Artikel i rikspressen om aborter av flickor

Har skrivit ihop en text om aborter av flickor, att detta är uttryck för kvinnoförtryck och gammal patriarkalism. En av Sveriges största tidningar vill ta in artikeln. Återkommer med exakt information den dag artikeln publiceras. Vet inte än om det blir under fredagen, eller längre fram.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Glädjer mig Stefan, här gör du ett bra och viktig arbete.

 • Andreas

  Får invänta artikeln!! Måste vara världens enklaste sak att få in en sådan artikel. Tas emot med öppen famn av den liberala och vänster orienterade journalistkåren. Trots lite kortslutning då prioriteringarna i kåren inte är givna när två friheter står mot varandra. Abort / Feminism. Det är lätt att köra slalom och nå fram till målet: insändarsidan, lägg in ord som homosexualitet, queer, fri abort, individens rättigheter, stoppa fundamentalism osv, tar dig garanterat vägen fram. Skriv in Gud, Jesus, rätt till liv, Bibeln, fundament, osv. Då är det tvärnit, då slår det i betong på redaktionerna. So what,s the good news?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Andreas, tycker att om du vill vara seriös bör läsa artikeln innan du börjar kritisera den. Och ditt påstående om att ”det är världens enklaste sak” att få in en artikel, jag känner inte till någon debattskribent eller etablerad opinionsbildare som håller med om detta, och jag känner ganska många i den kateogorin.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Bo

  Det finns så många barnlösa par som längtar efter ett barn men som av medicinska skäl inte kan bli föräldrar. Ett oönskat barn skulle alltså kunna bli adopterat av barnlösa. Fast aborterna i Sverige är ju så många, c:a 30 000 per år, att det antagligen inte skulle finnas tillräckligt med fosterhem för alla oönskade barn.

  Till syvende och sist tycker jag att problemets kärna är att det ofödda, oönskade barnet inte tillskrivs några rättigheter alls över sitt eget öde. Det anses inte vara en människa på grund av att det inte är färdigutvecklat och kan tala för sig, men det är ju bara en tekniskt argument. Ett nyfött barn är inte heller färdigutvecklat i många avseenden.

  Till slut blir det en fråga om människovärdet och om vem som avgör vem som är en fullvärdig människa. Den kristnes syn på människovärdet utgår ytterst från vad hon tror att Gud har sagt om saken. Utan något absolut (Gud) att relatera etiken till blir det upp till var och en att tycka vad hon själv vill. Då blir det också okey att abortera foster därför att man inte vill genomgå en smärtsam förlossning, på grund av oönskat kön eller att det står i vägen för mitt självförverkligande. Och staten som utgår från vad majoriteten eller de mest högröstade tycker verkar inte bry sig.

 • Eva

  Detta med flickaborter är ju bara en konsekvens av den oerhört liberala abortlag som finns i detta land.
  Jag vet att du Stefan och några fler ledare inom kyrkorna kämpar för de ofödda barnens rätt.
  Annars har det under många år varit skrämmande tyst från många håll.
  Men nu höjer flera kristna rösten.
  Men är det inte lite väl sent?
  Vi borde agerat för länge sedan.