Hälsning från S:t Görans sjukhus

Tack för alla förböner. Befinner mig alltså på en hjärtavdelning på S:t Görans sjukhus. Röntgade hjärnan i morse, och mötte överläkaren för en liten stund sedan. Diagnosen tycks vara klar. Jag har drabbats av något som på fackspråk kallas för TIA, tillfällig begränsning i syretillförseln i hjärnan. På vanlig svenska är det en liten blodpropp, en blodpropp som är så begränsad att den inte ger några bestående men. Så jag får åka hem senare idag, och detta kommer att behandlas genom mediciner.

Jag tackar Gud att det har gått så bra, lite begränsning i syretillförseln i hjärnan kan ju sluta med vad som helst. Men blir återigen påmind om livets gåva och skörhet, och vikten av friskvård. Jag är ju noga med friskvård och träning, men inser att jag behöver prioritera det ännu mer.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Bo Nyberg

  Stefan!
  Vi står med Dig i förbön.
  Underbart att Du är hemma igen och att Du klarade Dig så bra igenom denna kritiska passage.
  Gunilla och Bosse Nyberg med vänner

 • Bo Nyberg

  Sorry!
  ..ska få åka hem idag…
  Bosse

 • patricia ask

  Vad bra att det inte var värre en så, dock en tydlig signal. All Guds välsignelse till dig!

 • Angelica

  Hej Stefan,

  glad att höra att det har gått bra, det var en TIA mamma också fick för någon månad sedan och det har gått bra. Förhoppningsvis var det kroppens sätt att säga till med en liten varning istället för en större propp. Hoppas du får vila och ta det lugnt nu. Tänker på dig och din underbara familj.

  ,Angelica
  xoxo

 • Olof

  Stefan: Vad skönt att allt är väl! Tackar Gud för det. Och det låter som ett klokt beslut det här med friskvården!

 • Mats Berggren

  Hej Stefan

  Ta det lugnt nu och vila Stefan, skönt att du är ok!

  Mats Berggren Jävre

 • Roxana

  Ja. Vi tackar Gud för det!!
  Vi försätter att be för dig!
  DU VET hur mycket du är älskad i vår församlig..

 • Christian

  Tack Gud att det inte var värre. Vi får fortsätta att be.

 • Roberth

  Inte bara det. Du kanske behöver ta det lugnare?

 • Charles Kridiotis

  Vi ber för dig…

 • Christer Roshamn

  Vilken lättnad! Än en gång vill jag understryka vikten av balans mellan vila, arbete och ägna tid åt familj, vänner och annat som är viktigt i livet. Som pastorer och ledare behöver vi vara ett gott föredöme även på detta område. Jag behöver också fundera över balansen i mitt eget liv.

  Allt gott Stefan!

  Christer Roshamn
  Ordförande i Evangeliska Frikyrkans medarbetarförbund

 • http://www.barnabasbloggen.blogspot.com/ Jonas Melin

  Skönt att du är ok, Stefan. Vi tackar Gud för att du får vara med ett tag till. Sköt om dig själv och din familj, säger en 50-åring som just kommit in från en joggingrunda.

 • Tomas Ander

  På tal om friskvård. Skaffa hund! Det har jag nyligen gjort. Nåt mer positivt kan man aldrig möta i dörren, och dessutom måste den ut och motioneras varje dag. Men det kanske inte är så enkelt om man bor mitt i Stockholm…

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Tack och lov för att det gick bra. Det gäller att vara lätt på gasen. Budskapet från ovan
  var väl lämnat i all välmening. God bättring.

 • http://Julia@kdu.se Jullan

  Stefan, underbart att höra att det inte var allvarligare än så. Ska fortsätta be att du får krya på dig ordentligt!

 • Andrew Thompson

  Be assured of our prayers – Another reminder of how important it is to pray for protection for church leaders. We have lost too many too soon – I know some people just accept this as natural but I am not one of them. God has a calling on your life and you are about to enter into another phase – I thank God for you and look forward to what He will do through you :)

  Andrew & Karen

 • http://efsidag.blogspot.com Andreas Holmberg

  Helghälsningar med SvPs/PoS/Segertoner 209. En gammal men oändligt fin psalm, som passar så bra både till morgondagens tema och till din – och egentligen allas vår – situation. Låt oss göra som Jakob och kvinnan i morgondagens evangelietext (vad som nu än predikas över) och hålla fast vid Herren också när vi liksom får brottas med honom.

  Svärfar ringde idag från lasarettet och var precis som du på bättringsvägen efter en smärre propp. Får snart åka hem även han. Också något att tacka för.

 • Daniel Petersson

  7-0 till HV i mitten av 3.e och en tillfrisknande Stefan, som sagt; ”Vi har Gud på vår sida!”

 • Olof Lundgren

  Jag håller med kommentar nr 16:

  Du, Stefan går in i en ny fas och någon gillar inte det…
  Mvh/OL

 • Katta

  Krya på dig!

  Ska be för dig och din familj. Glöm inte att du är en människa, ingen samhällsmaskin! Vi ska inte smittas av världens stress, utan världen av vår frid. Detta skriver jag som en vänlig uppmuntran. Jag är inte alltid fridfull, men aldrig oumbärlig…

  Min svaghet

  När jag är så trött
  att jag inte orkar
  det jag ska
  det jag vill

  När tröttheten är mer än jag
  så att den bestämmer
  vad jag är
  vad jag gör

  När det blir riktigt frustrerande
  då vill jag tänka på
  att du är
  ändå alltid där

  Min svaghet blir en möjlighet
  att du kan fylla mig
  i stillheten
  med beroendet av dig

  Då kan jag glädjas över min svaghet
  och över din nåd, min Gud
  och lära mig tacka
  för allt

 • http://www.monicaolssonkolkman.blogspot.com/ Monica

  Krya på dig och ta hand om dig!

