God jul

Vill passa på att önska alla läsare av min blogg en mycket god jul. Min son Benjamin (han heter också Mikael) hälsar också till alla bloggläsare, han står bredvid mig just nu.

Jag kommer att vara hemma på julafton och umgås med barn, föräldrar, hustrun och några till släktingar. Och jag kommer att se till att Jesus får vara i centrum hemma hos oss. Vi kommer att läsa i Bibeln från julevangeliet, be och kanske sjunga någon klassisk julpsalm. Sedan blir det naturligtvis julklappar, julskinka, Kalle Anka och en del annat. Och förmodligen ett besök i julottan på Skansen.

Noterade att tidningen Dagen skrev något i stil med att jag kommer att börja samarbeta med Zlatan nästa år. Det är som jag alltid har sagt, Dagen är en profetisk spjutspets. Det är helt sanslöst, jag kommer att börja samarbeta med Zlatan, jag tror knappt det är sant. Hoppas han har mitt mobilnummer, han kanske ringer snart. Blev intervjuad av Världen Idag igår, det handlade om arbete ute på stan i samband med Jesusmanifestationen i maj. Har också skrivit en artikel till Hemmets Vän som publiceras i nästa nummer, om mitt specialområde, klimatfrågan, och hur vi som kristna ska se på detta.

Sedan fortsätter man att förundras över hur homosexfixerad västvärldens media är. Rick Warren ska be för Obama, och vad skriver media om, att han är emot könsneutrala äktenskap. Samma sak med påvens utspel häromdagen, som egentligen inte handlade om homosex men lyfte fram familj, äktenskap och kristen sexualsyn – det tolkade media som frontalangrepp på de homosexuella. Nej, nu slutar jag gnälla, det finns så många märkliga saker i denna värld. Låt oss istället tänka på Jesus och hur han kom till denna världen. Jag väntar på att han ska komma tillbaka till denna världen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Pingback: God jul | Zlatan Ibrahimovic Fansite()

 • JB

  GOD JUL önskas från östergötland.

 • S-E Sköld

  Kristendomen är Kristus – och inte en lära – och eftersom Han bor i ödmjuka/förkrossade hjärtan är Hans boende på jorden, bland människorna, fortfarande en bostadsfråga. Det började med bostadsproblem för Hans del – Han hade inget rum där mängden fanns – och har sedan fortsatt. Därför söker Han ständigt nya bostäder, för att kunna sprida Sitt ljus över hela den mörka jorden, vilket alltid är Hans önskan – det var därför Han kom – och alltså inte bara till jul och i koppling till helger.

  Och då Han är mycket svartsjuk, och inte delar hjärtats innersta rum med någon annan, andra gudar, har Han sänt EN LÄRA, som skall sköta rehållningen/städningen där inne: rensa bort det som inte skall vara där, så att hjärtat blir beboeligt: heligt/avskilt och rent, för Honom, Konungarnas konung!

  Med En God Jul och Ett Gott Nytt 2009, till alla!

  S-E

 • Bo

  Min Julklapp får bli en liten dikt som jag skrev i dag:

  Vetekornets lag

  Det märks
  när egot ligger och sover

  Prestige och högmod
  ligger skavfötters

  Då känner jag mig
  fri och tillfreds

  Berättelsen
  har funnit sitt slut

  Jag hoppas
  att dom dör snart

  Och uppstår
  till uppståndelselivet

 • http://www.deborah7.blogg.se Deborah

  Guds Frid, Stefan och Lugna Helger och Gott Nytt År till er alla!

  Psalm 97:1
  ”HERREN är nu konung! Därför fröjde sig jorden; havsländerna glädje sig, så många som de äro. Moln och töcken omgiva honom, rättfärdighet och rätt äro hans trons fäste. Eld går framför honom och förbränner hans ovänner runt omkring.
  Hans ljungeldar lysa upp jordens krets; jorden ser det och bävar.

  Bergen smälta såsom vax för HERREN, för hela jordens Herre.
  Himlarna förkunna hans rättfärdighet, och alla folk se hans ära.
  Alla de skola komma på skam, som dyrka beläten, de som berömma sig av avgudar. Alla gudar skola tillbedja honom.

  Sion hör det och gläder sig, och Juda döttrar fröjda sig för dina domars skull, HERRE.
  Ty du, HERRE, är den Högste över hela jorden; du är högt upphöjd över alla gudar.
  Ni som älsken HERREN, haten det onda. Han bevarar sina frommas själar, ur de ogudaktigas hand räddar han dem.
  Ljus är utsått för den rättfärdige och glädje för de rättsinniga.
  Glädjens, ni rättfärdige, i HERREN, och prisa hans heliga namn.”
  ………………

 • Katta

  Så var det dags igen
  för julhälsningen

  Det bästa som mänskligheten hänt
  att Gud sin Son, Jesus till oss sänt

  Han ger dig råd och vakar över dig
  om du misslyckas så lämnar Han dig ej

  Han lär dig att förlåta och befriar din själ
  Han älskar dig för alltid och vill dig bara väl

  Ge Honom dina synder så får du av Hans frid
  För Han är vägen till Gud och evigt liv

  Så Lyssna nu till nåden
  i julhälsningen

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Av mig skulle du då få mitt favoritordspråk så här års : ords 23:2 (om jag inte missminner mig helt)

 • Bo

  Ni ska få en nyare version av min julhälsning som nu har hunnit mogna till sig. Ha överseende!

  Från död till liv

  Det märks
  när egot ligger och sover

  Prestige och högmod
  ligger skavfötters

  Då känner jag mig
  tillfreds och fri

  Jag önskar
  att dom dör snart

  Jag längtar
  efter uppståndelseliv

 • Jan Sköld

  Att massmedia i väst är homosexfixerad har sin grund iatt delar av homosexlobbyn jobbar inom massmedia. konstigare än så är det inte.

 • Bo

  Du behöver tro och tålamod för att få vad utlovat är. Du behöver tuktas för att bära rättfärdighetens frukt, Hebreerbrevet kap 12. Lyssna på Gud, pröva profeterna, tänk själv.

  Uppståndelseliv

  Egot är upptaget
  i avsides bestyr

  Prestige och högmod
  sover skavfötters

  Jag känner mig
  tillfreds och fri

  Jag önskar
  deras snara död

  För jag vill leva
  uppståndelseliv