Vem tänder stjärnorna?

Sitter just nu och läser Per Ewerts bok ”Vem tänder stjärnorna”. Så vitt jag vet är Per med i EFK-församlingen Kungsporten i Huskvarna. Boken är lysande (nu har jag inte läst klart den än men tror inte jag ändrar uppfattning under läsningens gång). Vilken bildning och förmåga att uttrycka sig klart och tydligt. Ska skriva ihop en liten rescension idag är det meningen. Ett annat EFK-geni är Göran Sahlberg. Hans bok ”När tiden tog slut” ligger vid min säng. Göran är ett geni när det gäller den språkliga förmågan och berättartekniken.

Äsch, nu sitter jag bara och skryter över alla begåvade EFK-are det kryllar av. Men det är ju svårt att dölja verkligheten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nathan S

  Göran är missionsförbundare. Sorry.

 • Stefan Swärd

  Nathan,
  Göran Sahlberg är i varje fall anställd av Evangeliska Frikyrkan, så lite kan vi väl få sola oss i glansen.
  hälsar

  Stefan Swärd

 • Olof

  Ja, och så är ju Sahlberg en del av NOD-redaktionen. Så är han verkligen tillräckligt ”tydlig” för dig, Stefan? 😉

 • Esko

  Hej Stefan,

  Kan bara hålla med om din analys. Boken ”Vem tänder stjärnorna” av Per Ewert är lysande. När jag började läsa den kunde jag inte sluta utan läste den rätt av. Boken innehåller inte bara en rad vetenskapliga argument för en skapare utan även många andra argument som t ex människans känsla för moral och rättvisa. Boken är en utmärkt bok att ge bort till icke-kristna utan att behöva skämmas.

 • Henrik Steen

  Det stämmer att Per är med i Kungsporten (och en go vän). Liksom alla andra fina, härliga och unika människor i vår församling är han en stjärna som Gud tänt. Nä, nu är det bara jag som skryter…

  Kolla gärna in hans blogg http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com/ där han följer upp resonemangen i boken.

  Henrik Steen

 • http://vemtanderstjarnorna.blogspot.com/ Per Ewert

  Jag tackar och gläder mig mycket åt alla positiva ord! Alltid svårt att nå ut som ny författare även om man tror sig ha skrivit något riktigt bra. Hoppas att budskapet kan nå många människor som behöver komma hem till sin Skapare. Utdrag ur boken och en del annat kan läsas på http://www.vemtanderstjarnorna.se

  Noterar samtidigt att antalet kommentarer på Stefans utmärkta blogg skiftar en hel del beroende på ämne. Positiva budskap: få kommentarer. Kristna som är oense: kommentarlavin. Lite knäppt egentligen.

  Har noterat samma tendens när jag följt hur många bloggar som länkat till olika artiklar jag skrivit i Dagen. Jag gjorde en som jag tyckte jätteintressant artikelserie för ett år sedan om Reveal-materialet, en undersökning som kan hjälpa församlingar att förnyas och fördjupas på allvar. I stort sett stendött. Strax efter hade de en granskande artikelserie om Peter Halldorf och Bjärka-Säby. Fullt drag på bloggfronten.

  Jaja, vi får hoppas att ”Vem tänder stjärnorna?” kan nå många även om den fokuserar på de grundläggande saker som kristna faktiskt är överens om, inte det som skiljer oss åt. :-)

 • Peter Svensson

  Jag håller inte med, läste boken ”Vem tänder stjärnorna” och tycker att logiken i resonemangen vacklar alltför ofta. Det förekommer också osedvanligt många upprepningar i boken.

  Rekommenderas ej