Jättetrött – och lördagkväll

Lördag kväll och jag är rejält trött. Vi har haft representantskapsmöte hela dagen för Evangeliska Frikyrkan. Det är ett endagsforum då representanter för EFK:s församlingar möts för beslutsfattande i frågor av betydelse för vår rörelse. Mest uppmärksammat blir säkert vårt beslut om vigselrätten. Vi beslutade att gå vidare på det spåret, men inte ha så bråttom, utan först utreda konsekvenserna av beslutet.

Fick också lite kritik för mina synpunkter på Saron angående medlemskapsdebatten, mitt bloggande tycks inte uppskattas av alla EFK:are. Men det blev ingen större debatt kring denna fråga, delegaterna var nog lite trötta sen lördag eftermiddag,  när frågan kom upp.

Inledningen i morse, med den gemensamma lovsången kändes jättebra. Det var lyftande.

Men jag är kanske allra mest berörd över att fredagkvällen- och natten var katastrofal i Stockholm, med både självmord och med ett antal drog- och alkoholförgiftningar bland tonåringar. Polisen hade inte ens tid att åka till Tantolunden. Och då är det kris. Och samtidigt sitter vi i våra ombonade kyrkor och diskuterar våra frågor. I en annan värld.

Vi behöver en kristenhet som i Andens kraft och i Guds kärlek, och med social empati och förmåga, kan gå ut och förmedla hela evangeliet till den uppväxande generationen i Sverige. Det är den allra viktigaste frågan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • O.K

  Jag hoppas att du inte tystnar vad det gäller Saron för det vill helst hagerius som det är nu är Saron på väg utför och han vill inte ge sig och ledningen lyssnar inte på medlemmarna vi har inte fått vara med och ta beslut många har lämnat Saron och flera kommer att gå om det inte görs något snart.(Många orkar inte gå på möten)
  I ett församlingsforum i onsdags fick vi reda på att sammanboende homosexuella är medlemmar.Dessutom har människor fått bli medlemmar utan troendedopet och allt görs utan att medlemmarna fått vara med.Den tro som vi har är inte värt någonting en del som har lämnat har inte sökt sig till någon ny församling och säger att dom inte kommer att lita på någon församling efter detta om någon ändå till slut skulle komma på iden att ta ett beslut i ett församlingsmöte så blir det som vanligt att dom äldre och sjuka verkligt kristna som utav olika anledningar inte kan gå får inte vara med det är väl en sak som efk kan ta upp Men dom vill väl helst utesluta oss för att vi inte går.
  (Vid partival får alla vara med till och med ålderdomshem)

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Det är väl hög tid för svensk kristenhet att lyfta på häcken och bege sig ut bland folket i landet som behöver Jesus dig och mig.

  Det är ingen ide att sitta inne i kyrkan och förfasa sig över utvecklingen i samhället för den sker pga att vi sitter inne och inte gör vårt uppdrag.

  Det finns ett och annat undantag,Stefan med team verkar vara i sådant och jag skall försöka komma på något möte fram över när jag är i Stockholm.

  Det är illa ställt med vårt land när snuten inte hinner med sitt jobb eller när man ger löneförhöjning på larm centralen om dom låter bli att svara,samtidigt som barn begår självmord och utvecklar drogmissbruk med allt vad det innebär för många.

  Var välsignade och gör din insatts min vän.

  Thommy Bergenwall kastasten.se

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Kan tänka mig att kritiken är att det ska skötas internt och inte via bloggar? de är lite av svensk frikyrlighets stora allmäna kritik, låt oss sköta det själva, så att inte andra ser våra bekymmer….

  Hoppas inte det var självmord i tantolunden som polisen vägra komma till, de är bara hemskt i så fall.

 • http://www.kungsporten.com Henrik Steen

  Du är ett så viktigt föredöme i att du verkligen själv går ut och möter ungdomar i natten, Stefan, och inte bara sitter och tycker en massa grejer. Du utmanar mig att inte stänga in mig i min kristna klubb. Fortsätt så! Det gör att dina blogginlägg, debattartiklar och allt blir så mycket mer trovärdiga, för du visar att du lever som du lär.
  Sen vill jag tacka dig för att du gör nästan outhärdliga Representantsskapsmöten uthärdliga genom din humor, dina små inlägg och infall! Du gör nästan så att man ser fram emot nästa förhandlingsrunda… Hoppas du fortsätter i styrelsen länge länge till.
  Önskar dig välsignelser efter en tung men givande dag!

 • Johan

  Du får inte tysta! Bloggen är en kanal och fortsätt vara rakryggad… Saron puttas åt ett håll som kan verka bra på kort sikt, men inte kommer attrahera någon djupare eller på längre sikt.. Det är bara att se hur Saron idag ser på sambofrågan. Fortsätt vara så som du är Stefan! Du är en förebild och jag älskar dig som broder!

