Tack för feedback

Tack för alla synpunkter som har kommit in på mitt förslag om lite nytt tänk kring församlingsmedlemskap. Har suttit med möte med Evangeliska Frikyrkans presidium under hela måndagskvällen så jag hinner inte ikväll titta på allt som har skrivits. Ska försöka skriva en kommentar under tisdagen. På återseende, och tack och godnatt för den här  gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • O.K

  Jag har svårt att tro att du menar allvar det stämmer inte med hur du reagerade mot saron men du har verkligen fått igång oss

  Vad jag har hört har någon blivit utesluten på grund av att dom protesterat mot ledningen andra har gått.Vad jag förstår är det många,en del står fortfarande kvar i matrikeln men dom tänker inte gå tillbaka.Detta kommer att förändra saron för all framtid

 • TB

  Församlingssyn.
  För X antal år sedan, som en ”nybakad” kristen, flyttade jag till en ort och blev bekant med frikyrko-pastorn och hans familj. En humoristisk och hjärtlig man, men med ett tungt hjärta. Han visste att Gud kallat honom till att rensa i församlingen, vilket också skedde. Detaljer var inte min sak att veta, men jag vet att man följde den ordning som urförsamlingen i Bibeln hade med samtal, möjlighet till omvändelse o.s.v.
  En av församlingens pelare, högt ansedda som förebilder, där både hon o han hade förtroendeuppdrag blev inget undantag. De hade tagit sig an en man med missbruksproblem. Kvinnan inledde dock ett förhållande med denna man. Det slog hårt mot ”verksamheten” när hon uteslöts och han sårad och bedragen bestämde sig för att flytta. Ytterligare fjorton fall togs upp, varav en t.o.m. var pastorns son.
  Jag vet hur hårt detta var för pastorn (och äldstekåren) och hur han led, trots att Gud hade förberett honom för detta ”skitjobb”.
  Jag har fortfarande kontakt med nämnda son, som alltid talat om sin far med stolthet och respekt – och ”gud nåde” den som säger något ofördelaktigt om ”farsan”.
  Församlingen då – vad hände med den?
  Jo, idag är den mångdubblad i antal. Sänder ut missionärer över hela världen och sjuder av liv och rörelse. Nuvarande pastor uppskattas för utvecklingen.

  Men vad hade hänt om inte pastor 1 gjort vad Gud (och Guds ord) kallat honom till den där gången för X antal år sedan?
  Och en fråga till er som vrider teologiska ”klokheter” både avigt och rätt:
  Om Gbg:s Saron-församlings ledning styrt på denna plats då – skulle Guds vilja ha skett då också?

  Ni pratar om 50- o 60-talets hejdlösa o ogrundade uteslutningar, detta exempel var långt senare. Om nu 60-talets hårdhet ska betecknas som ett dike, hinner man dock inte upp på vägen förrän man ska ner i andra diket. Vägen är sannerligen smal!
  Sådd och skörd gäller fortfarande…

 • Robert i Saronkyrkan

  Angående kommentar, överst, från signatur ”O.K”:

  Detta är inte sant. Helt och hållet uppdiktat och utan grund. Det vore bra om vi kunde föra ett anständigt samtal och inte övergå till förtal.

  Bästa hälsningar

  Robert

 • O.K

  Robert

  Det är du som måste hålla dig inom anständighetens gräns risken är annars att någon börjar skriva namn också

 • TB

  Hej Robert i Saronkyrkan.
  Detta är ”signatur TB”.
  Kommentaren näst överst är inte uppdiktad och utan grund.
  Kanske den kan vara värd att föra ett anständigt samtal om – utan förtal?