Lördagkväll

Nu är det lördagkväll och jag sitter och skriver på en rapport från FN:s klimatkonferens. I går kväll var jag ute på stan med Ungdomskyrkan Konnekt, och pratade med ett antal ungdomar. Det var massa folk kring vårt pannkakscafé vid Slussen. Blev dock hemskickad i god tid före 24.00, den höga åldern sätter sina begränsningar.

Söndag 11.00 får jag hoppa in och hålla predikan i Söderhöjdskyrkan, pastor Söderblom har blivit sjuk. Var också inne och kikade på Fresh Fire Ministries hemsida, de har nu skrivit en mer utförlig rapport med anledning av Lakeland och Todd Bentley, men kan inte kommentera detta eftersom jag inte har läst färdigt.

Har nu varit i princip sockerfri i fem veckor. Och räknar nog att vara det även under julhelgen, och avstå från knäck, ischoklad, desserter, kola, läsk, julmust och andra läckerheter. That´s life. Även om jag inte har något emot att komma till himlen vill jag inte ta mig dit i förtid på grund av osunda kostvanor.

Den som har problem med kommentarerna på min blogg, gör ju enklast i att bara hoppa över dem. Jag måste nog ta mig en funderare på detta, kan inte själv sitta och ha koll på alla kommentarer. Behöver nog hitta en person som sköter detta. Försöker dock vädja till alla som skriver kommentarer, att skriva kort, och inte vara ovänlig eller för provocerande i sina kommentarer. Hoppas att denna självreglering ska funka. Jag tar mig friheten att plocka bort kommentarer som inte följer detta, men har inte tid att strikt kolla detta varje dag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Roberth

  precis. Det här är inget debattforum som jag ofta påpekar. ska knalla förbi o äta en pannkaka nästa gång ja är i stan. Hur länge ska du vara sockerfri?

 • S-E Sköld

  Stefan, förstår mer än väl Ditt dilemma; men alternativet är, förmodar jag, harmlösa kommentarer av gästbokskaraktär och sådana kan nog både Du och Dina läsare vara förutan.

  Lewi Pethrus – en person van att leva i hetluften – konstaterade, att om inte grytan riskerar koka över, kokar den inte alls. Och nått ligger det ju i det. Och då blir de en ganska ljummen och harmlös anrättning.

  Önskar Dig allt gott oavsett vilken väg Du väljer!

  S-E

 • Roberth

  Lewi ska inte missbrukas, han hade aldrig gillat att bröder bråkar. Vi skola vara enade.

 • S-E Sköld

  Det är bara den som är ETT med Ordet – som ”är en ande med Gud” – som är stark; ”köttet” är aldrig starkt; även om det handlar om många, t.ex. breda allianser och överenskommelser på politiskt -och fackföreningsmässigt sätt. Gud arbetar aldrig så: Han arbetar genom Anden och Ordet, och genom dem – de Människor – Han får sända på de villkoren. Bibeln bekräftar detta.

  Gud behöver ingen hjälp, Han behöver lydnad/hörsamhet!

 • S-E Sköld

  Ronny, sanningen stöder/styrker alltid sanningen: det finns fler än de som skriver här på sidan som läser den, och bland dem finns också de som blir styrkta av just SANNINGEN!.

  Och sanningen, som är Guds Ord, har alltid haft det trångt; de som vill förhandla bort det obekväma från Guds Ord, är många. Men den sanna kärleken, talar alltid sanning. Bl.a. på det kan man känna igen den. Lögnens fader däremot talar alltid lögn; inte sällan i en mix av sanning och lögn. Det står om JESUS, att Han var full av ”nåd och sanning”: tar vi bort sanningen, har nåden ingen uppgift: det är mot bakgrund av sanningen, som nåden har sin betydelse/funktion.

  Till Timoteus skriver Paulus, och jag påstår att det i allra högsta grad gäller i vår tid:

  ”Predika ordet, träd upp i tid och otid,
  bestraffa, tillrättavisa, förmana med
  allt tålamod och med undervisning
  i alla stycken.

  Ty den tid kommer när de inte längre
  skall fördra den sunda läran, utan efter
  sina egna begärelser skall samla åt sig
  lärare hoptals, alltefter som det kliar
  dem i öronen,

  en tid när de skall vända sina öron
  från sanningen och i stället vända
  sig till fabler.”

  Du behöver inte bekymra/ömka Dig över mig; Den som sänt mig, styrker mig och tar hand om mig. ”Gråt” hellre över att sanningen har det så trångt i vårt vackra, avlånga, land; det är Den – Sanningen – som skall frälsa oss, befria oss och hela oss, och rädda vårt folk och land: som är på väg att gå under av synder och överträdelser. Öveträdelser av vad då? Guds Ord.

  Och Du behöver inte oroa Dig: jag skall sluta skriva här på sidan – så att Du/Ni får lugn och ro igen – men det gör jag av hänsyn till Stefan Swärd, och inte till dem som hellre vill lyssna till lögnen/fabler än till sanningen. Och har som ett ytterligare alternativ, tomt prat.

  Jer. 15:10,11 ”..mig som är till kiv och träta för hela landet! Men Herren svarade: ”Sannerligen, jag skall styrka dig och låta det gå dig väl.
  Sannerligen, jag skall så göra, att dina fiender kommer och bönfaller
  inför dig i olyckans och nödens tid”.

  Ha en God Jul! önskar Din vän

  S-E

 • Roberth

  Lewi ansågs vara sekledare på sin tid, han ansågs vara den hemskaste av hemska hos andra frikyrkor. Han var kanske då tidens Ulf ekman. Inte för jag alls vill jämföra dem annas,men förföljelsen var samma.

  Alla rörelser har barnsjukdomar, alla rörelser har haft en uppstartsperiod med saker dom inte är stolta över.Vi i pingst har förstört otroligt många liv och familjer med våran syndakatalog och sättet vi kört över människor. Så vi har alla brister.

  hur var det ni förresten med och hålla er till 35 rader?

 • Ronny

  Tack Stefan för att du rensade bort min kommentar och förlåt .Och Sven -Erik och berörda och övriga.Och Gud främst för din nåd med din omsorg om oss och förlåt och Gud gör allt väl som du vill i frid med dig i Jesus namn, amen!!!. Frid jag drar mig stilla tillbaka med Gud för att mogna och lära känna vår Gud och leva i hans nåd och härlighet som han vill . till hans ära Ronny

 • Ronny

  Jag så du moderat en annan Komentar med det jag skrev var sanningen Trodde du att jag bad om förlåt för att jag ljugit trodde du fel

 • Ronny

  Tydligen är det kompromiss, med ljumenhet och Hykleri och löng och villfarelse du vill stå för . Det förlåter jag dig !!! Må Gud få förlåta dig det med ,och alla som har det så, eller syslar med annat som Gud inte vill med . Och få göra oss helt fria för Gott som Gud vill. Den sonnen gör fri är helt fri. Herren är vår trygghet och säckerhet.Och inget annat strunt.Frid Ronny

 • Ronny

  Tack Stefan