Hillsong Stockholm – spännande

Det är spännande med Hillsong i Stockholm. Har besökt deras församling en gång. Med tanke på Dagens artikelserie om varför ungdomar lämnar församlingarna, så kan man konstatera att det långtifrån är så överallt. Det finns gott om församlingar som drar till sig ungdomar. Hillsong Stockholm är en församling med låg medelålder, skulle tippa någonstans på drygt 20. Församlingar som har förmågan att nå ungdomar är jätteviktiga. Och Andreas Nielsen, pastorn, engerades i kraschade Karisma i Stockholm på ett ganska sent stadium. Det vore förfärligt om han skulle bli stämplad ett antal år för vad som hände där. Jag tycker att Pelle Hörnmark visar en bra attityd i Dagenintervjun.

Önskar församlingen Guds välsignelse och lycka till, och från EFK:s sida i Stockholm är vi klart intresserade av kontakt och samarbete.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Tomas Ander

  Du visar också en bra attityd! :)

 • http://gotabrobloggen.blogspot.com mats larsson

  Just nu har vi ett samtal på götabrobloggen utifrån detta. Frågan om nischade församlingar tycker jag inte är enkel.

 • Christer Roshamn

  Great!

  Christer

 • http://nope DT

  Hillsong e bra hög lovsång galna predikanter full fart eftertanke och analys de e e inget o ha.. jo det låter ungefär som en ungdomsförsamling :) Dom får väl byta församling när dom kommer upp i åren.

 • Pingback: Johan & Lotta in Sydney » Blog Archive » Hillsong Stockholm - welcomed by Swedish church leaders()

 • http://fredrik.hulth.se/ Fredrik Hulth

  Jag tror att Karismakraschen kan vara en bra erfarenhet, se till att hålla koll på ekonomin. Lära sig av misstagen som har skett. Kan man bara detta så kommer inte det vara problemet igen, utan problemen kommer vara av helt annat slag.
  Sjysst Mats att du startat en debatt på din götabrobloggen, själv har jag på sätt och vis dragit igång en mindre debatt om varför svenska kyrkor inte skall ha en fullgod svensk översättning. Jag är så trött på att tillgängligheten inte är i fokus bland kristna kyrkor, ungefär som att ha en klättervägg för att kunna komma in i kyrkan, med alla tillgänglighetsproblem det skulle ge.

 • Samuel

  Kyrkopolitik. Klart att du och Hörnmark ville hålla er på god jord. Konstigt att man inte granskar saker och ting innan allt går åt helvete. Det är inte som som går till Hillsong som lämnar kyrkorna det är dom som tänker och dom som inte gillar yta och fasad.

  Jag börjar förlora hoppet om frikyrkan…

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Samuel,
  Vad har du för grund för dina påståenden om Hillsong? Hur vet du att jag inte har gjort någon granskning av Hillsong Stockholm? Hur vet du att jag säger detta bara för att hålla mig på god jord?

  hälsn
  Stefan Swärd

 • Jenny

  ”Och Andreas Nielsen, pastorn, engerades i kraschade Karisma i Stockholm på ett ganska sent stadium. Det vore förfärligt om han skulle bli stämplad ett antal år för vad som hände där.”

  Synd bara att det var just Anderas Nielsen som förde med sig det hierarkiska tänkandet från USA till Karisma. Det tänkandet som gör att man inte får ifrågasätta eller kritisera och som var en av huvudorsakerna till Karismakraschen och att det gick så långt innan medlemmarna fick insyn. Jag hoppas att han lagt av med sin elitism och sättet han undervisar i framgångsteologi. Annars lockar församlingen massor av ungdomar, som sen inte kan hantera livet när det inte går så lätt och bra som man trott.

  Men att det blir Hillsong – är antagligen bra. Då får väl fler insyn i hans ledarskap.

