Inspirerande i Elimkyrkan

Det var mycket inspirerande att vara i Elimkyrkan idag, fullsatt, härliga människor, och mycket av glädje och entusiasm. Det är synd att inte fler Stockholmare har upptäckt den härliga gemenskap och brinnande passion som finns i ett stort antal församlingar i Stockholm. Församlingen är inte död, hon lever, och hon ska bli ännu mer levande, och ännu fler ska upptäcka den skatt som finns i henne, nämligen Kristus själv.

Min predikan handlade om Josua och de första nio versarna i Josuas bok. Det handlar om risktagande, bryta ny mark, ge sig ut i det okända, gå ur sin bekvämlighetszon. Och gå tillsammans med Gud. En församling som har blivit bekväm, slår sig till ro, tänker på sig själv, och undviker risker och djärva utmaningar – den har redan börjat dö. Uppmaningen till Josua att gå och inta landet, liknar Jesu uppmaning till lärjungarna 1500 år senare, att gå ut i hela världen och predika evangeliet för alla människor.

Vi ska sätta våra fötter som kristna, i nya stadsdelar, i nya förorter, bland nya folkgrupper, på nya mötesplatser. Bland annat nämnde jag om den kristna närvaron i bloggsfären. Har Gud någon motsvarighet till Blondinbella på gång? Vem tar den kastade handsken?

Och Josua handlar om vision, att leva i det profetiska, och att leva i Guds närvaro. Den kristna församlingen behöver mest av allt uppenbarelsen från Gud, det fräscha profetiska tilltalet, mer än något annat.

Och Josua var långsiktig. Redan 38 år tidigare hade varit med och bespejat och undersökt löfteslandet. Men otron och rädslan dominerade, och Guds folk fick bli kvar i öknen. Josua gav inte upp, drabbades av missmod och bitterhet, han väntade in en ny tid, och då fick han vara med och gå i spetsen för att inta landet. Så många kristna i Sverige har drömt, längtat, väntat, visionerat, sett fram emot något nytt, se Guds mäktiga rörelse och ingripande i vårt land. Kanske en ny tid är på gång.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tea Gustavsson

  Jag kan bara säga en sak och det är Amen!

 • Tomas Ander

  Härligt att läsa Stefan. Vi hade besöksrekort i vår kyrka för i år igår. Många nya härliga ansikten. Det är gott att få tjäna Herren i denna tid!

  Nu skall jag iväg och besiktiga min MC. Härlig hobby! Kanske vi ses på Jesusmanifestationen?!

 • http://www.gudfinns.se John Björklund

  På årsmötet i Elim förra lördagen nämnde jag om mannat som upphörde när Israel hade gått in i Kaanans land, Josua 5:9-13. Jag konstaterade att från den stund folket gått in i Kaanans land kom skörden ur jorden, men det är fortfarande Gud som ger växten. Skillnaden är att det är tid att jobba för skörden. Nämnde också att jag mött en präst i Sv Kyrkan som sa: ’Skörden är mogen och arbetarna är här’. Den tid är förbi när vi behöver be skördens Herre om arbetare. Det är tid för omvändelse, tid för arbete, svett och tårar i gemenskap med alla i församlingen. Det är tid att inta landet bit för bit. Vi gör det tillsammans! Bless U Stefan!

 • Jonny Nilsson

  Nå, nu är väl Kaanans land en symbolik för himlen och inte en underbar väckelsetid på jorden? Det är i alla fall en väl prövad tolkning. Någon Josua är jag tyvärr inte. Snarare en krånglande Jona som just nu befinner sig i en sur stinkande fiskmage.

 • http://www.transformsa.com Rune Brannstrom

  Roligt och intressant att läsa om Elim. Slutet av 60 talet hade jag några konferenser där.
  Här i San Antonio, Texas är det varmt nu antagligen 27 +. Jag tillsammanss med ett par andra ledare har startat en webb site. Vi har idag flera miljoner hits i månaden. Adressen dit är http://www.transformsa.com i kväll kommer Johan Ericson och hälsar på. Han har varit på en bok mässa i Dallas. Johan är förlags chef på Livets Ord.
  Om du kommer till USA så är du välkommen att hälsa på oss vi har gästrum.
  Mitt tel. nummer är 210.923.0403
  Blessings
  Rune

 • Tea Gustavsson

  Jonny,

  är det en långvarig vistelse eller en kortvarig?

 • Jonny

  Tea: Bra fråga. Längre än Jonas i alla fall. Fisken kastade upp Jona på land efter Herrens befallning. Huruvida den befallningen utgick pga Jonas bön i fisken eller om Han hade gjort samma sak ändå framgår väl inte riktigt tydligt av texten. Men det är en trygghet att Gud vet den rätta tiden för allt. Ingen är övergiven av Gud. Min huvudpoäng var att det finns så många gestalter i GT som man i olika skeden av livet kan identifiera sig med.

 • Jonny

  Väntar på moderering? Har jag skrivit något olämpligt eller för mustigt, varit här på besök för ofta idag, allmänt opålitlig eller något annat? Eller allmänt ny policy?

 • Minna

  Det kristna alternativet till Blondinbella finns redan: Underbara Clara (http://www.folkbladet.nu/?cat=89).

 • Göran Tiberg

  Hej ! skönt att du är på benen igen. Jag gläder mig varje gång när jag ser din iver att vinna människor för Gud.
  kommer ihåg när vi verkade för Guds rike i olika cellgrupper och olika konferenser i Sverige och det har bara för din del gått framåt med det ena uppdraget för Gud efter det andra.
  Gud välsigne er i uppgiften att bli pastorer igen ”stockholm behöver dig”.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Jonny, jag sysslar med bloggande max två gånger per dag, så ibland får man vänta på moderering.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Jonny

  Stefan: Jag förhastade mig bestämt. OM du vill kan du ju ta bort detta mess, samt nr 8 och 11.