  Johan

 • Christer Roshamn

  Det var en bra dag tycker jag i Korskyrkan Stockholm, Vi är generösa mot varandra tycker jag. Nu är jag tillbaka till ”verkligheten”. När jag kom hem fick jag ta på mig prästkragen och följa med en kvinna till akuten som har ett liv som är ett helvete, men mitt i allt elände har hon blivit frälst! Jag kom precis hem. Ska sova snart och laddar för predikan i morgon. Jag ska tala om en en ”tro för helt vanliga dagar”. Jag ser fram emot kongressen med temat ”EFK 2020”

  Tack också för idag Stefan. Jag instämmer i Henrik Steens kommentar!

  Christer Roshamn

 • Eric

  Jag kan inte nog tacka Gud för din rakryggade hållning i olika teologiska frågor. Du vill så väl, men alla uppfattar det inte så. Du har Guds ord på din sida, så du kan vara trygg.
  Att du får kritik är inte alls så underligt. Det fick Jesus och hans apostlar när de framhöll sanningen. Jag vill upmana alla som läser din blog gatt be för dig och jag tror att det är många som gör det.
  Vad är felet att vi som kristna inte går ut och hjälper de människor som har råkat ut för rövare? Orsaken är att Kristi kärlek inte får genomsyra oss så att vi måste gå ut för att hjälpa dem. Vi är oss själva nog. Gud hjälpe oss!

 • Olov

  Stefan, när kommer den bibliska grunden för medlemsskap i tre nivåer? Jag väntar spänt på denna uppenbarelse!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Olov,
  Jag återkommer, håll ut.

  hälsn

  Stefan Swärd

 • Daniel N

  O.K, jag tycker du ger intryck av att vara bitter. Ta hand om dig.

 • Katta

  Frid!
  En uppmuntran till andra som av olika skäl inte längre klarar av att vara ute på nätterna med ungdomarna. När mina krafter började tryta mer och mer så visade Herren mig mer och mer av bönens fantastiska makt! Jag ber bl.a. fortfarande varje dag för konnekt och arbetet där.
  Det är jobbigt för ungdomar idag. Fick ett sms i natt om en som också funderade på självmord… Hoppas få möjlighet till ett samtal men tills dess är bönen möjligheten!
  Be! Be och be och be. Vi kan inte se klart och tydligt, vi har inte inblick i människors hjärtan, vi har inte rätt perspektiv. Vi har faktiskt noll koll. Men Han ser, klart och tydligt, Han känner människors hjärtan, Han Har hela perspektivet, ja Han har full koll!

  OBS, jag skriver inte att man inte ska gå ut…

 • Lasse

  Ville bara tacka för din blogg. Dina starka inlägg behövs, både som vägvisare och som balans mot en del ”försiktiga” ledare. Det är inte så lätt att som ledarskap hitta balansen mellan kärlek, vishet och ”action”. Som nån så klokt sa: Hellre göra fel och rätta till, än att inte våga göra något.

  Idag hade vår församling välsignelse och förbön för ett par som precis gift sig borgerligt. Funkade alldeles ypperligt. Kyrkan kommer att klara sig galant utan statlig vigselrätt, bara vi står fast vid Guds heliga ord.

 • TOR

  ”Men jag är kanske allra mest berörd över att fredagkvällen- och natten var katastrofal i Stockholm, med både självmord och med ett antal drog- och alkoholförgiftningar bland tonåringar. Polisen hade inte ens tid att åka till Tantolunden. Och då är det kris. Och samtidigt sitter vi i våra ombonade kyrkor och diskuterar våra frågor. I en annan värld.

  Vi behöver en kristenhet som i Andens kraft och i Guds kärlek, och med social empati och förmåga, kan gå ut och förmedla hela evangeliet till den uppväxande generationen i Sverige. Det är den allra viktigaste frågan.”

  Tål att läsa om igen och igen….

 • Anton Fagerstedt

  För det första instämmer jag med Henrik Steen.

  För det andra tycker jag att det var synd att diskussionen om medlemskap inte blev av, utan helt strandade. Diskussionen och samtalet om detta är för viktigt för att få tystna.

  All välsignelse och allt gott!

 • O.K

  Daniel N

  När en församling som man varit i ca 60 år håller på att dö och våra vänner går ur i stället för att ta tag i problemen då är man mer än bitter

 • wildwest

  Och så behövs också dimensionen att man i kyrkor börjar predika mera om hur man tar hand om sina barn, att skilsmässor till största delen är förödande för inblandade ungar och att barn till homosexuella sannolikt är en tickande sociologisk bomb. Har aldrig hört en endaste predikan om detta. Vi vet alla att ett gott hem, föräldrar som tar ansvar, det är det allra viktigaste för att hålla barnen borta från alkohol, droger och stök på stan. Vi kan dedicera en polis per ungdom och det kommer inte räcka till när familjerna inte är hela.