Sen fredag kväll

Kommer hem sen fredag kväll efter en heldags styrelsemöte för Evangeliska Frikyrkan, och ikväll har jag varit i Tantolunden med Ungdomskyrkan Konnekt, och hade med mig tre styrelseledamöter från Evangeliska Frikyrkan, nämligen Claes Göran Åberg från Småland, Johan Knabäck som är ordförande i Korskyrkan Västerås, och Mats Berggren från EFK och EFS-församlingen i Jävre i Norrbotten.

Det var massor av folk i Tantolunden, ett antal hundra krökande och knarkande ungdomar, inga vuxna förutom Konnektteamet, inte ens poliser var där i kväll, bevittnade drogaffärer (hur jag hanterade detta säger jag inte), försökte förhindra en knarkare att tafsa på tjejer, pratade med ett antal ungdomar, och Konnektteamet hade massor av bra samtal med ungdomar om Jesus. Ikväll ska vi första gången börja köra med en andakt, sen fredagkväll i Tantolunden, men tyvärr kunde jag inte stanna så länge. Jag tycker att det är historiskt. Kyrkan ska flytta ut på stan, inte sitta inlåst i en kyrkbyggnad.

Har en heldag i morgon, representantskapsmöte för representanter från EFK-församlingar i hela Sverige.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Guds frid Broder och Guds välsignelse !!!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Amen!

 • Pekka Mellergård

  Ibland tycker jag att det blir lite för mycket hejarop på den här bloggen. Men den här gången måste jag faktiskt uttrycka ett rejält ”Starkt jobbat, Stefan!”. Jag har nämligen sett Stefan sitta med EFK:s styrelse hela fredagen, mesta tiden som mötesordförande. Sen var det ett ”förkonferensmöte” i Elimkyrkan på kvällen. Och sen ger sig karln ut i Tantolunden! Vet inte hur bra det är för blodtryck och risk för slaganfall. Men det finns få saker som är så viktiga (och inspirerande) som goda exempel och förebilder. Stefans nattliga turer i Tantolunden hör definitivt till de inspirerande exemplen. Keep on trucking!

 • Tomas Ander

  Heja Stefan, Heja Pekka! Stå på gubbar för Jesus!! :)

 • http://godkatolik.blogspot.com/ minutz3

  Det känns som att ni gör ett underbart arbete för Jesus Kristus Stefan, verkligen. Just detta att inte bara fokusera på de utsatta utan peka vidare, leda vidare till Frälsningen tror jag är mycket viktigt. Ofta verkar det som att vissa slår över åt ett visst håll, vissa går bara kring i slummen, bland de utsatta, andra går bara i kyrkan. Jag tror en blandning är bra, annars förlorar vi lätt Vägen…

 • http://motcharisma.blogspot.com/ Charisma

  Ni är föredömen – go for it! och på våra olika arenor är vi mer taggade än nånsin…
  http://motcharisma.blogspot.com/

 • Pekka Mellergård

  Tack för den passningen, Tomas. Stefan, vad säger du? Ska vi trycka upp några T-shirt: ”Gubbar för Jesus!”. ?! Det kanske vore ett sätt att förbättra ekonomin för ett och annat samfund…

 • Olov

  Tummen upp för din genuina passion för ungdomar, Stefan. Du är all heder värd för detta, tack!

 • TOR

  ”Det var massor av folk i Tantolunden, ett antal hundra krökande och knarkande ungdomar……Kyrkan ska flytta ut på stan, inte sitta inlåst i en kyrkbyggnad.” Tänk om Jesus och kyrkan skulle kunna förändra dessa människors liv, om så bara en enda. Tänk om.

 • Mats Berggren

  En korv på östermalmstorgoch sen vidart till tantolunden. Kontrasternas stad men samma alkohol och droger fast i olika ”fin” förpackning. Detta är ett nationellt problem som finns tillochmed i norrbotten. Natten berörde mig verkligen djupt och jag upplevde
  attmitt i allt elände så fanns en äkthet och en sorts längtan. Möjligen att som ung få tillhöra något ,att få vara sedd och uppmärksammad. -men vad vet jag ? jag fick nåden att prya bara några timmar .

  Ett är säkert ! Jesus fanns vekligen där med ungdomskyrkan konekt. Jag är djupt imponerad och rörd över det dom gör. Guds rika välsignelse tiller alla och till dig Stefan.
  Vi får köra igång i Pite också, Jesus behövs verkligen på stan där också.

  Mats Berggren från EFK och EFS-församlingen i Jävre i Norrbotten.