 • bo

  När det gäller ledarskap så verkar frikyrkorna ha snöat in på ord som progressivitet och entreprenörsskap. Som om detta vore det enda saliggörande. Nej, se till att det kollektiva ledarskapet får en bra mix av olika personlighetstyper. Det gjorde Jesus när han valde ut sina tolv lärjungar. I ledarskapet behövs ifrågasättande ”Tomastyper” och sensitiva ”Johannestyper”.

 • Samuel

  Inte illa menat mot dig. Bara lite less på kyrkopolitik. Alla dessa pastorer som gör bort sig så fatalt utan att man tar hand om dom som drabbas Jag tror inte du sa så bara för att hålla dig på god jord men att det är en av anledningarna. Får hoppas att hillsong sthlm inte förstör så många ungdomar som liknande församlingar gjort.

  Jag vet i alla fall att du inte gjort någon granskning av Nielsen. I så fall skulle du inte skrivit så. Han är inte så oskyldig i karisma skiten.

  Det enda jag påstod om hillsongs är att det är ytligt och det har jag väldigt god grund för. Det jag påstod mer var att det inte har något med kyrkoflykten att göra. Kan förklara om du vill men orkar inte just nu.

  Mvh Samuel

 • Tomas Ander

  Samuel skriver: ”Det enda jag påstod om hillsongs är att det är ytligt och det har jag väldigt god grund för.”

  Det vore bra med en precisering, Samuel!

 • beo

  Stefan. Jag känner A Nielsen. Han har ett gott hjärta. Hyggligt av dig att bekräfta honom värdig en andra chans. Vill dock bara konfirmera det Jenny och Samuel påstår i sina kommentarer ovan, även om det är en överdrift att säga att allt det amerikanska hierarkiska tänkandet kom från honom. Det var tragiskt att följa den förändring av ledarkulturen som skedde i Karisma, även innan Andreas var involverad.

  Även Hillsong är ju uppbyggda på samma sätt. Där finns ju inte så mycket prövning från församlingens egen sida, utan prövningen sker uppifrån. Ditt blogginlägg kan ju tolkas som att det är framtidens melodi – skulle vara intressant att se dig utveckla resonemanget något. Annars är upprättelse det vi som Guds församling skall syssla med – och inte att döma. Men lite vett och sans och biblisk prövning tål alla även en ung framtidsförsamling som Hillsong Sthlm.

  Beo Christensson, församlingstjänare

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Beo,
  Jag har för lite kunskaper om Hillsongs ledarstrukturer för att kommentera detta. Mina bedömningar grundar sig endast på att jag har träffat Andreas N vid flera tillfällen senaste året, och att jag har besökt en gudstjänst hos församlingen i Stockholm. Jag vet inte mer än så, men viss känsla och intryck får man av detta. Däremot är det flera EFK-pastorer i Stockholm som har nära kontakt med Andreas, och de ger enbart goda vitsord.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • http://www.kristenunderjord.wordpress.com elof

  Jag blir orolig när jag läser på deras hemsida kring pengar/kollekt, de personifierar pengarna och ger dem egenskaper och egenheter som egentligen bara tillhör Gud och människan. Dessutom använder de ett stycke ur ordspråksboken för att undervisa kring pengar… fast det är klart Jesu och apostlarnas ord kring pengar är kanske inte en så god affär för en församling?

  ”När vi alla deltar och delar våra välsignelser kan vi bygga ett starkt hus där pengar säger:

  – Utrustning, vi kan köpa dig
  – Lokaler, vi kan hyra er
  – Missionärer, vi kan stötta er
  – De fattiga, vi kan hjälpa er
  – De hungriga, vi kan mätta er
  – Vision, vi kan fullfölja dig”

  Sen att de delar upp sig som att de fattiga och hungriga inte är en del av församlingen utan några som församlingen skall nå ut till, men jag kanske tolkar fel där.

  när pengar både talar och ska skicka missionärer, mätta hungriga och fixa visionen så undrar jag om man inte sätter större hopp till Mammon än till Jesus?

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Jag som är relativ nyfrälst har mycket svårt för känslobaserad kristendom. Tror också Gud har visat det senaste decenniet att Han börjar bli trött på sådant, se Messiah församlingen, KC, Knutby, Charisma, m.fl Jag försöker dö bort från världen, blir inte enklare när kyrkan försöker bli som världen.

