Söndag och gudstjänst

Idag var jag i Söderhöjdskyrkan på gudstjänst, och hade ansvar för gudstjänstledningen. Joseph Sverker höll en utmärkt predikan och gick igenom Lukas kapitel 24. Albin med team ledde lovsången. Joseph lyfte särskilt fram kvinnornas roll i förkunnelsen av Jesu uppståndelse, och betydelsen av att vi frimodigt berättar om att Jesus är uppstånden. Många kom fram till förbön, jag hade en stark känsla av Guds närvaro, och jag framförde också en profetisk hälsning om att kvinnor ska gå ut i mer aktiv och tydlig tjänst.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olof

  Sounds great!

 • Jonny Nilsson

  Alla kristna är kallade till barnaskap och tjänst. Dock bara män i församlingens ledarskap. Det är den klassiska kristna tolkningen och vi ska inte tro att vi vet bättre och har större ljus. Gud upprättar alltid i enlighet med skapelsen. Men något jag saknar idag är de där vardagsevangelisterna som fanns ofta förr, kvinnor såväl som män. De predikade kanske inte, men gick runt och hälsade på folk och spred evangeliet på olika sätt.

 • Tomas Ander

  Bra Stefan! Den profetiska hälsningen låter som väl Bibelförankrad och mycket sund!

 • Cecilia Kärnbo

  Hej Stefan!

  Kul att du uppskattade inlägget, tack! Började läsa bloggar bara för ett par månader sedan och följer din med intresse. Ser väldigt mycket fram mot utlovade Rob Bell/EC-kommentaren.

  Jag är fyrbarnsmor (aktiv och tydlig tjänst :-)). Blev frälst i vuxen ålder efter att ha börjat läsa Bibeln. Tolk, översättare och söndagsskoleledare, men tror att Herren med tiden kommer att använda mig till att undervisa äldre Guds barn också i Ordet… Genom EFK känner du säkert Charles Kridiotis – honom känner jag också!

  Tack för det du gör – var välsignad i din tjänst! / Cecilia

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/is-rob-bell-christian-fighting-for.html Michael G. Helders

  ”Catch on fire with enthusiasm (for God) and people will come for miles to watch you burn” – Charles Wesley

  :)