Tack för all respons – jag återkommer

Tack alla för att ni med intresse läser min blogg. Det har kommit så massor av kommentarer och direkta mail till mig med anledning av några kommentarer på senaste NOD-numret, så jag har ingen chans att respondera just nu. Ska dock försöka få tid senare ikväll och skriva någon form av kommentar, där jag även kommenterar de olika inläggen. Så jag återkommer. För övrigt så förundras jag över hur man kan skriva ett litet blogginlägg där jag endast har några kritiska reflektioner kring vissa formuleringar i en tidskrift som läses av ganska få personer, och att det skapar en sådan debatt. Men det är mycket man inte begriper.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kristenunderjord.wordpress.com elof

  även här visar du att din argumentationsteknik är ganska ful, du fördummar alla oss som ifrågasatt din argumentation.

 • Olof

  Ja, det är väl inte tidningens spridning som drar, utan dina extremt onyanserande inlägg som orförande från EFK. Men det måste du väl inse?

 • http://metrobloggen.se/roberths Roberth

  Stefan!

  jag skulle vilja veta din syn på Åke bonniers avhopp i jesusmanifestationen. Som jag förstått ska du väl medverka mer aktivt kring den i år?

 • Olof

  När svarar du? Eller är du fortfarande kränkt över att vi inte har insett dina reflekterande och analytiska kvalitéer?

 • Stefan Swärd

  Roberth,
  Jag är inblandad i kringaktiviteter med arbete på stan med fokus på ungdomar. Men jag är inte med i Jesusmanifestationens arbetsgrupp vilket jag var i fjol. Kan inte kommentera Åke Bonnier eftersom jag inte känner till något.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Stefan Swärd

  Elof, jag fördummar ingen, jag är dock förvånad över att ett så spontant och begränsad kommentar, skapar så pass stor debatt. Skrev en helsidesartikel i går i Hemmets Vän om att vi kristna ska vara på miljöbarikaderna, ingen kommenterar det, inga mail, ingenting. Jag menar inte att fördumma någon, jag är dock förvånad över att reaktionerna kan vara så olika, beroende på vad man skriver.
  hälsar

  Stefan Swärd

 • Mia

  Stefan, din förvåning förvånar mig. Vi är alla medvetna om att äktenskapet är en aktuell fråga idag, där det finns många åsikter. När det gäller miljöfrågorna däremot verkar alla ha den politiskt korrekta åsikten att miljön är viktig. Huruvida man sedan handlar ekologiskt och åker kollektivt är en annan sak.

  Det som upprört mig och många andra i den här debatten är ditt sätt att initiera den. Som flera har påpekat är dina kommentarer onyanserade och dåligt underbyggda. Det jag tycker är värre är att du som samfundsledare offentligt kritiserar en verksamhet som du är ”högsta hönset” för. Utan att först ta en diskussion med NOD-redaktionen, om jag förstått deras inlägg i debatten korrekt. Det visar indirekt på en brist på förtroende för dina medarbetare och sänder fel signaler både till dem och till omgivningen (i detta fall bloggläsarna).

 • Tomas Ander

  Jag ser det som helt logiskt att Åke Bonnier lämnar ledningsgruppen för Jesusmanifestationen. Han står tyvärr för en helt annan kristendomstolkning än den som ligger bakom visionen för Jesusmanifestationen. Pastor Stanley Sjöberg – visionären och initiativtagaren – har uttalat att en av grundorsakerna till Jesusmanifestaionens tillkomst var att reagera mot de hädiska utställningarna typ Ecce Homo och Uppenbar(a)t. Utställningar som Åke Bonnier stöder.

 • Bo

  Mia, håller inte med dig!

  Du skriver: ” Det jag tycker är värre är att du som samfundsledare offentligt kritiserar en verksamhet som du är “högsta hönset” för. Utan att först ta en diskussion med NOD-redaktionen, om jag förstått deras inlägg i debatten korrekt. Det visar indirekt på en brist på förtroende för dina medarbetare och sänder fel signaler både till dem och till omgivningen (i detta fall bloggläsarna).”

  NOD är en offentlig publikation och vem som helst måste få ha och uttala synpunkter offentligt på en sådan. Jag tycker att det ingår i Stefans arbetsuppgifter att skärskåda (kritisera) en verksamhet som han är ”högsta hönset för”. Förresten är det Jesus och inte Stefan som är högsta hönset. En rörelse måste tåla att vara transparent och ha en öppen samtalston annars blir den snart en sekt. Jag menar att Stefan genom sitt inlägg snarare uttrycker förtroende för sina medarbetareoch och sänder rätt signaler till dem och till omgivningen – att vi är en rörelse som har högt i tak och som kan ta och ge kritik. Och vem annan än Stefan själv (i kraft av sin position och ”status”) skulle kunna få alla andra ”höga höns” inom EFK och kristenheten att lyssna. Stefans exempel manar snarare till efterföljd. Tack och lov för Stefans blogg och att tystnadens tid inom frikyrkligheten är över!

  Du skriver också: ”Det som upprört mig och många andra i den här debatten är ditt sätt att initiera den. Som flera har påpekat är dina kommentarer onyanserade och dåligt underbyggda.”

  Om du vill kunna övertyga dem som inte håller med dig skulle du behöva uttrycka dig mer konkret och argumenterande. Vi i Sverige är kända som lagomhetens land, tystnadens land och jantelagens land. Det behöver vi ändra på!!

  mvh

  Bo Westin