Shopping på annandagen

Annandag jul blev det shopping. Med hustrun Eva och en dotter Deborah besökte vi bland annat Ströms vid korsningen Kungsgatan/Sveavägen. Man märkte inte av någon lågkonjunktur, proppfullt med folk. Jag köpte en rock, två pyjamaser (jag har tre pyjamaser men de är ganska trasiga, men det är inte så många som märker det), och mjukisbyxor, det var dottern som helt och hållet bestämde vad jag skulle köpa, med hustrun som första remissinstans, så jag hade i princip ingenting att säga till om. Några patriarkaliska strukturer fanns inte på plats, det var snarare matriarkatet som rådde. I kassakön på Ströms mötte jag pingstpastorn Stefan Claar, vice föreståndare i Filadelfia. Så pingst-EFK ekumeniken odlas i klädkonsumtionshysterikön på annandagen.

Försöker få tag på tidigare statsministern Göran Persson för att fråga om han skulle vilja vara med på ett arrangemang kopplat till förintelsedagen. Har inte lyckats än. Är det någon som vet hur man får tag i Göran Persson på annandag jul? Har bett Sten-Gunnar Hedin om hjälp, Persson hör ju till Hedins röda kompisar, men han har inte hört av sig.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://daveblogg.blogspot.com/ David Nyström

  Ja, att få tag på Persson annandag jul kan ju som bekant vara problematiskt…

 • Stefan Claar

  Jag köpte ett par jeans en v-ringad tröja och en polotröja som jag ska ha i morron när jag predikar.
  Stefan: Jag var lie besviken efter mötet i affären. Du grattade inte mig. Det var min namnsdag :-)

 • http://dessaminaminstabroder.blogspot.com/ Dessa min minsta bröder

  citat:”Försöker få tag på tidigare statsministern Göran Persson för att fråga om han skulle vilja vara med på ett arrangemang kopplat till förintelsedagen.” slut citat
  Har inte pastorn förmåga att engagera sig i nutida konflikter där människorna behöver vårt stöd ?

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Broder Claar,
  Tack för klargörandet av vad du köpte i affären. Vi är många som har undrat. Sedan ber jag om ursäkt för att jag missade att gratta dig. Men saken är väl den att Stefan är ett så passa udda och exotiskt namn, så det är aldrig någon som kommer ihåg när personer med detta namn har namnsdag, jag talar utifrån egen bitter erfarenhet.

  hälsar

  Stefan Swärd

 • Roberth

  Du kan få hans adress om du vill *asg*