Inger Alestig, till Bryssel, mina ömma tår m.m.

Nu sitter jag på Bromma flygplats och ska strax flyga till Bryssel. Ska vara med på en stor internationell konferens som handlar om hur vägtrafiken ska kunna bli miljövänlig i framtiden, och hur vi ska kunna certifiera miljövänliga drivmedel. Gårdagen ägnade jag mig åt Evangeliska Frikyrkans Stockholmsteam, som består av John van Dinther, Kjell Axel Johansson och jag själv, vi smider visionära planer för framtida församlingsexpansion i Stor-Stockholm. Tisdagskvällen var det Söderhöjdskyrkans församlingsledning, och halva dagen ägnades åt en konferens hos Ingenjörsvetenskapsakademin, om hur vi kan få bort alla koldioxiutsläpp i Sverige inom 30 år. Sådant är mitt liv, pendlar mellan globala världsproblem, evangelisationen, och utvecklingen av församlingar i Sverige.

Tycker också att Inger Alestig har skrivit ett redigt och bra inlägg på sin blogg med anledning av vår debatt. Vi är inte helt överens, jag har nog en mer problematiserande inställning till inställningen till äktenskapen i Sverige, men självklart håller jag med Inger, de flesta människor, både kristna och icke-kristna vill leva i trogna och livslånga äktenskap. Men nu har jag diskuterat NOD så mycket så jag känner en viss mättnad, och säger jag något mer blir det bara upprepningar. Däremot kan sakfrågorna diskuteras vidare, men inte blanda in NOD-numret i diskussionen. Boken F-ordet har jag faktiskt fått av en författarna till boken som jag känner, men jag har inte hunnit läsa igenom den än.

Det som irriterade mig mest var nog att Dagens hemsida gjorde rubrik av en mening i Ingers blogg, en mening som kunde tolkas som att jag är en ganska frikyrkoinstängd person. Jag tycker nog att det förhåller sig på fullständigt motsatt sätt. Jag känner inte till någon frikyrkopastor som så omfattande följer vad som händer i världen utanför kyrkan, vilket naturligtvis beror på att jag deltid som konsult jobbar som globalt inriktad omvärldsanalytiker, med fokus på energi- miljö- och klimatpolitik. Så just den meningen var nog lite sårande för min yrkesstolthet, men vi har ju alla våra ömma tår, och jag har flera ömma tår.

Men min omfatttande omvärldsorientering har också delvis blivit på bekostnad av den teologiska kompetensen, mycket tacksam för alla bloggläsare som försöker lära upp mig, tack för länkar och lästips, ska försöka följa upp tipsen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  Miljö- och klimatpolitik är förståndigt att syssla med . Dessutom ivrigt arbetande för att kristna människorna.
  Ärkebiskope Anders Wejryd är också i branschen med samma upplägg – nästan!

 • http://motcharisma.blogspot.com Charisma

  På tal om omvärldsorientering – ”Körslaget och Välgörenhet”, (läs bloggen ”Möt Charisma”)!

 • Rodica Dobondi

  Debatt till allt ära. Ibland tar denna debattering över på alla kristna bloggar.
  Positiv med detta : alla (i kyrkor och utanför) som har fastnat på barikaderna sedan 1968 har en chans att ta ett steg neråt.

  ha ett bra visstelse i Bryssel