Måndag – hemma från sjukhuset

Nu är jag hemma igen, och jag och min familj tackar för alla förböner och engagemang. Som kristen känner man att man ingår i en stor familj, kanske inte minst när livet är lite krisartat. Det var också skönt för mig igår att trots att jag kom direkt från sjukhuset och var minst sagt groggy, ändå tog mig till den församling där jag är medlem, Söderhöjdskyrkan i Stockholm, och kunde få förbön både personligt och från hela församlingen. Jag är ganska mör idag efter det som har hänt, men ska ha samtal med min distriktsläkare senare idag för att avgöra nivån för mina engagemang denna vecka.

Huvudrådet jag får från allt och alla är att arbeta mindre, och engagera mig mindre. Nu hör det till saken att jag inte upplever mig som någon stressad person, eller att jag gör mycket. Men naturligtvis måste jag göra en översyn av prioriteringar och åtaganden.

För mig som kristen är det så viktigt att be om förbön när man blir sjuk eller handlar i andra krisartade situationer som man inte råder över. Vi läser i Jakobs brev kapitel 5: ”Är någon bland er sjuk, skall kan kalla på församlingens äldste, och de skall be över honom och i Herrens namn smörja honom med olja. Trons bön skall bota den sjuke, och Herren skall resa upp honom”.

Det var ju en ganska dyster vecka och jag kommenterade här på bloggen pastorsfamiljen Gnistes svåra brännskador och nerbrunna hem och Bill Stenbergs bortgång. Jag kunde dock inte ana att jag själv skulle hamna på listan över dystra rubriker förra veckan. Och veckan avslutades med Dagen-rubriken om pastorn i USA som blev skjuten i predikstolen. Man får tacka Gud att man lever, och det tycks vara en utsatt bransch att vara kristen ledare.

Men vad som än händer, så handlar kristet liv om att bevara en grunförtröstan på att Gud råder över allt, det får vara hur stormigt som helst. Det är en andlig kamp här i världen, och vi kristna känner av förgängligheten och livets sårbarhet som alla andra, men Kristus har all makt i himlen och på jorden. Det löftet ger oss hopp och förtröstan, även de mest stormiga och besvärliga dagarna.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.livifarsta.blogspot.com Lina Nyman

  Stefan, det är nog fler med mig som blir matt bara av att kasta ett öga i din kalender….:-) Om det beror på min lathet eller att du faktiskt har ett späckat schema har jag svårt att avgöra! Men lyssna nu¨på doktorn och passa på att göra något oviktigt eller rentav onyttigt – som att se en extra lugnande fotbollsmatch! Om du inte har för vana att bara ”hänga” med någon kompis så är det ett utmärkt och avkopplande alternativ. Inte alltid så produktivt men trevligt!

  Ha e bra dag!
  /Lina

 • Christer Bergh

  Skönt att du är hemma igen och på bättringsvägen.
  Du finns med i mina böner.

  Christer

 • Mattias Gustafsson, Malmbäck

  Detta har jag alltid anat: Lina är en klok person!

 • Harry Andersson

  Var välsignad Stefan – ber om fortsatt hälsa och styrka för dig! Och gudomlig visdom i allt du är involverad i. Du ska höra tilltalet ”här är vägen, vandra på den” och kunna göra de rätta valen och prioriteringarna.
  Ha en skön vecka!
  Harry

 • http://aletheia.se Aletheia.se – MyTwoCents

  Välkommen hem Stefan.

  Tror många bett för dig men, det är säkert viktigt att du funderar över hur hårt du bör träna ändå.

  Var välsignad

  /Daniel

 • Olof

  Skönt att höra att du mår bättre, Stefan. Undrar om du inte har för mycket i din kalender i alla fall, det låter som det när du redogör för vad du gör här på bloggen. Gott att höra att du litar på Gud, det är till slut den enda som betyder något, allt annat försvinner.

 • http://www.ccl.nu Christina från Rosvik

  Läkare kan också vara använda av Gud så det är klokt att lyssna till dessa om man har svårt att lyssna till omgivningen. Oftast ser andra hur mycket man gör men själv kanske vi inte upplever det som betungande men kroppen behöver sin vila likaså huvudet.

  Guds rika välsignelse önskas från norr.

 • Tomas Ander

  Välkommen hem Stefan. Jag, och många med mig, tackar Gud för Dig! Ta det lugnt och gör det Du ska. :)

 • Alexander

  Tyvärr är det sånt här som gör att man får veta att man lever… Känner igen mig i det du säger, har själv haft mycket lekamligt strul på sistone i och med angagemang i den kristna sektorn, ändå är jag bara 18 år.

  ha det guld!

 • Peter Paulsson

  Stefan, ber för dig och din hälsa!
  Sköt om dig! Vi ses!
  /Peter P