Miljödebatt, svärmor och NOD-svar dröjer

Jag vill bara påpeka för mina bloggläsare att jag idag publicerar en helsidesartikel i kristna tidningen Hemmets Vän om att vi kristna bör engagera oss i miljöfrågorna, med särskild referens till klimatfrågan. Det märkliga är dock att alla som skäller på mig när jag säger något om en kristen syn när det gäller äktenskap och samlevnad, de har aldrig några invändningar när jag säger något om miljöfrågorna. Trots att äktenskap är så väldigt väl förankrade frågor i både Bibeln och kyrkohistorien. Miljöfrågorna är ju helt nya utmaningar, där den kristna etiska analysen bygger mer på referenser till Bibeln och kristet tänkande i allmänhet. Att säga något om miljö är politiskt korrekt och ytterst opportunt, medan säga något klassiskt kristet om äktenskap är icke politiskt korrekt, icke tidsanpassat och icke opportunt. Hoppas att det inte är detta som driver de som har synpunkter på det jag skriver.

Jag vill också släppa en stor nyhet, ikväll kommer min svärmor på besök och ska stanna några dagar, så jag måste få minst något dygn på mig för att svara på NOD-redaktionens inlägg som publicerades här på bloggen tidigare i dag. Spontant är jag inte alls tillfreds med deras svar, men jag behöver lusläsa inlägget och läsa om NOD igen för att sedan återkomma med en ganska utförlig kommentar.

Sedan sörjer jag djupt över att småkronorna förlorade VM-finalen. Snyft, snyft.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399