Gott nytt år

Nu är det nyårsafton och jag är totalt ledig idag. Unnade mig en mycket rejäl sovmorgon. Kommer inte att göra något särskilt alls på nyårsafton annat än att umgås med hustrun (men det är i och för sig något särskilt), ett barn finns nog hemma också. Vi kommer att ta tid ikväll för bön, stillhet inför Gud och pröva våra liv inför honom. Nyårsafton är ett bra tillfälle till detta.

För oss som tar livet på allvar och ser det som viktigt att vi lever enligt Guds vilja, för oss är nyårsafton ett bra avstämningstillfälle. Det är ett bra tillfälle att pröva inför Gud om jag gör rätt saker. Är det något jag ska göra mer eller mindre? Är det något jag ska sluta göra? Är det något jag ska börja göra som jag inte har gjort tidigare? Följande frågor är bra att ställa: 1. Hur kan min Gudsrelation utvecklas under kommande år. 2. Hur kan mitt familjeliv utvecklas under kommande år? 3. Ska det vara någon förändring i inriktningen på mitt arbete? 4. Behövs förändringar när det gäller mitt personliga liv? 5. Använder jag min fritid på ett bra sätt?

Dessa frågor behöver naturligtvis också bearbetas med mina nära kristna vänner, och de kristna som har insyn i mitt liv.

Ibland kan denna prövning gälla stora saker i våra liv, ibland gäller det små detaljer. Men detaljerna kan också vara viktiga i längden. Vid nyårsafton för ett år sedan tog jag beslutet att börja blogga. Sedan dröjde det ett tag innan jag kom igång men jag var igång i juni. För två år sedan bestämde jag mig för att utöka min personliga träning och börja på gym, och det har jag gjort nu i två år.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://motcharisma.blogspot.com/ Charisma

  Gott Nytt & Framgångsrikt År 2009!

 • http://bastasorten.blogspot.com Bästa sorten

  Ett riktigt Gott Nytt År & Tack för all god läsning!

 • Christian

  Gott Nytt År !

  Jes 43:19 Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte?

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Gott nytt år!

  Jesus är vägen, sanningen och livet, och utan Jesus har det vi gör inget värde. Det är ord vi alla borde komma ihåg inför 2009!

  Gud välsigna dig och dina!

 • http://www.stnkavtvivel.blogspot.com Leif Ekstedt

  GOTT NYTT ÅR!
  Hjälparen är alltid närvarande.

 • S-E Sköld

  Stefan, Gott Nytt 2009!
  Och VAR FRIMODIG; den har med sig stor lön! D.v.s. resultat!

  S-E Sköld

 • Per Hallström

  STEFAN,
  Ditt beslut att börja blogga var utmärkt! Jag tycker om att läsa det som du skriver och många av läsarnas kommentarer är också intressanta. Lika viktigt är du genom ditt bloggande blir en förebild för andra kristna ledare. Du visar ju vägen till en modern och dynamisk möjlighet till information och kommunikation.

  Jag önskar dig all välsignelse inför år 2009.

 • http://www.barnabasbloggen.blogspot.com/ Jonas Melin

  Gott nytt år Stefan! Det var gott att träffa dig på Pionjär 08 och lyssna till din historia och dina tankar om församlingsplantering. Kul att även du började blogga under 2008. Det har varit roligt att följa med på resan. Jag hoppas vi möts någon gång under 2009. Sköt om dig och fortsätt stå på barikaderna för Guds rike. Du har en viktig uppgift! Vi ber för dig!

 • Johan Knabäck

  Gott Nytt År!

  Vi behöver alla tillfälle att prioritera och framför allt att prioritera om. Risken är att vi gör en prioritering och sedan ligger den prioriteringen fast trots att livet förändras.

  Som församlingsordförande brukar jag stadigt återkomma till våra prioriteringar att se det som en ”balansbräda” med fyra axlar där vi har församlingslivet på en axel, mig själv och min relation med Gud på en axel, mitt familjeliv på en axel och mitt yrkesliv på den fjärde axeln. Vid olika tillfällen i livet väger tyngderna på dessa axlar olika tungt och jag måste förskjuta tyngdpunkten under brädan för att hålla den i balans. Detta är ett ständigt pågående arbete. Årsskiftet kan vara en väldigt bra avstämningspunkt, men låt det inte stanna där utan korrigera under året.

  Med en önskan om ett liv i balans, harmoni och spänd förväntan vad Gud vill använda oss alla till under 2009!

 • Daniel Wärnlund

  Gott Nytt År! Ser fram emot flera intressanta, spännande, tankeväckande och utmanande blogginlägg från dig Stefan. Blessings.

 • Ronny

  Frid och Gott nytt år Ronny