Spännande Valborg med Jesus i centrum

En intressant och spännande Valborgsmässoafton då grupper av kristna har varit ute på stan på en rad olika ställen. Vi var ett jättestort gäng i Tantolunden, det var hela satsningen med Jesusfolket på Sergelplattan som fortsätter ända fram till lördagen och Jesusmanifestationen, ett gäng var vid Slussen, ett vid Vasaparken, och ett gäng i Rålambshovsparken. För min egen del var jag både vid Sergelplattan och Tantolunden. Höll en kort liten minipredikan på Sergelplattan klockan 00.30. I Tantolunden var det fullt pådrag med massor av tonårskrökande, droger och massa poliser, och en massa kristna som bjöd på kaffe och pratade om Jesus.

Jag tror på att kyrkan ska komma ur sin inlåsning i kyrkobyggnaderna och komma ut på stan där folk är och berätta om Jesus. Jag tror också på en socialt engagerad kyrka som möter människor där de befinner sig, och har ett svar på den sociala nöden. Att arbeta ute i stökiga tonårsmiljöer på fredagsnätterna, är ett mycket bra socialt engagemang från kyrkans sida, som uppskattas av både polis, social, föräldrar och ungdomarna själva.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.ingvaranna.blogspot.com Ingvar Fredriksson

  God morgon Stefan! Som missionär i Asien uppskattar jag verkligen din kärlek till människor mitt i församlingen och mitt i samhället. Din trosbekännelse stimulerar mig också att tydligt forma vad jag tror på ….. mitt i mitt missionsuppdrag. Och, aktivt se den förverkligad mitt bland folkmassan i Asien.
  Stefan, ledare som du med tydlig Vision (mål), aktiv Mission (vägen dit) men som också är öppen och ärlig med Jesus i centrum i församling och i samhälle … de ser jag upp till. Du, jag är säker på att jag inte är ensam. Jag uppskattar att ha en ordförande ”där inne” i EFK, som också kan vara i där ”ute ute” i Tantolunden. I höst skall jag till slummen i Kolkata. Du skulle passa in där också! Du får gärna följa med mig. Ingvar

 • http://pendlatillnorrkoping.blogg.se roberth

  Skönt att de finns folk som förstått… De har jag predikat sedan jag blev frälst, att vi måste engera oss mer socialt. Ser man väckelsehistoriskt så går det hand i hand.

 • Bo

  I Linköping var vi ett tiotal kristna ute på stan med Jesusbussen, bjöd på kaffe och bullar och fick tala och be med flera människor.

 • Lars

  Ochså i Göteborg var vi ute med kaffe och bullar på valborgsnatten från Sv.Kyrkan,Livets ord och andra församlingar.Det blev bra möten och samtal med människor som ofta blir förvånade över varför kyrkan bjuder på kaffe.