Tragedi igen bland Stockholms tonåringar

En tragedi har inträffat denna vecka bland Stockholms tonåringar. En 18-årig liten tjej slutade sitt liv i början av veckan. Det som hade inträffat var att hon och två kompisar hade beställt hem en nätdrog, som ännu inte hunnit bli narkotikaklassad. Drogen kombinerades med hasch. Hon blev medvetslös, och några dagar senare dog hon på ett av Stockholms sjukhus. Maja, var en skötsam och vanlig tjej, och hade inte visat några missbrukstendenser eller asociala tendenser. En annan tonåring som jag känner, vara när vän med Maja.

Vad gör man? Återigen är detta ett rop till kristna kyrkan att komma ut ur kyrkan, och engagera oss i världen utanför. Nätdrogerna skapar nya problem och knarkhandeln hittar helt nya vägar, och nya preparat kommer varje vecka, och myndigheterna hinner inte med att narkotikaklassa alla nya sätt för att berusa sig. Jag ser från vårt arbete på fredagskvällarna ute på stan, att det finns ingen gräns när det gäller att hitta nya berusningspreparat. Hur ska vi kunna mobilisera en kamp mot nätdroger? Jag har inget svar på detta?

Återigen en utmaning till oss att presentera evangeliet om Jesus, de innersta andliga behoven kan bara tillgodoses genom Jesusupplevelsen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • lennart bengter

  Jag blir påmind om en vinter för förtio år sedan, när jag flyttade ner till
  stockholm för att gå på Åsö gymnasium. Jag fick ett andligt hem i
  Söderhöjdskyrkan ( då hette den Ebeneserkyrkan ) Vi gick ut varje
  lördagskväll runt Slussen och Mariatorget och bjöd in folk till öppet hus
  i nedre lokalen, där var många missbrukare av olika slag.
  Flera blev frälsta i den böne-atmosfär som jag kommer ihåg.
  pastorn Göte Solberg hade ju hjärta för dessa vänner och startade även
  ett Rehab för dem som ville komma vidare.
  Så behoven och svaren är verkligen de samma, frälsning och befrielse,
  där den Helige Andes verk är helt nödvändigt

 • Eric

  Det är viktigt med uppsökande verksamhet när det gäller att komma åt problemen i samhället när det gäller droger, skillsmässor, ekonomisk brottslighet m.m. Men det allra viktigaste är att människor får möta Jesus. Tänk om alla förkunnare i vårt land började med att i sina predikningar kalla åhörarna till omvändelse och tro på Jesus. Detta gjorde Johannes Döparen, Jesus och apostlarna. Många förkunnare idag lyder inte Jesu uppmaning att ”omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk.” Luk, 24:47 Det beror på att de inte själva är omvända. Det avslöjar deras förkunnelse. Bed om väckelse.

 • http://sleepaz.blogspot.com/ sleepaz

  Jag är en av dem dära som exprimenterat med olika nätdroger för att sedan börja med dem vanliga drogerna.
  Jag hade en existensiell törst, jag blev aldrig mätt, inte ens drogerna kunde fylla denna hunger. Förvisso så hjälper drogerna till viss del.
  Men tillslut fick jag ett drastiskt möte med Jesus som övergick allt förstånd. Frid och åter frid strömmade in i mitt bröst, jag blev existensiellt helad utan dess like. Jag mötte livets källa, urkraftens kärlek.
  Detta tack vare att människor har bett för mig. Jag önskar att andra får uppleva den friden jag gjorde med Gud.
  Men frågan är hur man skall nå dessa stackars vilsna ungdomar som söker sig till olika droger.
  Klivet mellan kyrkan och ”ute livet” är ofta mycket stort. Jag tror vi kristna måste börja känna en nöd för våra medmänniskor, börja be, lägga våra liv till herren. Vara en samlad enhet i bön. Vi måste ha den hjälpen av varandra.

  Låta herrens ande fylla oss. Våga sträcka oss längre än vi egentligen vågar. Att våga ställa den där frågan till den där människan. Att våga tala om att det finns en annan väg, tala om att Jesus älskar oss osv. Jag vet att det inte är så lätt. Men med Guds hjälp går det.