Reflektioner söndag kväll

Söndag kväll och lite summering av veckan och framåtblickande mot kommande vecka. Denna vecka har varit fantastisk med Jesusmanifestation, New Wine-konferens, flera dagar av missionerande på Sergelplattan och Tantolunden, och vi summerade lite i Söderhöjdskyrkans gudstjänst idag. Det skapar tro och frimodighet hos många kristna. Och den dåliga självkänsla många kristna bär på, och ständig rädsla för vad folk ska tycka, jag tror att detta har släppt en del, när de såg att media rapporterade objektivt och sakligt och ganska omfattande från Jesusmanifestationen.

Det blev lite paus i diskussionen om synen på församlingsmedlemskap. Men ska ventilera frågan på onsdag då jag tänkte gå på seminarium i Filadelfia i Stockholm, och lyssna på Erwin McManus, häng med, du kan anmäla dig på www.willowcreek.se. En god vän till mig som har besökt och analyserat McManus församling, säger att de tillämpar liknande typ av modell för församlingsmedlemskap som jag skissade på bloggen för någon vecka sedan – och fick minst sagt blandade reaktioner på. Kommer att diskutera frågan med en av McManus medarbetare på onsdag. Så jag återkommer i frågan. McManus kan ge bra inspiration – om man vill tänka nytt när det gäller församling, men det gäller att tänka nytt på rätt sätt.

Nästa söndag predikar jag i Söderhöjdskyrkan 11.00, då kan du få möta bloggaren live om du har vägarna förbi. På tisdag kommer jag att ha ett spännande möte med en av de tunga kändisarna i Sverige, och vi ska samtala om Jesus. Just nu kan jag tyvärr inte avslöja för bloggläsarna vem det är.

Och sedan har jag min huvudsakliga försörjning som konsult inom svenska näringslivet. Kommer bland anant att granska senaste forskningsresultaten från SOM-institutet i Göteborg denna vecka, och vara på en konferens om det senaste om elbilar, kan de lösa miljöproblemen inom trafiksektorn?

Och den riktigt stora höjdaren, min fru har varit hos sin mamma i Skellefteå hela veckan och kommer hem i morgon mitt på dagen. Det blir explosiv kärlek, garanterat, i morgon, hormonerna, adrenalinet, testoronerna, eller vad det heter, bara pumpar i kroppen, jag är ju relativt ung fortfarande.

För övrigt överlåter jag veckan i Guds händer, och ber om att Jesus ska leva genom mig, jag vill vara hans röst, hans fötter, hans händer, hans arm, som sträcker sig ut till medmänniskorna.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • O.K

  Hej Stefan

  Jag trodde du skulle gå på pastorsträff i saron jag kan tänka mig att du behövs där vi är många som är rädda att vår kyrka tas över av en grupp som kallar sig kristna homosexuella här i Göteborg.Vad händer om några homosexuella får bli medlemmar och sedan går någonstans och gifter sig då då kommer alla dom andra efter sen har dom ”kapat” sig en egen kyrka och vi andra orkar inte vara kvar.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  O.K,
  Min roll och mandat inom EFK är att vara styrelsens ordförande, det innebär att jag leder styrelsens arbete, och sysslar med de frågor som har med styrelsens uppdrag att göra. Det innebär inte att blanda sig i enskilda församlingars angelägenheter, däremot att syssla med allmänn vägledning och riktlinjer för EFK:s arbete. Däremot har jag support från styrelsen att vara kristen opinionsbildare och delta både i samhällsdebatt och intern kristen debatt (något jag skulle syssla med även om jag inte vore EFK:s ordförande). Jag har redan fört fram synpunkter på Sarons beslut i den aktuella frågan. Jag blir dock ofta inbjuden till olika församlingar, både för predikan men också för rådgivning, och då ger den lokala församlingen mig mandat att påverka på lokal nivå.

  hälsar

  Stefan Swärd

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Stefan Swärd:

  Nu känner jag inte till så mycket om McManus…men om han är i stil med Rick Warren- passar det då verkligen in med dina egna åsikter? Se http://www.boxturtlebulletin.com/2009/04/07/10455 och transcripten ifrån CNN ifrån Larry King show:

  WARREN: No, no, it’s very low. In fact, I am working with a number of gay organizations on issues that we care about, in saving lives.

