Ella Bolin, Leif GW Persson och Öholm och teologtiteln

Nu ska tydligen hela gubbmaffian försöka krossa Ella för att få in Alf Svensson i EU-parlamentet. En något ohelig allians med Leif GW Persson, Rolf Åbjörnsson, Stanley Sjöberg och Gert Fylking som frontfigurer ska försöka få in Alf i Parlamentet. Stackars Ella Bolin, KD:s förstanamn, hur ska hon matcha det gänget. Och alliansen är något ohelig, Leif GW Persson ser konstant ut som om han har supit senaste tre veckorna, eller alternativt att han just har kommit från tandläkaren, med bedövning i både över- och underkäken som hänger kvar. Stanley Sjöberg lever på en annan planet när det gäller fromhet. Men KD:s valstrateger gnuggar nog händerna, intresset ökar för KD i valspurten. Äldre man mot yngre kvinna, det blir den stora matchen, med tillräckligt mycket väljare blir det plats för båda två.

Noterar också med blandad förtjusning att Siewert Öholm igår i Världen Idag kallar mig för teolog. Jag som alltid gått omkring och skrymtat över att jag inte är någon teolog, och nu spricker den bubblan. Men bubblor brukar ju spricka till slut. Mina fåtaliga teologvänner fnittrar nog förtjust. Jag höll nästan på att skriva ”i sina elfensbenstorn”, men det var elakt. Jag bekänner mina synder direkt, fastän Jonas Gardell inte gillar att man bekänner synder. Och Jonas läser ju min blogg nuförtiden, har jag märkt, så jag får tänka på vad jag skriver.

Kika gärna på min blogg någon gång sent ikväll. Kläcker då en liten nyhet, men egentligen är det ingen nyhet, informationen finns redan i cyberspace men jag säger inte var, än.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tomas Ander

  Utmärkt med detta stöd till Alf. Han får min röst också.

  Det vore intressant att få en djupare förklaring på din beskrivning av Stanley Sjöberg. Mig veterligen bor han fortfarande på planeten Jorden. :)

 • http://godkatolik.blogspot.com/ minutz3

  Per Landgren lär få min röst, för han tycks vara den ende kandidaten som tar människovärdet på allvar.

 • http://godkatolik.blogspot.com/ minutz3

  Lennart Sacredéus hade ju varit ett alternativ förstås också, de båda hade jag gladeligen sett i Europaparlamentet då de båda vad jag förstått det som är emot abort, ganska ensamma sådana i det svenska politiska klimatet. Därför behöver de verkligen vår support, abortmotståndarna, om vi nu på allvar vill vara en röst för människovärdet.

 • Nils

  Valstrategen Lennart Sjögren (partisekreterare i KD) & Göran Sydhage (valberedningens ordf. i KD) hamnade i gyttjesmeten när partiledare Hägglund fockade Lennart Sacrédeus från EU-listan.

  Detta ”ickekristliga” förfarande kostade alldeles för mycket i förlorade KD-väljare.

  Det enda som åtesrtår för att öht. ha en chans att placera en enda KD-representant i Bryssel är att damma av Alf Svensson.

  Alf Svensson i all ära, men KD har gjort sitt inför nästa valperioder, både i EU & i Riksdagen.

  Säkert får Alf hyffsat många röster, men hanteringen av Sacrédeus har inte glömts av potentiella KD-väljare !

  Sedan är ju KD -kostymen ganska solkig av att inte ställa ultimatum till Reinfeldt map. äktenskapsfrågan för homosexuella. Självklart skulle de ställa allianssamarbetet på sin spets, när en sådan avgörande kristen fråga ska avgöras.
  Maktens taburetter väger tyngre än den kristna etiken för KD.

 • http://larsflemstroms.blogg.se Lars Flemström

  Kd får inte min röst i EU-valet. Förra EU-valet tänkte jag rösta på Lennart Sacrédeus, kd. Vid besök i Örebro i EU-valrörelsen hade någon i valstuge-gruppen gömt hans kampanjmaterial, för att ingen besökare i valstugan skulle rösta på honom, Jag frågade vem som var skyldig till det. En person anmälde sig som skyldig, och jag frågade ”Vem är du?” Mycket högdraget svarade han ”Jag är Hans-Gunnar Frebran”, som om det vore varje kd-medlems skyldighet att känna ingen honom. Han sa att kd-distriktets styrelse beslutat att inte stödja Sacrédeus. Det visade sig emellertid att inget sådant beslut var taget, men att Örebro-distriktet tidigare hade ställt sig bakom en protestskrivelse mot en DN-artikel från Sacrédeus, där han framfört kritik mot partiet. På min fråga bekräftade Hans-Gunnar att han var make till Rose-Marie Frebran, tidigare kd-riksdagsledamot för kd och numera landshövding i Örebro län. På min begäran lades kampanjmaterialet fram, men vid nytt besök i valstugan följande dagen var det undagömt igen.Jag försökte ringa Sacrédeus, men fick inte tag i honom, däremot hans fru, som sa att hon fått uppgifter om liknande tilltag även från andra orter. Jag anser att på det viset gömma en kandidats kampanjmaterial är valfusk, vilket naturligtvis är extra allarligt om det var samordnat.

