Ett paket packat med Bell och McLaren

Läsarna av denna blogg är mån om vad jag läser. Idag har jag fått två böcker av Brian McLaren, två böcker av Rob Bell, och 4 DVD med Rob Bell. Speciellt Bell är jag mycket nyfiken på, eftersom jag inte har läst något av honom tidigare. Och i helgen har jag hyfsat med tid, med inga predikoinbokningar, ”bara” dela min församlingsgemenskap med min lokala församling, och en hustru som har arbetshelg, och nästan utflygna barn. Så det blir helt säkert en massa Bell-läsning under helgen, vi får se var jag hamnar, antingen sågar jag Bell, blir helt fascinerad över det jag läser, eller hamnar någonstans mitt emellan. Ärligt talat har jag ingen aning om var jag hamnar. Läser helt förutsättningslöst (vilket är naturligtvis fullt omöjligt, jag är säkert fullpackad av predestinerade förutfattade meningar, och tolkningsnycklar som blockerar mitt fria tänkande)

Godnatt för den här gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Jonas Eveborn

  Stefan
  Du ska absolut inte missa att lyssna till Bell. De senaste 12 predikningarna från Mars Hill ligger alltid uppe på deras sida. Några av mina personliga favoriter hör inte till de 12 senaste t ex ”The theology of the clicks” och ”Sexy on the inside” Efter att ha lyssnat på de flesta av hans predikningar de senaste 3,5 åren så tycker jag att det är i den muntliga förkunnelsen han har sin stora styrka. Det blev inte minst tydligt när jag lyssnade till en rad seminarier med honom vid en församlingskonferens kallad ”Isn’t she lovely”. Därmed inte sagt att böckerna inte är läsvärda men jag tror att man läser dom på ett lite annat sätt om man först har fått lite grepp om hans sätt att kommunicera muntligt.
  Önskar dig en god helg med Bell.

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Jag håller med Jonas. Rob Bell är en av de predikanter som jag försöker lyssna på regelbundet. Alltid lika bra och genomtänkt. Även en pastor behöver ju fylla på ibland och där har jag stor glädje av den gode Bell!

  Ha en skön helg!

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/tid-for-vackelse-del-1.html Michael G. Helders

  Humanismens återkomst :)

 • Olof

  Absolut LYSSNA på Bell, det är hans grej, kommunicera intressant och medryckande, med god teologisk bas.