Reflektioner Onsdagsmorgon

Nu är det onsdagsmorgon. Idag kommer jag att sitta och jobba med en omfattande rapport från FN:s klimatkonferens. Gör också en specialrapport från konferensen åt en tidigare minister. Läser morgontidningarna och tycker att Hasse Boström i Dagen har gjort ett utmärkt reportage från utfrågningen med Mats Odell i måndags. Sverre Larsson skriver också i en kommentar  om kvällen i Världen Idag. Evangeliska Frikyrkans kontor i Örebro hade också skickat ut ett pressmeddelande och inbjudan till affärspressen om denna kväll, men från affärstidningar och näringslivsredaktioner blev det ingen respons. Det är ju klart att de har många andra tillfällen att bevaka vad Odell säger, än genom att göra kyrkbesök. Min tanke med utfrågningskvällen med Odell är att vi inte ska krypa in och gömma oss för mycket i våra kyrkor. Vi ska vara frimodiga och möta regering och andra makthavare med stor frimodighet. Vi ska som kristna engagera oss i aktuella samhällsfrågor. Vi ska inte bara be för regeringen och skriva om regeringen, utan också ha kontakt med regeringen. Jag tycker att finansminister Borgs andliga resa är intressant, och det är uppenbart att han rör sig i en riktning mot kristen tro. Jag kommer nu att kontakta Borg och erbjuda mig att bli andlig rådgivare åt honom. Vi får se om han nappar på det erbjudandet.

Och det här kan vi göra och ändå vara en kyrka i marginalen, som är enligt min baptistiska och pentekostala kristna tradition.

Noterar en viss debatt på min blogg och i direktkontakt med mig med anledning av försvaret för Livets ord här på bloggen häromdagen. Återkommer nog senare idag med en kommentar på debatten.

Jag har hittills inte rensat bland kommentarerna på bloggen. Min ambition är att ha ett ganska högt tak. Eftersom detta är en rent privat blogg som jag sköter själv har jag inte heller tid att gå in och detaljgranska alla inlägg. Men jag vädjar till alla som skriver att ha ett bra tonläge i sina inlägg, vill inte ha in en massa skvaller och väldigt känslomässiga synpunkter med infekterad personkritik. Men sakliga ståndpunkter är alltid välkomna, och man får ställa vilka frågor som helst, det är inga problem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Dan C

  Härligt med din frimodighet. Den inspirerar!

  Bra markerat om kommentarer.

 • Andreas

  Heja Stefan, stå på bara! Frimodighet har med sig stor lön och en del missförstånd och förförjelse, men det får man ta :-)

 • Roberth

  Tänk bara på att du är ansvarig för det som publiceras i din blogg!

 • Nils

  Stefan !
  Du är ett föredöme också över hur du sätter ribban med debattkommentarer.
  Du föregår själv föredömligt i skrivandet & klarar av att tackla avvikande åsikter (som ev. mina :-))

  När du ändå försvarar Livets Ord, så vill jag göra dig uppmärksam på att filtreringen hos Livets Ords representanter av kommentarer är på en helt annan nivå.

  Många är de som vittnar (bl.a. på Aletheia) hur Ulf Ekman & även hans son Jonathan filtrerar kommentarer som råkar ha en avvikande mening (inte kränkande utan endast avvikande från deras egen uppfattning).
  Jag kan själv påvisa ett flertal som inte släppts fram. Kommentarer med ett litet annat perspektiv, men endast något avvikande från att tillhöra bloggarens hejarklack !

  Det som ytterligare accentuerar detta är nu även Världen i Dags chefredaktör Ruben Agnarssons blogg – dels skrev han senast i affekt mot Aletheia & hängde ut en av dess grundare. Dessutom tål han inte heller en avvikande motkommentar.

  Nej Livets Ord -anhängare är synnerligen angelägna om ”streamline” från deras egna företrädare !

