Vid onsdagens slut

Nu är jag på väg hem 23.30 på onsdagskvällen. Har varit i Linköping ikväll för ett möte med Evangeliska Frikyrkans missionsledning och rektorerna för våra skolor, Pekka Mellergård, Daniel Bjurhamn som är rektor för Liljeholmens folkhögskola, Per-Inge Andersson rektor för Hyllie Park och Birgitta Lovén som är rektor för Örebro folkhögskola. Vi samtalade om utbildningssektorn i EFK inför framtiden. Vid pauser fick jag och Pekka tillfälle att växla några ord om vår pågående NOD-debatt, men vi är inte på något sätt ovänner även om det finns nyansskillnader i våra uppfattningar i denna aktuella fråga.

Förmiddagen ägnade jag åt möte med Evangeliska Frikyrkans pastorer i Stockholm. Det är ett härligt gäng av duktiga församlingsledare. Det man kan notera är att Evangeliska Frikyrkans Stockholmsförsamlingar totalt sett har cirka femdubblat medlemsantalet i jämförelse med början av nittiotalet. Så det är inte alla sektorer inom frikyrkan som går knackigt. Det kryllar också av framtidstro och visioner, här och där.

Ska skriva ett svar på Håkan Arenius inlägg, men NOD-debatten står mig upp i halsen för tillfället. Man har ju lite annat att tänka på också. Håkan bommar dock rejält i jämförelsen med Volvo, jag ska förklara varför i morgon.

Vill också pålysa om att jag på söndag predikar i EFK-församlingen i Nyköping, klockan 11.00. Bor du i den delen av Sverige, och vill höra hur det låter när en bloggare predikar, innerligt välkommen.

TAck och godnatt för den här gången.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pekka Mellergård

  Jag undrar om inte bloggen är en hydra. Ni vet det där vidundret som envisades med att låta två huvuden växa ut för varje huvud man högg av…

  Ändå har det sin charm och berättigande. Absolut sant att den låter många komma till tals. Men helt klart behöver åtminstone undertecknad förstå lite mer av spelets regler. Om det nu finns några.

  Stefan såg trött ut ikväll. Eller om det bara var skäggstubben. Den är också värd ett besök i Nyköping på söndag.

  Var rädd om dig broder, det finns inte så många som du!

  God natt även från denna post!

 • Olof

  Hittade ett intressant blogginlägg om NOD-debatten. Tror att den också kan ha relevans för det samtal som jag och Norburg hade (innan Norburg surnade till och avslutade det hela): http://daveblogg.blogspot.com/2009/01/tankar-runt-nod-debatten.html