  KING: OK. Do you think Christianity is slipping in America? That’s the front cover of ”Newsweek,” out today. Quite a loss occurring in the Christian community. There you see the headline.

  WARREN: Well, I would say it’s the best of times and the worst of times. First place, I don’t think that all of the questions that are asked in surveys are always as objective as they could be. For instance, if you ask people, are you a Protestant — and the number of Protestants has gone down dramatically in the last 30 years. I don’t even call myself a Protestant.

  So terminologies are changing. I don’t think faith is changing that much. I think that during a recession three things happen, Larry. Three things go up when money goes down. Church attendance goes up, bar attendance goes up, and movie attendance goes up, because people are looking for three things when they’re disappointed in materialism. They’re looking for meaning, and that’s why they start going to church. They’re looking for connections in relationships, and that’s why they go to bars. They’re looking for relief, and that’s why they go to movies.

  We at Saddleback have been trying to — actually have created three different programs that we’re launching nationally for connection, for relieve and for meaning. At the same time, bad times are good times for churches in many ways, because people are much more open to spiritual truth than any other time. We’re seeing spiritual awakening at our church.” – http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0904/06/lkl.01.html

  Men till det du börjar med…JA! Det är jette fint med insperation, glöd m.m. Må vi be Gud försätta att sätta våran hjärtan i brann, och måste vi se att ingenting är omöjligt med en allsmäktig Gud!

 • http://www.youtube.com/user/LarsNilsson23 Lars

  Ska bli intressant och se vad du får ut av Erwin McManus, jag har kollat lite av hans böcker och ”the barbarian way” faller mig i smaken, svensk kristenhet behöver verkligen ny tändning, tycker att du har visat genom eget exempel att det finns en väg ut för kyrkorna som inte orkeslösa behöver vänta på slutet i vårt sekulära sverige. Är man utåtriktad kontaktsökande med människor tror jag absolut man skapar goda kontakter på sikt och förhoppningsvis kan överbrygga fördommar runt fri-kyrklighet och att kyrkan kan bli ett legitimt ställe att vända sig till som sökare.

  Lycka till med den stora kärleken i morgon :).

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  KOLLA IN UPPDRAG GRANSKNING PÅ ONSDAG SVT 1 KL 20,00.

  VAD KAN VI GÖRA FÖR DOM ÄLDRE,KANSKE DRIVA KRISTNA ÄLDRE BOEN DEN?

  DET GÖRS PÅ EN OCH ANNAN PLATS I VÅRT LAND MEN DET BEHÖVS FLER.

 • Harriet Bouvin

  Jag tror inte att O.K. behöver känna någon större oro för att vi homosexuella ska ta över kyrkan. Som jag tidigare nämnt finner jag det nödvändigt att hålla mig långt borta från församlingen, för att lyckas behålla min tro, därför att i strid mot Ordet blundar en stor del av kristenheten för det faktum, att den som uppfyller det förnämsta budet – kärleken kallas det för – har samtidigt uppfyllt hela lagen. Kanske var det en förutsättning, att just jag skulle gå miste om den hetrosexuella möjligheten för att komma till insikt om den saken. Jag föreställer mig att den synen delas av fler – JUST – kristna homosexuella. För samtidigt känner jag mig så tacksam till Herren, att inte O.K. eller någon annan än Gud har mandat att kunna uttala vem av oss som i hans ögon ska betraktas som kristen. I församlingen må jag sedan betraktas som en spetälsk. Herren har kallat mig att predika!