  Det kyrkan behöver är inte nya heftiga församlingar, som ger det båda va trötta kristna som världen vill ha, utan ett återgående till sunda doktriner levande gjort genom ödmjukhet inför Anden och Korset- något McDonalds kristendom aldrig kan göra eller ge.

  Men kanske jag har fel? – Hillsong har åtminstone fin lovsång såsom “This Is My Daily Bread”

  MVH
  Michael

 • beo

  Stefan. Hillsong Sydneys pastor Brian Houston är också ledare för hela pingstsamfundet Assemblies of God i Australien, därav min tveksamhet…Allt gott till dem, trots det. Gud använder oss svaga människor, och ibland också hierarkiska strukturer, även om jag inte tror att det är framtidens melodi.

  Michael. En liten kommentar till din kommentar: Blanda inte ihop Karisma Center med församlingarna Charisma i Höör/Lund. Även om dessa har personliga kopplingar rör det sig om helt skilda världar. Charisma i Höör är en församling av den bättre sorten! (i alla fall så länge jag var medlem där) :-)

  Beo Christensson, församlingstjänare

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Hej Beo,

  Med tanke på (efter va jag kan se) hur duktiga ni har varit att ta vara på de som har farit illa ut hos KC, så tror jag absolut ni är en bra församling. Så jag tror du har rätt när du säger Charisma i Höör är en församling av den bättre sorten, av det jag kan läsa på nettet- så tycker jag åtminstone man kan se god frukt derifrån! :)

  Gud välsigna dig

 • Jenny

  Beo,
  Ja, det är en överdrift att säga att allt det hierarkiska tänkandet i Karisma kom från Nielsen, och jag menade inte riktigt så. Han introducerade det tillsammans med Ardenfors och han glorifierade det. De lät medlemmar, ungdomar, städa deras kontor och tvätta deras bilar och undervisade ”börja med tjänande, och Guds välsignelser kommer att ge dig en plats på scenen i framtiden.”

  I de delar av församlingen där han styrde hade han all makt. Ett lovsångsteam ena veckan kunde avsättas och ersättas med ett enligt hans tycke bättre, nästa vecka, vilket fick förödande konsekvenser för dem som velat engagera sig men inte dög, ofta unga människor. Allt för att uppnå excellens. Han pekade och profeterade, och hans ord var lag. Jag skulle beskriva det som att Passion från början skapades av dem som fått hans fulla gillande under Karisma-tiden. Människor som dög, med utssende, utstrålning och karriär.

  Men jag hoppas som sagt att det ändrats, att han ändrats, och att Hillsong leder till mer transperens i ledarskapet.

  /Jen

 • beo

  Jenny

  Det tragiska är att man verkligen trodde på det man undervisade om. Det var inte för att man var beräknande och onda man gjorde så utan för att man blivit så influerad av ett tänkande som har en biblisk vokabulär, men som är så uppenbart osunt.

  Jag satt en gång med Sven Almkvist (numera EFK!) och samtalade om framtiden (i samband med att han skulle flytta till Stockholm och jobba på Dagen) och det fanns inte ett spår av sådana tankar hos honom då. Desto sorgligare att höra honom predika bara några år senare, med en typisk uppifrån och ner-stil (även om Sven kanske var den som hade lägst profil i de här frågorna)

  Jag önskar verkligen att Hillsong kommer att vara på ett annorlunda sätt, med en sund betoning på bibliskt tjänande, ömsesidigt underordnande och Jesuscentrerat lärjungaskap och inte bara en excellent församlingsyta. Jag och Andreas är uppväxta i samma församling så det är med ett ärligt hjärta jag hoppas och ber att han har lärt sig läxan.

  Beo Christensson, församlingstjänare

 • Jenny

  Beo, du har så rätt.