 • http://buggfix.blogspot.com Ludvig

  ”Äldre man mot yngre kvinna” var det alltså inom Kd – vi unga män röstar ju tydligen pirat…

 • Anders

  Även en röst på Alf Svensson är i praktiken en röst på Ella Bohlin. Även om Alf röstas in kommer han troligtvis inte bli där mer än ett år och då hamnar med största sannolikhet Ella där i alla fall. Dvs en röst på Svensson blir en röst på Bohlin. Därför faller min röst på Moderaten Gunnar Hömark, så det blir lite ordning och reda :)

 • Nils

  Tror att Marit Paulsson gör mer nytta i Bryssel än alla KD-kandidater tillsammans !

 • Andrea Keller

  Stefan…
  Det där om GW var väl lite i det onödigaste laget?
  /Andrea

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Andrea,
  Det är min ironiserande och halvvulgära Stockholmshumor. Jag beklagar att skämtsinnet ibland tangerar gränser, men Leif GW Persson, är en av de coolaste personerna jag känner till i Sverige, utanför kyrkliga sfären. Det är i beundran jag skämtar om honom.

  hälsar

  Stefan Swärd

 • Tomas Ander

  Stefan: Kan du förklara skämtet, eller vad det nu är, om Stanley Sjöberg.

 • Andrea Keller

  Stefan – skönt att höra! Uppfattade inte ironin i inlägget, trodde snarare att du hade haft en dålig dag eller nåt :-)

 • andreas

  Hallååå! Talar vi om Kristdemokraterna! Vilken trovärdighet finns kvar i det partiet? Det är varken trovärdigt i det interna arbetet eller externt. Att nu Alf försöker lyfta in Ella på sitt tredje år som möjlig EU parlamentariker, sicken sörja.
  Kristdemokraterna är mer urvattnade än en många timmar sönderkokad potatis. Det enda som är kvar är skalet som skenheligt försökes blåsas upp, detta simpla trick fick innan Sacredeus gissningsvis 98% att tro att innehållet var lika bra. Men även efter detta så är det för mig helt bisarrt att så många på fullt allvar tror att Partiet eller den mest lysande delen av skalet ”Alf Svensson” står på ”dera” sida. Så som Sacredeus hanterades i det offentliga hur tror du det ser ut i det mer dolda interna partiarbetet?
  Där kapas huvuden i det dolda ofta och vill jag säga betydligt mer brutalt än i det offentliga tv ljuset.
  Vakna upp du som tror att Kristdemokraterna står för en mer etisk eller moralisk politik än något annat borgerligt parti för det är ren självpåtagen blindhet. Se på vad partiet gör konkret och praktiskt internt och externt, inte vad Alf eller andra säger utan se vad de gör. Ex att som Sydhage & Co först gå ut o säga att Sacredeus inte finns med på listan pga ålder sedan lyfta in 5st åldringar bland dem Alf på listan och att Alf är 100% med på denna rockad stödjer det till fullo, det är politik.
  Lee Atwood republikanernas smutsige kampanjstrateg sa något mycket bra som jag sammanfattar mina mycket aktiva år i politiken med: ”Politic is all about perception”. Vad du gör som politiker, vad du är, vad du står för, din karaktär, dina motiv, det spelar ingen roll, vad det handlar om är vilken bild du skapar av dig och hur dåligt du framställer dina motståndare. Folk köper en skickligt framlagd bild så är det, PUNKT!
  Lee Atwood använde sig mycket av Push Polls att ringa olika väljare och fråga vad som skulle få dem att inte rösta på en kandidat, ex om personen inte var troende, inte var patriotisk, osv. Sedan var Atwoods roll endast en: att måla på detta på motkandidaten oberoende om det fanns någon som helst relevans och med detta sänka han/henne, och det lyckades förträffligt. Stämde anklagelsen? Ibland fanns det i bästa fall ett litet korn sanning, spelade det någon roll? absolut inte, det var bara politik, se till att måla något som inte är det som det är i färger som folk vill se och motståndarna i färger som folk inte vill se. Funkar förträffligt och används alltid mot/för den som vill ta sig högt upp i politiken.

