Måndag eftermiddag – på väg till Bryssel, läser Bell

Nu är det början av måndag eftermiddag. Åker till Bryssel framåt kvällen och kommer att vara där tisdag och onsdag. Ska försöka blogga något från Bryssel. Åker tillsammans med några EFK-ledare för att möta kristna organisationer med kontor i Bryssel, bland annat Europeiska Evangeliska Alliansen. Resan är en del av EFK:s översyn och framtidstänkande när det gäller Europaarbetet. Fortsätter också min granskning av nya trender inom evangelikal kristendom, och läser ”emerging church”-litteratur. Håller nu på med Rob Bells bok om ”Elvis som hötorgskonst – om att måla om den kristna tron. Det finns inslag i boken som jag tycker är värda att problematisera men jag vill inte skriva något innan jag har läst hela boken.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/tid-for-vackelse-del-1.html Michael G. Helders

    Önskar du församlings tillväxt och vinna världen- så är EC helt klart vägen att gå!

  • http://jdfk-kefas.blogspot.com/ Michael G. Helders

    Se gärna gästblogg på min blogg ”The breakdown of the local church is not just the result of prostitutional, seeker pastors who will do anything to draw a crowd, and it’s not just the result of denominational compromise and the resultant legalism of independent churches out of reaction. The plethora of solid Bible teaching available on the Internet, radio and TV also serves a role in feeding people outside of the context of the local body of believers. Many who are in areas where there is no solid biblical church are able to get taught the Word from pastors who live 2,000 miles away, or on the other side of the world. Fellowship often takes place with other, like-minded believers online who also see the breakdown in evangelicalism and who see the false spirituality that is being created.” http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/gastblogg-ingrid-schlueter-quitting.html