Heja Sverige och teologer om äktenskapet

I natt ska jag titta på junior-kronornas VM-final mot Kanada. Eftersom jag har varit hockeyförälder ett antal år så är jag lite extra intresserad av junior-ishockey. Det blir spännande.

Sedan sitter jag och läser vad diverse teologer har skrivit om äktenskapet, både i tidskriften NOD och en bok som getts ut av Verbum. Kommer att skriva något här på bloggen så snabbt jag hinner, inom 1-2 dagar. Vissa teologer är verkligen mästare på att uttrycka sig krångligt och obegripligt, och konsekvent undvika känsliga frågor, och dessutom vara totalt irrelevanta för allt normalt kristet församlingsliv. Jag återkommer.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anton Fagerstedt

  Vad menar du med ”normalt kristet församlingsliv”. Är normalt ”det som är generellt rådande” eller ”så som det borde vara”. Ser fram emot att du konkretiserar och förklarar vad du menar.

  Satt också uppe inatt. Att Sverige aldrig lär sej hur kanadickerna spelar, suck…

 • http://kraxpelax.blogspot.com/ Peter Ingestad

  JVM. Vad hjälper det att gnälla? Jag är alldeles förbannat trött på att Sverige alltid och utan undantag förlorar mot Kanada i VM-finaler, för att sen glädjas över beröm från våra egna idiotsportjournalister: ”egentligen var ni bäst, grabbar”, som om det var det turneringen gällde. Vilken ynkedom. Fatta nån gång att grishockey måste besvaras med grishockey och inte med gnäll. Svenska spelare är nog så stygga mot varann, men mot kanadicker törs de minsann inte. Vad är det för fega kräk som inte ens kan skydda sin målvakt, jag bara frågar!? Tre Kronor = Satans FLICKGÄNG! De får tammefan sluta lipa och lära sig slåss i stället.

  Men det är klart, med en inhemsk politikerstyrd hockeykultur som prioriterar jämställdhet, klimatklrisen, idrottens förbrödrande tjusighet, mänskliga rättigheter, HBT-kompetens etc. framför guld blir det ju tyvärr såhär.

  – Peter Ingestad, Solna