Sen torsdagskväll

Kommer hem från Bryssel sen torsdagskväll där vi diskuterat om hur ett av de största miljöproblemen i världen ska lösas, nämligen utsläppen från trafiksektorn. Eftersom det handlar om hur vi hanterar Guds skapelse, den värld som Gud har gett oss ansvar att förvalta, passar det väl utmärkt att en svensk samfundsordförande är med på en sådan konferens. Mest folk från de olika europeiska länderna, men också företrädare för Kanada och USA. Hade spännande samtal med en kille som jobbar för brittiska regeringen och en annan kille som jobbar på EU-kommissionen.

Laddar nu för Evangeliska Frikyrkans styrelsemöte hela lördagen, som denna gång håller till i Söderhöjdskyrkan i Stockholm. Fredagen kommer jag att försöka vara så mycket som möjligt med min yngste son, som flyttar till Schweiz på lördag morgon för fyra års studier.

Hade ingen internetuppkoppling i Bryssel så jag kunde inte blogga därifrån. Men Grand Place är en fascinerande plats, det gamla torget mitt i hjärtat av Bryssel, fantastiska restauranger.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Waldemar Sjögren

  Bra att du finns med i sammanhangen. En bra början för alla bensinkörarande Jesus-efterföljare skulle ju kunna vara att gå över till biogas och ställa lite krav på sina kommunala politiker att se till att det finns biogasmackar i sin kommun. Bästa bränslet på marknaden hittills, i väntan på bättre bränsle. Börja kör på gamla matrester du oxå!

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Det är märkligt, att Tellus i storlek jmf. med solen i dag kom på tal i Ring P1.
  Jämförelsen var en helt vanlig fotboll på en fotbollsplan föreställde solen
  och jorden var ett knappnålshuvud 50 m bort.
  Tänk att ett sådan minimalt föremål kan kontaminera hela universum.
  Men är det så begriper jag varför Svenska Kyrkan pålyser allmän miljövård.
  Annars hjälper det alltid att be till Vår Fader. Bönesvar får man för det mesta.

 • Anton Fagerstedt

  Jag tycker att det är grymt häftigt att du Stefan finns med i dessa viktiga samtal. Gud välsigne dej ymnigt med vishet och kraft att fortsätta detta arbete!

 • Kjell

  Du kommer inte att lyckas!

  Uppenbarelseboken talar tydligt språk om miljöförstöringen.

  Är detta verkligen en rimlig prioritering av möda och insatser?

  Är det relevant för din uppgift?

  Fast kanske andra projekt också är hopplösa?

  Och något måste man ju syssla med….