Flera chockbesked idag

Ingen rolig läsning idag på tidningen Dagens hemsida, det handlar om flera av mina gamla vänner. Håkan och Gunilla Gniste från Uddevalla har råkat ut för en svår olycka, på grund av brand, och ligger på sjukhus. Gnistes känner jag sedan sjuttiotalet. De har utövat en fantastisk insats av lokalt kristet ledarskap under många år, trovärdigt, långsiktigt och förändrings- och förnyelseinriktat. Den andra sorgliga nyheten är att Bill Stenberg har avlidit. Han var ju en av de stora predikant- och evangelistoriginalen i Sverige, och vi hade en del med varandra att göra under andra halvan av åttiotalet och början av nittiotalet. Han besökte ett antal gånger vår pionjärförsamling i Brandbergen-Vendelsömalm, och även efter det att vi flyttat högkvarteret till Södermalm.

Jag ber till Gud för Gnistes att detta ska gå bra och jag tackar Gud för Bill Stenberg, och ber för hans hustru Agneta, barnen och andra anhöriga.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olof

  Oj, det var riktigt tråkiga nyheter, Stefan. Vi ber till Gud för anhöriga.

 • Andy

  Jag ber för Gnistes och för Bills anhöriga. Bill fick jag äran att lyssna på några gånger i Västerbotten. Hans humor och kärlek till Jesus minns jag. Ja det var mycket chockbesked idag Stefan. Nu ber vi för Håkan och familj med.

 • Olof Lundgren

  Tragiskt att Bill inte fick slutföra sin tjänst för Herren Jesus.
  Dock är jag innerligt glad att Bill nu går på gator av guld, dricker kristallklart vatten och allt Himlen har i beredskap för oss som tror.

  Mer kan sägas om Bill, men slutlönen väntar honom…

 • http://www.pingstsidan.se Göran Fjällborg

  Bill har betytt mycket för mig och många andra. Bara Gud vet hur många människor han fått vara till hjälp för. Låt oss komma ihåg Agneta och barnen i våra förböner.