som halvdöd, avdankad, stel, strokepatient, tävla mot unga jättevältränade 22-åringar. Det kan man kalla för utmaning.

Jag tänker just nu på profeten Elia i Gamla Testamentet. I 1 Kungaboken kapitel 18, vers 46 står det om att ”Herrens hand hade kommit över Elia, så att han band upp sina kläder och sprang framför Ahab ända till Jisreel”. Det var en ganska lång sträcka vad jag förstår, och Ahab körde med häst, så Elia måste ha sprungit ruskigt fort.

Antingen kommer Guds hand över mig, som det hände med Elia, eller också får jag kämpa för att inte komma sist bland 800 löpare. Vi får se hur det går.

Jag lovar att blogga ikväll och meddela resultatet, om jag inte bloggar ikväll så ???? Då är det nog inte så bra.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tea Gustavsson

  Lycka till! Fördelen med att komma sist är ju att de sista skola bliva de första and allt that…

 • Christian

  Heja Stefan! Ta det kugnt kanske man inte kan säga …

  Tycker jag hört det där om Elia någon gg…

 • protection

  ????….