 • http://mullbergaskolan.se/ Leif Waldemark

  Har väntat framför din blogg i fyra (4) timmar nu och inte sett någon nyhet? Vad har du för dig, är detta ett skämt!?

  Leif Waldemark
  Rektor
  Mullbergaskolan

 • Bo

  Jag har vissa planer på att börja engagera mig lokalt för KD. Jag hoppas att det inte är så illa som andreas skriver. På lokalplanet borde man väl kunna göra en insats. Sedan är det en annan sak att man inte kan stå bakom alla beslut som partiet fattat om t.ex. abortturismen osv. Tids nog hinner jag kanske bli cynisk men än är jag inte där.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Leif Waldemark,
  Nyheten kommer strax efter midnatt, jag har tystnadsplikt fram till cirka 00.15, Håll ut ett tag till.

  hälsn

  Stefan Swärd

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  I EU-valet är väl Junilistan eller Piratpartiet det enda vettiga. åtminstone om man vill ge en röst till något som vill verka mot ”öststatsbyråkratin” i Bryssel, och för ett nationellt självbestämmande.

 • helen

  Ironi eller förtal var går gränsen….
  Finns det inte något roligare att göra än att skämta på andra människors bekostnad?
  Leif GW Persson kanske är närmare Gud än vad du tror. Och Standley kanske blir ledsen att du skriver så om honom.

 • TB

  ” I krig och kärlek är allt tillåtet ” (Don Quijote) ” så ock i politik och affärer” (TB)

  I samband med en bilaffär blev jag totalt och utstuderat lurad av en man som var kassör och ledande i en större frikyrkoförsamling. Inte nog med att det handlade om stora belopp kontant, utan eländet fortsatte och fick mycket stora efterverkningar för mig och min familj. Denne man var god för 14 MKr. enl. taxeringskalendern (enl. uppgift från annan person – jag läser aldrig den).
  En dag när nämnda efterverkningar blev ”lite för mycket” ringde jag upp mannen och frågade: – ”Hur känns det när du står där mitt i lovsången med lyfta händer och plötsligt kommer att tänka på mej eller någon annan du lurat?”
  Det svar jag fick är också anledningen till att jag tar upp detta som exempel här:
  – ” Du måste lära dej att skilja på kyrkan på söndagen och vardagen!”

  Jag är rädd för att det är så i allt för många fall. Politiken säkerligen inget undantag.
  Se´n undrar vi varför det inte händer mer under i våra kyrkor. Det är snarare ett under att det finns några kyrkor kvar i Sverige.

  Kanske någon undrade vad jag svarade mannen förresten?
  – ” Jag kommer aldrig att skilja på ”söndag och måndag”, då bli jag hellre lurad en gång!”

 • TB

  , då blir jag hellre lurad en gång till” skulle det vara.

 • TB

  Tänk om din ”nyhet” kunde gälla att ett nytt ”kristet” parti skulle ställa upp i valet!
  Förr kunde man med hjälp av uteslutningsmetoden hamna på KD(S). Nu hjälper inte ens den metoden…

 • Erik

  Nej, nu är klockan 00.17. Varför håller du oss på sträckbänken? Vi kan ju inte sitta här och vänta hur länge som helst 😉

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Erik,
  Jag måste vänta på att tidningen Dagen kommer med e-posten, i den elektroniska versionen. Den borde komma när som helst.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Erik

  Den har ju redan kommit ut med nyheten om Swärd o Gardell :-)

 • Christer Roshamn

  Den har kommit! Bra reportage om dig och Jonas Gardell. Jag anade det….

  Christer

 • andreas

  Bo!

  Trodde jag att ett gott råd skulle hjälpa så skulle jag ge det till dig!

  Lycka till!

  A

 • Johan Claesson

  Stefan….
  Jag förstår fortfarande inte skämtet om GW.
  Men har man så bra självförtroende som du har, så verkar det ju som man kan raljera om det mesta.
  Jag funderar på att skicka en sångstrof till GW…..”Du vet väl om att du är värdefull. Att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du.”
  /Johan

 • O.K

  Alf Svensson vore väl bättre i stället för Mona då blir det KD__S

 • Stevil

  Hejsan.

  På facebook försöker Roland Utbult att skaffa röster för att kunna komma in i EU.
  Skulle inte han kunna vara ett bra alternativ?

  S