Lyssnat på Bob Geldof i Bryssel

Det är intressant i Bryssel. Inledningsanförandet stod den världsberömda artisten sir Bob Geldof för. Han är också starkt engagerad för rättvisefrågor och fattigdomsbekämpning. Ett visionärt och inspirerande tal. Det är värdefullt när artister engagerar sig för att lösa våra världsproblem. Har också lyssnat bl.a. till Brasiliens energiminister och en ytterst klok man, John Browne, som varit koncernchef för BP i många år.

Som kristen känner jag en särskild samhörighet med organisationer och aktivister som kämpar för att göra vår värld bättre, och kämpar mot fattigdom, orättvisor och miljöförstöring. Ska jag vara riktigt ärlig så känner jag ofta större samhörighet med den typen av personer än ljumma och totalt oengagerade så kallade kristna som inte bryr sig om någonting mer än sitt eget liv. Det finns något som tangerar ett Gudsrikespatos hos människor runt om i vår värld som engagerar sig på ett djupare plan, inte minst när det gäller att avskaffa världsfattigdomen. Många av dessa aktivister saknar dock den unika gemenskap med Gud som man bara kan få genom tron på Jesus Kristus, evangeliet om korset och uppståndelse, och att jag som syndare kan bli förlåten och totalt benådad och få ett nytt liv, när jag tror och omvänder mig. Kan rättvisepatosen kombineras med detta, skulle bilden bli komplett.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Andreas Tofters

  Heja Stefan,

  Vårt Kristna egagemang skall synas ut i alla världar! Vi skall göra skillnad. Jag tror på att vara Guds Rikes människor, inte frikyrkomänniskor. Perspektivet tror jag är mycket viktigt. Dock kan man väl lägga en passus vad gäller SydAmerika att tendensen har varit att det blir ibland blir stort patos på rättvisa här och inget perspektiv på himlen evigheten och domen. Där har vi balansen mellan höger och vänster kristna. Personligen tror jag på båda delarna. ”Plantera ditt träd idag som om Kristus kommer i morgon, men lev som om han kommer idag”.

 • http://nope Dan

  Vilket väl balanserat och tillrättalagt inlägg:) Nästan lite tråkigt och svenskt.

  Vill bara säga att jag gillade det du skrev på världen idag Stefan. Keep on keeping on :)

 • http://nope Dan

  Inlägget syftar på det Andreas Tofters skrev.

 • Andreas Tofters

  Dan, håll till godo :)

 • bokmalin

  Kul att Geldof går vidare. Han var en av mina rock n’ roll heroes under 70-talets slut och 80-talets början (vem minns inte ”I don’t like Mondays” med the Boomtown Rats?).