Hur har det gått ikväll?

Har hållit mig hemma under lördagkvällen, bland annat för att göra klart inför måndagens deklaration. Ska leda gudstjänsten i Söderhöjdskyrkan i morgon 11.00, så jag behöver samla mig för det också. Samtalade något med Ulf Ekman i Kungsträdgården, bland annat om hans möte i kväll i Södermalmskyrkan, då han ska ta upp om Jonas Gardells Jesus. Och sedan är det ungdomsmöte i Kungsträdgården.

Har någon bloggläsare rapporter från något av dessa evenemang, skriva gärna en kommentar på detta inlägg och rapportera.

TV-nyheterna har haft lite inslag från Jesusmanifestationen, bra jobbat TV.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anders J

  Stefan och alla bloggläsare,
  Lördagen den 2 maj 2009 är en dag vi måste vara mycket tacksamma till Gud för.
  En fantastisk heldag med Jesusmanifestation och fint väder och en stor uppslutning.
  Själv lyssnade jag till ett mycket engagerat tal av Göran Skytte på Stortorget (han drog ett sammandrag av detta i Kungsträdgården).
  Förutom TV-inslagen igår har idag DN en stor och mycket bra artikel där man rapporterar från Jesusmanifestation både i pappersupplagan och på webben.
  SvD har också en artikel på webben (vet ej om den också finns i pappersupplagan) med bl a kommentaren: ”Och Jesus verkar ha dragit fler än LO-basen Wanja Lundby-Wedin gjorde dagen innan. Enligt arrangörerna var 18 000 på plats i Kungsträdgården jämfört med 12 000 på Norra Bantorget.” Ett tack också till alla som jag lagt ner ett stort jobb att på att förbereda denna dag!
  På kvällen var vi i en totalt fullsatt Södermalmskyrka och lyssnade på Ulf Ekman som talade över Jonas Gardells senaste bok. Ulf Ekman gick på ett sakligt och bra sätt igenom Gardells bok och visade på att en hel del inte stämmer med klassisk bibeltro utan att mycket är präglat av gammal liberalteologi. Ekman gjorde också en bra presentation genom att han skilde på sak och person, vilket jag tycker är viktigt i dessa samtal. Ekmans presentation var för övrigt i linje med de artiklar som du själv, Stanley Sjöberg, Anders Sjöberg m fl har framfört i olika sammanhang de senaste veckorna. Det skulle vara roligt om Jonas Gardell i något sammanhang skulle vilja ställa upp i ett samtal om sin bok.

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Dagen hade nog den bästa raporteringen- både när det kom till bloggar som annat. Så du för nog en bra överblick om du går in där och läsar (se annars deras twingly links).

 • Maja

  Anders J: SvD försöker naturligtvis plocka poäng men första maj-demonstrationen på Norra Bantorget handlar ju bara om stockholmare. Arbetarrörelsen hade många möten runt om i landet under första maj, Jesusmanifestationen hade bara ett enda.