  Och tragiken ligger i det faktum, som du säger, att man verkligen trodde på det man lärde ut. Tänk om någon kunnat förklara då, för mig och mina vänner, att vi dög som vi var? Att vårt värde inte ligger i prestation och att den egna gudsrelationen är miljonfalt gånger mer värdefull än andras profetior. Då kanske min vänskapskrets från den tiden inte skulle bestå av mänskliga spillror.

  Eller tänk om Nielsen, om han nu ändrat ledarstil, efter Karismas krasch kunde tagit sig tid för alla de ungdomar som farit illa under hans ledarskap. DET hade skapat förtroende för den församling han driver idag.

  Jag hoppas också att Nielsen lärt sig läxan. Om inte, är jag oroad över en frikyrkovärld som återigen applåderar hans framgång.

  /Jen

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Beo, Jenny,
  Jag hör vad ni säger. Det är dock helt omöjligt att bedöma dessa saker, jag utgår ifrån att alla som har varit med om Karismasmällen, har dragit massa lärdomar av detta, och nu vill göra saker och ting på ett helt annorlunda sätt. Annars är man ganska rejält korkad. Karisma är den värsta smäll vi har råkat ut för i STockholms kristenhet senaste 100 åren, det har aldrig hänt att en så pass stor församling har kollapsat så snabbt.
  Har följt Petruskyrkan på nära håll eftersom de har gått med i EFK, och det är en ödmjuk och luttrad skara, det kan jag intyga.Jag tar för givet att Andreas Nielsen och de som är med i Hillsong med Karismabakgrund har dragit mycket lärdomar av det som har hänt.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • roberth

  Jag kände (känner?) Nilsens mormor ;P får man bonuspoäng d¨å. och som tidigare sagt delar jag skeptismen, Nilsen borde ha sonat sina tidigare synder innan han gör något sådant här igen. Han hade mkt större del i karisma än vad han själv erkänner, han slår mest ifrån sig o säger han inte hade något ansvar. Att ta en pastorstjänst direkt efter att ha krachat den församlingen var inte ansvarigt. Och församlingen som anställde honom var inte direkt smarta då heller.

  Nej, men tiden är de enda som får utvisa. Hoppas det går bra, och ledarskapet från sydney har större koll på dem,

 • Nils

  sanslöst !

  Hillsong är endast en räddningsplanka för en av pastorerna som var inblandad i det ekonomiska haveriet med församlingen Charisma.
  Dessa pastorer har sökt nya predikostolsplattformar.
  Hillsong hade säkert varit i bättre mylla om de planterats i en miljö som varit befriad från denna jordmån.
  Varsågod – sitt ner i kyrkbänken f.d. pastor i Charisma center…

 • http://arekarlsen.blogspot.com/ Are Karlsen

  Jeg er redd at Hillsong ikke har noe positivt å tilføre svensk kristenhet. Det er ingen ting som skiller Hillsong fra Livets Ord, bortsett fra at de opprettholder hvert sitt religiøse revir.

  Det som forener, er blant annet at de begge bruker ekstremist-predikanter som John Bevere, som lærer ut en ultra-variant av religiøst hierarki, og som gjør underordning til en forutsetning for Guds makt og beskyttelse over de troende.

  Problemet med kristne ledere i dag er at de er redd for å falle utenfor det gode selskap ved å være kritiske mot andre ledere.

 • http://www.blogg4him.blogspot.com/ EmanuelN

  Jenny,

  Ditt inlägg (9) är så mitt i prick!

  Emanuel

 • Nisse

  Man behöver inte tycka om att det startas nya församlingar, eller att människor får lära känna Gud. Vi lever i ett fritt land.

  Om alla här inne skulle lägga 10% av sin tid framför datorn på att umgås med Gud istället, så skulle det nog kunna hända en hel del i vårt lilla Sverige.

  Är du en person med för mycket fritid så är du hjärtligt välkommen till Hillsong, Stockholm är en stor stad och behoven är många. Du behövs!

  Vi ses på söndag!
  :-)

 • http://blogg4him.blogspot.com/ EmanuelN

  Nisse,

  Tror du att det är någon som har något emot att människor får lära känna Gud? Det tror jag inte är problemet.

