En Hammarbyits tårar

Hammarby-Kalmar 1-4.

Kan man vara Hammarbyare och inte vara kristen. Det kan vara möjligt med det är svårt. Ärkeateisten Christer Sturmark tror jag är Djurgårdare.

Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig”. Ps. 23:4

”Var inte långt ifrån mig, ty nöd är nära, och ingen finns som hjälper. Tjurar i mängd omger mig, Basans oxar omringar mig, Som glupande och rytande lejon spärrar de upp gapet mot mig.” Ps. 22:12-14.

”Mina ögon är förtärda av gråt, det jäser i mitt innersta.” Klag. 2:11

”Därför gråter jag, mina ögon flödar av tårar. Ty fjärran ifrån mig är den som kan trösta mig och vederkvicka min själ.” Klag. 2:16

Tänk att Bibeln skildrade för 3000 år sedan hur en Hammarbyare känner det just idag.

Men i Klagovisorna står det också att Herrens nåd är det att det inte är ute med oss.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Erik

  Naturligtvis ligger Småland närmare himlen än Stockholms Södra!
  Grattis Kalmar!
  1 Kor. 15:57

 • Tea Gustavsson

  Om det nu vore så väl att alla Hammarbyare vore kristna ändå. Men annars håller jag med. Hammarby är ju liksom Laget.

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Ja, de är inte alltid lätt. Men Just idag finns väl med i psaltaren? Har kämpatför den ska in i segertoner… Men en del ska vara så svåra… 😛

 • Bo

  Tänk, vad högt i tak det är när det gäller humor i de heligas hyddor.

 • Christian

  Att döma av klientelet som frekventerar Söderstadion eller Björns trädgård etc verkar byare snarare ta till flaskan el dyl för att slippa se verkligheten som den är.

 • Roger Gustavssson

  ”Räkna det som den största glädje, mina bröder, när ni råkar ut för alla slags prövningar. Ni vet ju att när er tro sätts på prov, så gör prövningen er uthålliga.”
  Jak 1:2-3

  Med medkänsla från Hisingen

 • Jonny Nilsson

  Som Kalmar FF-fan och en titt i tabellen efter gårdagens match kändes bra att börja dagen med följande bibelord:
  ”Han drog mig upp ur fördärvets grop, ur den djupa dyn; han ställde mina fötter på en klippa, han gjorde mina steg fasta”; (Ps. 40:3)

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Christian,
  Jesus eller flaskan, det är väl de enda alternativen just nu.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Christer

  Det känns ju bra att Kalmar spöade Hammary. Som gammal smålänning kommer Kalmar FF som nr 2 för mig, dock är ju Elsborg givna favoriter. De kommer att vinna i år som jag tidigare sagt.

  Christer

 • Anton Fagerstedt

  Det finns människor det är synd om – och du är inte en av dem. Tänk på oss som är anhängare till en klubb med stora anor, fyra i allsvenskans maratontabell, men numera bara svarta rubriker – om några rubriker alls. IFK Norrköping harvar numera i Superettans bottenträsk och det verkar som att det vilar en förbannelse över denna fordom så stolta klubb. Oss är det synd om, och det framstår som ytterst patetiskt att sörja som du gör, i jämförelse med det lidande som vi lever i. Men en dag kommer Peking tillbaka med full kraft, och då skall tårarna torkas från de trogna anhängarnas kinder.

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Anton: Peking är de inget synd om, de borde tänka smartare. Framför allt borde fansen gå och se på matcherna. Hallå, dom tar 200 spänn av bris för de står vid läktaren och skrammlar bössa… Kanske därför det är så att studenterna får gå för 50 spänn…. Peking är ett sjunkande skepp!

  Christan: Hur var det med bjälken i sitt eget öga? Klientelet som du så fint nedvärderar desom går på fotboll på söder, är så mkt mer. Se om ditt eget hus först. Föresten så heter det BAJARE.

  Christer: Som infödd småläning, med farbror som spelat i FF på 70 talet känner jag det självklart att inte hålla på FF 😛

 • Christian

  Nåja Stefan så illa är det väl ändå inte? Förmodar att ditt bajenpatos mer syftar till att visa solidaritet med de utslagna i samhället, att liksom din Mästare framstå som syndares vän…

 • Christian

  Roberth
  Syftar du på kungahuset…?

  Du vet väl varför det heter bajen? Jo när de brukade åka ur allsvenskan skanderade de andra stockholmslagens klackar bye, bye, bajen…

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se Roberth

  Christian, så är inte alls fallet…

  Hammarbys smeknamn kommer från en utomlandsresa före tom jag var född… Hammarby blev utomlands hammarbaj, som senare blev bajen. Minns dock inte om de var fotbollen eller egentligen hockeyn som var utomlands och fick namnet hammarbaj…

  Sången du syftar på är däremot gnagarnas egen trubadur som gjorde en sång om, på melodin no woman no cry…. Något du borde ha koll på känns det som…

  Det finns gott om annat folk i gnaget som inte är kungahuset (förresten håller ju kungen själv på Djurgården…) , jag tänker inte sänka mig till nivån och börja kasta sådana pajer.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Anton,
  du menar att det finns gradskillnader i helvetet. Okey, men vi är nog båda i samma håla, just nu, men vi får hoppas på bättre tider.

  för övrigt,
  nu tycker jag att det tunga teologiska debatten har kommit igång på denna blogg.
  Och vem kan inte påstå att Bibeln är relevant, det är många bibelcitat i diskussionen.

  hälsningar
  Stefan Swärd

 • David Axelsson

  Måste säga att jag gillar denna bloggs tvära ämnesbyten:)
  /Giffare

 • peter

  Det är inte lätt att vara Hammarbyfan idag och det blir inte lättare efter matchen mot ÖSK på måndag.

 • Christian

  Roberth

  Som sagt, Pajen heter det… :-)

 • Tomas Ander

  Och Alingsås spelar sin första SM-final i handboll i Globen på lördag. För mig är detta något alldeles speciellt. Min far – Hugo Ander – var med om att införa handbollen som sport i Alingsås på tidigt 40-tal. Min kära Pappa har nog parkettplats i himlen på lördag… :)

 • Mary

  Så sant, Peter!!! (nr 17)

 • Tomas Ander

  GULD GULD GULD!!! Helt underbart!! Alingsås HK tog GULD i handboll!! Nu är det glädje i himlen! :)

 • Christian

  Tomas
  Grattis!!

 • http://patrick-themission.blogspot.com/ Patrick Oelund

  Heja Göteborg!!!