 • Robert, jesusfolket

  Krya på Dig och var välsignad i allt arbete!

 • http://tony48.blogspot.com/ Tony Malmqvist

  Ja, ta det lugnt nu så att du har dina krafter samlade till D dagen i Stockholm 2 maj
  Vi ses väl där förmodar jag. Är själv på gång att få ihop en busslast från Vetlanda, ju fler vi är du vet…. Var välsignad!

 • Rodica Dobondi

  Ber för dig.

 • Margret Sundin

  Vi har upplevt liknande påminnelser om livets skörhet flera gånger. Förbön över hela Sverige var vår styrka, då det var som svårast. Kristi kropp i funktion är dyrbart! Var rädda om er, du och din fru.
  Guds välsignelse och förbön från Örkelljunga
  Margret och Conny Sundin

 • Christer Roshamn

  Jag stämmer in i Andrew Thomsons kommentar (nr 16).

  Christer

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Skönt att läsa att du är okej!
  Vi ber för dig!

 • Lukas Berggren

  Skönt att höra att det – efter omständigheterna – har gått bra Stefan. Vi fortsätter att be för Dig och önskar Dig mycket av Guds välsignelse!

 • http://aletheia.se/ Haggaj

  Stefan,

  Gott att höra att du är vid gott mod och vid hyfsad vigör.

  Sköt om dig!

 • Birgit

  Vi ber för dig-Stefan..och för hela din familj.
  Roul och Birgit

 • Johan Knabäck

  Krya på dig Stefan, ta hand om dig, du finns omsluten av förböner och det finns folk vid din sida.

 • Ronny

  Hej !Jag kommer från en något sekulariserad bakgrund och liten arbetar Kommun i Dalarna .Kristen tro ansågs udda ,var knappt märkbart ,fast man läste nån psalm ibland i lågstadiet och mellanstadiet .Och gick till söndags skolan innan man började skolan och konfimerades.Med min barndom på 6o talet och min ungdom på 70- 80 talet. När jag till sist ,hamnade i Uppsala och en tid i Norge.Och min väg varit än hit och än dit. Så fick jag mötta Jesus Herren och blev frälsta .

  Och det var verkligen som natt och dag för mig. Gud lätt verkligen Himmlen öppna sig för mig. Och jag gick verkligen in i en ljus och härlig framtid med Gud och anhöriga och vänner och livet och Guds Ord .Men säg den himmel innan den eviga hos Gud som inte skyms av grå och mörka moln ibland .Innan solen spriker igenom med sitt varma lende igen..Och sån var det också med mitt kristna liv. Diverse felsteg och andra prövningar gav verkligen grå och mörka perioder och tillfällen . Det var rätt och slätt hemskt och svårt ibland …

  En del prövningarna var facktiskt kulturbetingat. .Jag från en enkel arbetarkommun flyttar hit fattig och deprimerad sen min flikvän lämnat mig efter nåra års vistelse i Norge där vi levat …Till min mor och far och minna syskon som flyttat hit från dalarna där vår släkt och vi bott i generationner .Men som nu flyttat

  Och som vår social status och bildning och hälsa och jobb och ekonomiska sitution var tillhörde vi verkligen tredje klassen och underklassen. Men så blev mor och syster och bror och pappa och till sist jag och min flikvän frälsta . Och vi fick så mycket lyka och välsignelse och framgång för Guds Ord och Guds rike . Så det skulle ta ett helt liv och lite till att berätta. Men säg som sagt vilken lycka som varar för evigt mer än i himmlen. Jag går ej in i detaljerna om detta nu …

  Men en sak vill jag nämna och det var hur vår enkla bakgrund ,hur den krockade med de akademiska kunnandet här i Uppsala.Och att sånt känns för bådda parter och att sånt kan vara hinder för god relation och gemmensskap och väckelse . Både allt för förvildat och civiliserat tror jag.Gud kan om vi ber honom om det lösa oss från sånna hinder och problem , nu är det hela över för vår del i frid med Gud… Frid Ronny

 • Peter

  Kära Gud, Du kanske läser detta, fastän Du inte är en människa. Det finns någon som inte orkar i vår tid, och han bode få evig vila. Jag ber att Du hjälper honom. Samuel är en liten ängel som kan hjälpa honom. Är det eutanasi? Jag tror att han mår bättre om vi ej hör honom, det är ett svar.

 • Peter

  Gode Gud, jag ber att Du hjälper att en flicka inte argumenterar för mig.
  Min vän kan be till säkert, om jag får ge bönen vidare åt honom.
  Hjälp att Jesus får sin vila. Jag får säkert Idé av Dig till en framtida bön senare.
  Se till att Du vilar tillräckligt, tack.

  Jag ber att får veta var Jesus finns, och enligt Matteus kommer inte herren med bråk om han visste om det. Så förstår jag bibeln. Om han är i Himmelriket skall han inte vakna från de döda till de levandes värld, Guds riket. Gode Gud, jag ber att dina änglar får hjälpa oss.

  Gud, jag förstår att människan vill förklara var du är för att vi har intressen, och jag ser saken så att Du inte är en människa fastän Du gjorde oss förnuftiga. Det går inte att förklara Dig. Jag hoppas och ber att det alltid finns Gud som är fri från fel kontakt.

  Gud, jag tackar Dig, och ta inte allting för ordagrant.