  Det som kanske oroar folk är att man kan inte bara se på paketets utsida utan det är alltid innehållet som räknas.

  Sen är det en sanning att: Som din utgång är så kommer din ingång att vara. Och om man inte gör upp med det som ligger bakom så kommer det att tas med in i framtiden. Och förr eller senare kommer det att komma fram igen.

  Emanuel

 • Jenny

  Nisse argumenterar på sandlådenivå.

  Jag tror att alla vi som argumenterat är kristna, att vi tycker att det är fantastiskt när människor får möta Gud, att vi älskar Jesus och gärna vill se nya församlingar. Hur mycket någon av oss ber är ju en ensak mellan individen och Gud och de flesta av oss går förmodligen till en församling idag.

  En helt annan sak är hur stort förtroende man har för Nielsen. Mitt förtroende för honom är enligt egen erfarenhet = absolut ingenting. Jag säger inte att det är den absoluta sanningen, men jag menar att ett sunt ifrågasättande hör hemma i en kristen församling.

  När man inte kan ta det, blir argumenten genast så låga som Nisses, i stilen ”vI tror i alla fall mycket mer än er”.

  Jag har sett var Nielsens ledarstil anno 2000-2005 ledde till i människors liv. Om någon säger att han ändrats, får jag en gnutta hopp.

  EmanuelN, tack.

  /Jen

 • sofia

  Andreas Nielsen ar en manniska., och han har misslyckats rejalt, begatt misstag. Det har jag med. Vi har bada odmjukats, precis som alla manniskor behover. Det handlar inte om oss. Det ar Gud vi tror och litar pa i forsamlingen, bade nar vi hette Passion och nu nar vi heter Hillsong. Jag tror pa en Gud som forlater, och oppnar nya dorrar. Som uppmuntrar en att soka sig narmare honom, och hans kropp (kyrka). Allt har en yta, Hillsong Sthlm har det, men den har aven ett djup. Den som inte soker det, finner nog inte. Din forlust. Vi har olika forsamlingssmaker, men Gud ar densamme, och jag trivs dar jag star. Den ar inte perfekt, men den har nagot genuint, och jag tanker vara med och bygga och bara, bidra med min vision och mina hander till att gora den till den basta forsamlingen, vara med och valsigna var stad.

  Jag har blivit sviken av ledare. Men det ska inte fa hindra mig fran att kanna mig hemma i en forsamling, fa dela gemenskap, eller inkrakta pa min egentid med Gud. Att soka fel och bara bitterhet ger varken mitt liv eller nagon annas liv ett varde. Men det gar att leva med oppna ogon. Det finns brustna manniskor i min forsamling, i min stad. Jag ser, och vill se, misstag och brister, men aven det fina och gavorna. Valjer man att se bara en av de tva, sa missar man nagot viktig. Vi ar alla fula, vi ar alla fina. Jesus kom inte till varlden for att doma den…

  Jag har hittat en forsamling som vill vara Jesu hander och fotter ”Vad an ni gjort mot en av dessa mina minsta, har ni gjort mot mig.” Jag ar glad. Hoppas jag tillats vara det. Hoppas ni trivs lika bra i er kyrka.

  /sofia, som rakar sitta vid ett engelsk tangentbord

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/tid-for-vackelse-del-1.html Michael G. Helders

  Are Karlssen:

  ”Det som forener, er blant annet at de begge bruker ekstremist-predikanter som John Bevere, som lærer ut en ultra-variant av religiøst hierarki, og som gjør underordning til en forutsetning for Guds makt og beskyttelse over de troende.”

