Kära bloggläsare – jag skämtar – ursäkta mig

Jag beklagar att min halvgrova, halvvulgära ironiserande Stockholmshumor inte alltid når fram. Ibland skriver jag inlägg då jag nästan bara skämtar, men det finns ofta ett stänk av allvar, och ett budskap även i skämtet.

Mitt senaste inlägg om Ella Bolin, Alf Svensson, Leif GW Persson och Stanley Sjöberg var i stor utsträckning ett skämt. Men tydligen har det inte uppfattats så av alla. Man får inte ta allt på för stort allvar som jag skriver – alla gånger. Leif GW Persson är enligt min mening en av de coolaste personerna som finns i Sverige utanför kyrkliga sfären, så det jag skrev om honom var bara ett skämt, och ingenting annat. Jag tycker egentligen att det är positivt anmärkningsvärt att han backar upp Alf Svensson i EU-parlamentsvalet. Och jag skojade om att stödtruppen bakom Alf Svensson var en brokig skara, när jag jämför Stanley Sjöberg med Leif GW Persson, tycker jag att Stanley är som från en annan planet. Jag menade bara att det är en väldigt stor skillnad på dem som personer och deras andliga inriktning. Att jag har den djupaste respekt för Stanley Sjöberg, borde ingen hysa minsta tvivel om.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • andreas

  Jaha! Och när kommer skämtet, alltså det roliga??? I väntan på det så kan jag bidra med ett: http://www.youtube.com/watch?v=LQFjoy-7nhw
  Spela fram till 1:10 då kommer det riktigt bra, Leif GW han kan uttrycka sig:-)

  Så ska det låta, raka rör inga krussiduller och gärna bra pepprat tack!!!

 • andreas

  Personligen skrattade jag ordentligt om än inte förvånat när Alf nu laddar bössan och samlat sitt jaktlag.

 • helen

  Jag förstår att du skämtar, jag tycker bara att tonen överlag är så rå. Det är bra att förgå med gott exempel. Jag hörde att Leif GW Persson och han som leder Efterlyst brukade sjunga lovsånger innan programmet började. Det låter som om han har något med det kyrkliga sfären att göra. Så han kan få vara en cool kille innanför den kyrkliga sfären speciellt om har tar emot Jesus Kristus som sin frälsare och vem vet det kanske han redan har gjort! För Gud är allt möjligt. Jesus loves you Standley!

 • Tobbe

  Är jag den enda som läser rubriken som att ursäkten är ett skämt? :)

 • http://annaardin.blogspot.com Anna

  Jag fattar inte riktigt skämtet? Det är väl rätt uppenbart att Wachtmeister och de andra nydemokraterna, kristdemokraterna och vad de nu är stöttar Alf åtminstone delvis för att de alla är äldre män som förstår varandra bättre på grund av att de är en homogen grupp. Att gubbar gärna går ihop och stöttar varandra när de får chansen.

  Förresten så tycker jag att din bloggbild är rätt mycket humor, du ser inte alls ut så där i verkligheten :)

 • O.K

  Det står skrivet sådant skall ert tal vara …Tillåter det skämt?

  Jag fick lära mig att inte sitta där bespottare sitter så bio,dans,fotboll var uteslutet när jag var ung ps 1:1-3

  Jesus åt med vem som helst Men Paulus förtydligar att den som säger sig vara en kristen men ändå lever i synd den skall vi inte vara tillsammans med men ändå talas det om att sänka trösklar.

 • TOR

  Stefan är en stor humorist. En stor tillgång särskilt i den frikyrkliga världen, var glad för det (förutsatt förstås att glada miner är tillåtna, man kan ju undra). Men varför måste Stefan ursäkta sig och beklaga sig över sin humor? Ett mysterium som jag inte förstår.

 • Jimmy Loord

  Stefan!
  Jag tycker iallafall att det var roligt. (om det kan va nån tröst:))

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  TOR och Jimmy Loord,
  Det här med att skämta är inte så enkelt. En del tycker en viss sak är rolig, andra tycker andra saker är roliga. När man skämtar t.ex. i en kyrka, så är det enklare, alla förstår när man skämtar, man kan markera det, och även den humorbefriade hör nära andra skrattar.
  På en blogg är det svårare. Märker ibland när jag skämtar i skriftlig form att alla inte förstår. Jag är jätterädd för att såra folk. Så det är en balansgång. Jag minns t.ex. min berömda artikel i Svenska Dagbladet för 3-4 år sedan om Åke Green-rättegången, då jag använde humor och ironi i artikeln, och en del kristna missförstod det totalt. T.ex. Saronpastorn Joakim Hagerius som skrev en artikel i Dagen som bara tyckte jag var oförskämd. Så Stockholmsironi och min något vulgära Stockholmshumor går inte alltid hem, och missförstås ibland.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Undrande

  Stockholmshumor är väl varken värre eller bättre än annan humor. Humor går bra i tryckt form för det mesta medan ironi och satir så lätt missförstås. Smilys hjälper oss med det, i skrift osynliga kroppsspråket. Använd dem flitigt så blir du tydligare och upplevs då mindre dryg och ”mallgrodig”………. 😉

 • Christian

  Vad skiljer f ö Stockholmshumor från annan…?

 • Maja

  Vi är smartare i Stockholm.

 • Christian

  Maja
  Och betydligt roligare…

 • Undrande

  Och kanske en aning mer ”mallgrodiga”….. 😉

 • True Love

  Stockholmshumor är en blandning mellan ironi och sarkasm. Vilket är att nervärdera andra och överdriva för att på så sätt skapa billiga poäng på andras människors bekostnad.

  För mig är det en synd och en form av mobbing som kan skada och såra andra medmänniskor. Det är tragiskt att ledare i kyrkan som ska föregå med gott exempel för andra håller på så. Min man har mycket humor och vi skrattar ofta tillsammans varje dag så jag är verkligen inte humorbefriad. Jag tycker bara inte om att skratta åt elaka dåliga skämt.

  Vänd om och inse att det inte är humor utan någon form av skadeglädje och mobbing som ni kopierar från världens mentalitet.

  Visa istället gott föredöme och kärlek till er nästa.

 • True Love

  Obs! Det är ingen idé att be om ursäkt om man inte har för avsikt att ändra sitt beteende och vända om ifrån sin synd. Den Gud älskar den tillrättarvisar han.