Grattis Dagen

Jag har suttit nästan 10 år i tidningen Dagens styrelse. Nuförtiden är jag dock ingen styrelseledamot. Noterar med stor glädje att tidningens upplaga har ökat kraftigt senaste tiden. Jag satt själv med i styrelsen när vi enhälligt beslutade att rekrytera Elisabeth Sandlund som chefredaktör. Det var ett bra beslut. Hon representerar både breddning, men samtidigt är hon en tydlig företrädare för evangelikal och karismatisk kristendom. Evangeliska Frikyrkan är en av Dagens största ägare, genom ägarbolaget Swedmedia.

Man behöver både humor, självdistans och stryktålighet för att överleva som chefredaktör. Folk har ju massa synpunkter jämnt på vad som står i en tidning. Jag tror att Elisabeth Sandlund har de rätta egenskaperna.

När Elisabeth Sandlund var chef för Svenska Dagbladets näringslivsredaktion, ringde griniga företrädare för börsbolag och gnällde på hur deras bolag hanterades i tidningen, när hon var på Kyrkans Tidning ringde griniga kyrkoherdar och klagade, och nu på Dagen ringer väl griniga pingstvänner och klagar på tidningens innehåll, (jag tror inte att det finns några griniga EFK-are, fromhetsnivån i vår rörelse har nått sådana himmelska nivåer att all grinighet är som bortblåst, läsarna på denna blogg märker väl hur jag är, jag är aldrig grinig över någonting).

Jag antar att det är så för en chefredaktör.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://fredrik.hulth.se/ Fredrik Hulth

  Alla dessa griniga pingstvänner är det på grund av negativa influenser från Torp/Götabro, ytterst märkligt att det inte färgat av sig hos EFK-are…

 • Nils

  Men Stefan !

  Trodde aldrig du skulle gå in i partipolitiken …

  Hört talas om ”Holistic view” ?
  Efk på en planhalvan & de griniga pingstvännerna på andra sidan eller ?

  Grotta inte ned dig… spänn vingarna likt örnen så ser du tydligare.
  Vi ”griniga” pingstvänner är nog de som verkligen rullat ut röda mattan åt både Sandlund och EFK… och där får ni trampa runt i de storslagna utrymmen som pingst har berett åt sina ”små” syskon…

  Håll tillgodo i tacksamhet… bit oss inte för mycket i smalbenen, när ni inte når upp till midjan :-)

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Nils,
  din formuleringskonst är verkligen imponerande.
  Man får väl tolka mina småslängar som lillebror som retas lite med storebror, att kalla det för att bita i smalbenen var fyndigt, men nån gång ska man väl nå upp till midjan.
  Jag tyckte nog att lite lillebror och storebror, var det redan för 60-70 år sedan mellan ÖM-ledare och pingstledare. Lite historiebevandrad är man väl.

  hälsningar
  Stefan Swärd

 • Christer Roshamn

  Ett av modersamfunden till EFK är helgelseförbundet. Om jag inte är fel ute i ”väckelsehistorien” så banade evangelister (inte så få kvinnliga) vägen för bildandet av många pingstförsamlingar. HF var inte till att börja med en församlingsgrundande rörelse. Jag tror faktiskt att Pingst i Jönköping är en frukt av HF:s arbete. Pingst i Jönköping var först en utpost till Huskvarna Pingst som bildades genom en väckelse i Metodistförsamlingen. Det är väl inte så illa av ”små syskonen”?

  Christer (som gillar pingstvänner)