  Jag tog mig tid och åkte på EK förra året var vi bla fick höra John Bevere, köpte även hans bok.
  Det är inte bara religiös hierarki han kör med, utan också även extrem lagisk och värdlslig pyramid tänkande (den starka på toppen, den svagaste på botten- stick emot Bibeln’s undervisning). Den som inte är en medelklass, vanlig stark frikyrka person med starka egenskaper kommer enbart att må extremt dåligt av hans undervisning- och det inte som en konsekvens av att hans undervisning dödar köttet, utan för att hans undervisning dödar det Herren själv önskar att styrka och bygga upp!
  Noterade också på EK att man inte fick höra evangelium fören den sista predikan av UE, ganska extremt tycker jag att man kan predika utan att utgå ifrån evangelliet- det gällde alla predikanter under konferensen- hur kan man bli en levande kristen med stark tro om man inte blir matat med evangelium??- Om man känner sig styrkt av undervisning utan evangelium, så är det enbart ens kött som har blitt styrkt och det är på sådan sätt inte ny glöd av den Heliga Anden.

  Tid för väckelse! : http://jdfk-kefas.blogspot.com/2009/02/tid-for-vackelse-del-1.html

 • http://blogg4him.blogspot.com/ EmanuelN

  Sofia,

  Vi alla vet alla där det finns människor finns det problem. Jag tror att nästa alla kan säga att de har blivit trampade på tårna av ngn någon gång. Och det är bra att du kan se ”bortom” det och gå vidare och fokusera på Gud, det ska vi alla göra. Det är på ett sätt sant att det inte handlar om oss utan om Gud. Och personligen kan jag säga att jag verkligen inte vill hindra dig från att vara lycklig, det finns nog ingen kristen människa som vill hindra någon annan människa att känna sig lycklig.

  Det jag har påpekat är att det man inte gör upp innan man går vidare tar man också med sig in i nästa sammanhang. Ja, Gud förlåter! Men en person måste då be om förlåtelse och lämna ett visst beteende bakom sig. Det kan också innebära att man måste gå till olika personer och be om förlåtelse.

  Det finns 3 områden (som jag ser det) som många ledare faller i om de inte vakar noga. Det är: sex, makt och pengar.

  Och om man har eller har haft problem inom dessa områden och verkligen inte gör upp med problemen, ber människor om förlåtelse om man har handlat fel så är det väldigt lätt att problemen kan ge sig till känna igen, och då spelar det ingen roll under vilket paraply man står under, Hillsong, passion Church, frikyrkan, baptist, metodist eller bara trist!

  Emanuel

 • roberth

  Sammanfattningsvis kan jag väl säga att Hillsong kommer ha ögonen på sig, att varit en av ledarna i en ”high profile” församling som krachade så rejält som karisma gjorde, till o vara ledare i en församling som har ungefär samma mål o vision som fanns i karisma, det är anledning nog till o hålla ögonen på dem, och släppa tyglarna vart efter om det funkar 😛

  Jag om någon skulle vara överlycklig om det funkar!

 • Jenny

  Sofia,

  Jag är jättebra om du trivs i din församling, det är absolut föredömligt.

  Jag hoppas bara att du och andra med dig kan se att öppna ögon och sunt ifrågasättande överhuvudtaget inte handlar om bitterhet. Vi är alla människor, men inte alla bör leda andra, så är det.

  Jag hade blivit mer hoppfull om du skrivit: ”jag uppfattar inte Nielsen eller ledarskapet i övrigt i Hillsong idag alls på det sättet som du beskrivet från Karisma. Ledarskapet är inte totalitärt på det sättet osv osv.”

  Det du skriver och sättet du skriver på gör mig bara mer orolig. Alla vi kristna i Stockholm är Guds folk och många med er i Hillsong längtar efter att Gud ska få röra vid vår stad.

  Du skriver: ”Jag tänker vara med och bidra (…) med min vision och mina hander till att gora den till den basta forsamlingen.”

  Bästa församlingen?

  Det är DEN sortens elitism jag talar om!!!

 • Sofia

  Jenny,

  det jag menade med bästa församlingen var inte menat så. Bara att jag är less på folk som hoppar runt och församlingshoppar. Ingen församling är perfekt, min syn är sån att jag väljer en som stämmer överens med mitt hjärta och vad bibeln beskriver och är med och försöker göra den till en så bra församling (som tjänar sitt syfte) som möjligt.

