Ikväll ber vi för Stockholms tonåringar och planerar vidare för Konnekt

Ikväll ska vi mötas i ledningsgruppen för Ungdomskyrkan Konnekt. Arbetet går vidare, vi är ute på stan varje fredagskväll och står nu både vid Slussen och vid Mariatorget. Snart blir det säsong för Tantolunden igen. Vi brottas nu med frågan om hur vi ska följa upp alla kontakter och samtal vi får ute på stan, har försökt dra igång tonårsalfa, har börjat med cafékväll på lördagskvällarna. Men vi räknar med att i varje fall 3000-4000 av Stockholms tonåringar som inte har någon kontakt med någon kyrka, har fått kontakt med kristna genom vårt arbete, och fått höra de allra första glimtarna av vem Jesus är.

Spännande energi- och miljödebatt, jag återkommer med något inlägg i den frågan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.fotbollskyrkan.se Christian

  Bra det du skriver om evangelisation!

  Viktigt nu inför Jesusfolket på stan att det finns en bra plan för uppföljning, och att vi som är med vet vilka vi kan skicka till så de inte kommer bort!

  Lycka till med all uppföljningsarbete! Så ber vi för att det kommer mkt folk till stockholm på valborg!

  Skriv gärna ett blogginlägg stefan o påminn alla :)

 • http://hotmail.com Ellie

  Jag har också varit på stan och evangeliserat, upplever att svenska ungdomar är vidöppna för evangelium. En nattpromenad från St Eriksplan till Stadshuskajen ger intressanta samtal och god fångst i människofisket. De som säger att det börjar bli tid för väckelse nu, förstår jag mig inte på, var har de varit de senaste decennierna? Däremot obegripligt att folk stänger in sig i kyrkorna och vägrar se nöden utanför. För den hunger efter livsmening som finns kom inte igår, snarare har det gått många år när kristna varit likgiltiga medan andra andliga ”kraftkällor” spunnit sina klibbiga nät i lugn och ro, kolla utbudet av yoga, reiki, och tusen andra metoder och vishetsläror.
  Jag tror att detta bedrövar Gud mycket, mycket, att Hans folk svikit så när det gäller mission i vårt eget land.
  Hoppas att ni som går ut börjar brinna alltmer för att nå ut till ungdomarna och även för att få oss andra kristna att brinna!

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Härligt säger min minste grabb som är tre år,när det är något extra, något utöver det vardagliga som händer.

  Härligt säger jag och fortsätt att kämpa eran lön kommer att bli mycket stor.

  Här ett exempel från en annan del i Sverige.

  Ett par äldre människor inom baptistkyrkan på orten började dela ut lite mackor och kaffe till stans sorge barn och under en fem års period blev tjugo personer frälsta och fick ett nytt liv.

  Själv är jag en utav dom som fick möta Jesus till ett nytt liv utan droger och kriminalitet mm.

  Hade inte dessa människor varit där, så hade inte jag varit här i dag.

  Så var välsignade, det ni gör i dag får konsekvenser för många unga i dag och långt in fram i tiden.

  v v v v tb