Blickar in i framtiden i Bryssel

Under måndagen åkte jag till Bryssel för att vara med på en stor global kongress. Jag har lovat en massa oroliga grannar, hustrun, EFK-personal, församlingsmedlemmar m.m. att ta det lugnt och försiktigt, men jag känner mig i toppform och har varken haft hjärnblödning, hjärtinfarkt eller proppar på tio dagar, kan det vara bättre?

Men OK, jag ska gå på halvfart den här veckan, har lagt in två dagars semester längre fram.

Hade dålig tillgång till internet men återkommer med någon kommentar med anledning av monarki-debatten på min blogg, senare idag kommer jag tillbaka i det ärendet.

Efter en lång och minst sagt het kyss till min läckra fru innan jag åkte till Bryssel igår, drog jag hit, och ska vara med på en global kongress, där forskare, politiker, massa folk som jobbar med teknisk utveckling på olika bolag runt om i världen, ska samtala, diskutera, presentera lösningar – om hur vi ska hitta mer miljövänliga transportbränslen inför framtiden. Det som diskuteras här kommer att påverka hela världen inom några få år, för oljan är motorn i hela världsekonomin, och det diskuteras här vad som ska ersätta, eller i varje fall komplettera oljan.

Det är på sådana här tillställningar som framtiden formas, och här finns folket som formar framtiden. Och den här verkligen är ljusår från både teologer, filosofer och teologiska diskussioner, som i ett större perspektiv är ganska perifera verksamheter. Och här lever hela paradigmet, med teknikoptimismen, utvecklingstron, forskningsfokus, stark tilltro till att marknaden och företagen kan leverera lösningar etc.

För övrigt kommer jag med en krönika i Världen Idag under onsdagen, det har förts fram synpunkter här på bloggen att jag skriver så politiskt korrekt och är inte tillträckligt radikal kristen. Rekommenderar att läsa krönikan i morgon, om inte den är uttryck för radikal kristendom, då vet inte jag vad som är radikal kristendom.

På söndag ska jag hålla predikan i Elimkyrkan klockan 11.00, korsningen Styrmansgatan/Storgatan på Östermalm. Laddar redan för den. Jag lutar åt att tala ganska visionärt om potentialen för Guds rike i Stockholm, och vad jag ser kan hända närmaste tio åren, och vad vi ska göra för någonting. Hoppas på att leverera en profetisk predikan som berör, utmanar och skakar om.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Jan Sköld

  Det gamla ordspråket gäller även i Bryssel :människor spår men Gud rår :Sådana sammankomster leder ofta till att människor upphöjs till avgudar, med deras förtjänstero titlar !

 • Daniel Åkerblad

  Det ska bli spännande att höra din predikan på söndag – Välkommen till Elim!

 • Tomas Ander

  Önskar Dig Guds Välsignelse i Bryssel – och i Elim på söndag!

 • Henrik Malmlöf

  Ska bli spännande att höra dig. Välkommen till Elim. Ber för dig. Lyssna till Gud och till din egen kropp. Var rädd om dig. :-)