  Var inte orolig. Jag tänker kritisk och ser med öppna ögon, och jag har familj och vänner som ställer viktiga frågor, precis som jag gör det till dom.

  Jag kan inte jämföra med Karisma, eftersom jag inte var med där. Och jag känner inget behov av att jämföra alls på det sättet, snarare se vad bibeln säger om församling och ledarskap. Jag är själv en ledare i hjärtat och har stora krav på ledare, vare sig man pratar om församlingsledare eller politiker eller lärare, dom tjänar en otroligt viktig roll, dom behöver både granskas och stöttas. En ledare utan makt är verkningslös, samtidigt som makt utan Guds ledning och ödmjukhet korrumperar oss alla. Sen finns det den makt som handlar om förtroende, att leda är en fint förtroende, som bara kan förtjänas, där det inflytande man får kommer från att folk litar på en.

  Jag är ledsen för att vi spenderar så mycket tid att leta fel och brister, pilla i folks sår, lägga oss i, tycka utan att tänka, tycka och tänka för mycket, ha rätt och berätta hur fel alla andra har. Ta itu Guds hus sten för sten, riva Kristi kropp i slamsor (har inte det redan gjorts en gång?). Ibland undrar jag vem vi försöker ära med det beteendet. Vilken vacker lovsång…

  Det spelar ingen roll hur mycket teologi jag har, hur vackert jag skriver inlägg, vilka människor jag citerar, om jag inte gör det i kärlek. Såna här diskussioner är tomma om inte motivet är kärlek. Ett givande vill jag se, istället för allt tagande som suger musten ur allt, till och med kyrkan.

 • Victoria

  Tänk om det skulle uppstå kris i landet, är vi verkligen beredda för det? Vet vi egentlgen hur vi skal hjälpa andra då – på riktigt? Vet vi vad nöd är eller hur det känns – på riktigt?
  Vi behöver Guds ledning, men vi er også människor. Har vi verkligen kärlek till h e l a Kristi kropp när det verkligen gäller? En av många faror är bl.a att en ledare kan förverkliga sina egne visjoner och sedan säga att Gud står bakom. Oavsett, så behöver vi, i Kristi Kropp i Sverige att nyktra till andligt. Andlig nykterhet, återhållsamhet och en sund tro på Herren Jesus Kristus.

 • mårten nordström

  mårten heter jag

  undrar e det götabro som e ute vid torp ??

  BDW

 • mårten nordström

  så tycker jag att det är jätte bra att det finns en hill som i sverige som kan årdna
  lite mer ungdomligt

  så som konferenser och annat dyligt

  har sj funderat på att starta en församling i kumla en ungdomsförsamling

 • Petter

  Så mycket skitsnack här… Tänk att det är personer ni snacker skit om. Kunde lika gärna varit Du!

  Hillsong är väl den församlingen som växer snabbast av alla församlingar i sverige så sluta kritisera den för att dom vet hur man bygger församling som ska växa!

 • Mårten

  Håller fullt med Jenny! Har som f.d. medlem sett en hel del av Nielsen, och något oskyldigt lamm är/var han knappast! Till mycket stor del delaktig i Karismas fall, icke
  på ansvarig plats dock pga av sitt förflutna, men lyckades komma undan med svansen mellan benen i grevens tid…

 • Kenneth Mäki

  Jag bara undrar har någon enda av dom som var i ledningen i KC personligen tagit på sig att betala av på skulderna de orsakade?

 • Mikael

  FIL 1:15-18
  En del predikar visserligen Kristus för att de är avundsjuka och söker strid, men en del gör det i god avsikt, av kärlek… De andra söker strid och predikar Kristus av orena motiv.. Än sen? Kristus blir ändå på ett eller annat sätt predikad, för syns skull eller uppriktigt, och det är jag glad över.

 • Ella Berger

  Jenny, jag skulle vilja komma i kontakt med dig om du läser det här. Jag finns på ella.b.berger@gmail.com. / Ella