Pinsamt – nu har jag klantat till det ordentligt

Även om man tycker att man är en hyfsat from person och ens ateistiska och religionskritiska grannar och konsultkunder tycker att man är en juste och seriös kristen, så strular man ändå till det ibland.

Skulle åka hem med tåg i söndags från Nyköping efter predikobesök. Saknade biljett men det kan man köpa på tåget. Satt och halvsov på tåget när konduktören gick förbi, hon märkte mig inte, och eftersom jag var halvsovande gjorde jag inget större väsen av mig. Jag satt där utan biljett.

Fem minuter senare kommer det fyra storvuxna och barska män intravande i kupén, biljettkontrollanterna. Jag säger fromt att jag saknar biljett och frågar om jag får köpa en biljett. Deras svar var att konduktören gick förbi för fem minuter sedan, varför köpte du ingen biljett då. Jag mumlade om att konduktören märkte mig inte, och jag satt och halvsov. De upplyste mig om att det är min skyldighet att säga till konduktören att jag måste köpa en biljett, och det gäller första gången konduktören går förbi. Du får böta 800 kronor och betala pengarna omedelbart. Och jag satt i en fullpackad kupé, och dessa biljettkontrollanter är ju inte direkt lågmälda. Så inför en fullpackad tågkupé fick jag snällt betala mina böter, något röd i ansiktet.

I en sådan situation hade det varit roligare att ha lite olika roller och hattar på sig. Det hade varit så skönt att bara vara privatpersonen Stefan Swärd, och inte EFK-ordföranden Stefan Swärd. För att anknyta till debatten i förra blogginlägget om Joel Halldorfs text.

Men det är lika bra att bekänna sina synder på en gång, och varför inte använda bloggen som biktstol. Jag lovar att jag ska vara mer noggrann i fortsättningen och se till att jag har tågbiljetten i ordning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Shyst Broder jag Gillar dig , för att du är sann och ödmjuk .Detta är vägen för svensk Kristenhet.Guds frid och Guds välsigne dig !!!Ronny

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Det var tråkigt!
  Du kunde ju ha hänvisad till andra Vatikan konsiliet kring ”pastoral constitution on the Church in the modern Word ”Gaudium et Spes” var det står bla.:
  ”If one is in extreme necessity, he has the right to procure for himself what he needs out of the riches of others”

  😉

 • http://monsterasbloggen.blogspot.com/ Jonny Nilsson

  Ja, SJ i ett nötskal. Jag tror inte jag hade betalat böter, men så är jag inte heller i din position och kan därför kosta på mig att krångla lite även om det inte är så fromt kanske.

 • Rodica Dobondi

  Ha Ha Ha
  Det hände mig nästan samma sak. Jag pendlar och köper månadskort. Sitter där på morgonen och halvsover med månadskortet i handen och när jag vissar den säger konduktören att den är inte giltig. Vaknade till direkt. Jag hade åkt nästan hela december på kortet och det var giltig. Nu var det så att december kvitton tappade jag (?????) och jag hade november kvitton kvar. Det är självklart att man inte kan åka i december på en november kort. Det var bara att köpa en ny. Det var pinsamt det håller jag med om.. men men det är snart glömt.

 • Pablo Torres

  Du är så kul, haha. / Iglesia Icthus

 • le

  Det där med biljetter….tänker på Roskilde, Hultsfred och Frizon…..
  Varför får inte personer över femtio åka gratis på SJ, för ?
  Åkte tåg för länge, länge sedan när det inte var så dyrt…in kom konduktören
  genom dörren med en aspirant efter sig…. B-I-L-J-E-T-T-K-O-N-T-R-O-L-L
  ropades ut med hög stämma. Fem minuter senare försvann både konduktören
  med aspiranten i hälarna ut genom den andra dörren – utan att överhuvudtaget
  ens se eller tilltala mig (jag var vaken, där satt jag med en min oklippta biljett)
  Jag ville ju inte genera dessa ”herrar” genom att springa efter och påtala DERAS miss…..som ”troende” utnyttjade jag naturligtvis inte biljetten – en gång till….
  Kanske Tågkompaniet har hyggligare personal – skall åka till övrenorrland i maj.

  Blogga på Stefan……….

 • Samuel

  Det var ju länge sedan tågkompaniet körde häruppe tyvärr. Sj är ju skit dåligt.

 • Olof

  Samuel. Jag bara måste: Låter det ihop så skrivs det ihop. Alltså, inte ”skit dåligt”, utan skitdåligt! Man måste undvika särskrivningar om man vill tas på allvar i text.

 • S-E Sköld

  En människa kan inte producera Andens frukter, bara imitera dem; men förr eller senare spricker den fasaden; det falsariet. Det är bara Anden som kan producera Andens frukter och varje gång vår fasad spricker – om man nu ens försökt upprätthålla den – och avslöjar för oss detta faktum, så är det ett reningsbad att uppriktigt tacka Gud för.

  En Människa kan aldrig bli annat än en Människa, oavsett ställning i samhället, titlar eller annat liknande. ”Människa” är det högsta och största hon kan bli, med allt vad det innebär av tillgångar och brister: att sedan Anden kan verka Guds gärningar – frukter och under – genom henne är en helt annan sida av myntet; som bär Konungarnas konungs bild och Han ensam!

  Grattis Stefan, ännu en plusfaktor på utbildningsvägen, för att kunna bli en gudsmänniska, väl skickat till allt gott Guds verk, genom Andens kraft och undervisning.

  S-E

 • Maja

  SL är inte heller toppenhärliga vad gäller kontrolleri, kan jag säga. De har anlitat tortyrutbildade nysvenskar som kommer som en vägg emot en. Jag har alltid betalat och varit duktig på alla vis, ändå saknades en gång en PÅSKRIFT – och de tog mitt kort. Jag fick åka in med lunginflammation (okej jag överdriver – halsfluss) till deras kontor för att hämta tillbaka det. De hade gjort fel naturligtvis så jag fick ju tillbaka det, men ingen ersättning för den extra resan som jag måste betala (dyrt i Stockholm sen moderaterna/bilåkarna kom till makten). Jag kommer aldrig glömmas det, jag harmades från djupet av min själ att bli öppet oskyldigt anklagad efter alla år som lydig resenär. Det är synd om människorna och mest om mig.

 • Bosse

  Bra Stefan att du är så ärlig och ger av dig själv. Jag måste börja läsa din blogg.