 • http://chayiguan.wordpress.com Bokmalin

  Nils: Man kanske blir lite trött efter 25 års evinnerligt takdropp, omväxlande med rena angrepp? Och var och en bestämmer ju ”hemma hos sig” på den egna bloggen. Man visar ju respekt när man hälsar på i varandras hem, även om man är oense (eller är jag helt mossig i min begynnande medelålder?), varför då inte när man besöker någons blogg? Jag tittade på Jonathans sida och tycker nog han släpper fram en hel del. Och varför ska man släppa fram allsköns utgjutelser och anklagelser som inte leder någon vart? Om Gud leder en till att förmana någon kanske det kan ske med respekt? Jag vet att jag inte alltid gör det själv – jag blir arg så det sprutar om det, särskilt på frireligiöst tjat – men det är nog ändå det mönster man ser i Bibeln. Vad är det som gör en del så arga när de inte får komma fram på andras bloggar? Skriv brev då, om det behövs. Måste man alltid synas med sina uppfattningar?

  … undrar en bekymrad person

 • http://narvaroattacker.blogspot.com excelsis

  Tillrättavisningar bör ju ske av omsorg. Paulus är ju en modell där där man påverkar där man kan, men annars får man överlämna åt satan och älska kravlöst istället.

 • Nils

  Bokmalin:
  Nej, nej…
  Du har inte en aning om hur många som portas i kommentatorssträngarna.
  Den förmånen har varje blogg-ägare att de kan moderera varje kommentar.
  Tyvärr är det bevisat av framförallt oss som följer Aletheia, att det är VÄLDIGT många kommentarer från andra kristna som portas från både Ulf Ekman som Jonathan Ekman & även deras röstorgan ViD:s bloggar företrädesvis Ruben Agnarsson.

  Jag säger inget om detta om en bloggare vill driva en nisch-profil & särintressen.

  Men utger sig en bloggare för att han/hon sätter ekumenik i högsättet, så är det tämligen suspekt att porta andra kristna i kommentatorssträngar.

  Det är faktiskt ett förnekande av god ekumenik.
  Det ger ingen trovärdighet heller till den som söger sig numera värna ekumeniska relationer som dessa numera gör.

  Det ger också ett bestämt intryck av att man föraktar andra kristnas lärjungaskap, när man portar dessa.
  Det är inte bättre än det som Jesus själv gjorde mot de sina som ville visa bort barnen som sökte sig till Jesus.
  Ekman har på eget bevåg visat att de inte är trovärdiga i sina ekumeniska strävanden.
  Senaste utfallet från deras språkrör Ruben Agnarssons blogg, var det mest graverande jag skådat från en krsiten företrädare de senaste 10 åren.

 • Nils

  punkt 8:a
  Ursäkta – det blev ett syftningsfel i näst sista stycket.
  Syftet ska givetvis vara lärjungarnas handlande mot barnen…

  Rättat: ”Det är inte bättre än vad lärjungarna påvisade som ville visa bort barnen…”

 • Ronny

  Sven -Erik och Nils jag tycker ni Går för lång. Själv har jag tagit personlig skadda av vis felacktig undervisnig i tron från Livets Ord .Men nu är det ju så att vi är syndare allihop på den här planeten och har prövningar och svårigheter att Gå igenom allihop.Som vi förorsackar andra och andra oss. Och omständigheterna som inte alltid är så lätt att urskönja vad de beror på.Och hur de går i varandra .Och även påverckar varandra dessa omständigheter.Och tillsammans oss och vårt liv på olicka vis…

  Som för mig och mitt liv. Och säckert för andra med .Och deras, som mitt unika liv . I gemmmenskap med Trosrörelsen och Livets Ord Och deras av tradition Teologi Trosförlkunnelsen. Så var det inte enbarat felacktig undervisning från Livets Ord jag fick problem pga .Utan även andra faktorer med .Som egen synd ,och brist på ansvar i olicka frågor, och en dålig diciplin och karaktär och psykisk ohälsa och bristande sunt leverne sen många år . Detta tillsammans med skilsmässa och en när anhörigs dödsfall . Fick mig att bryta ihop rejält .Plus annat som jag förvållat mig själv och andra och andra mig .Och livets Omständigheter plus som jag anser vis felacktig telogi från tros rörelsen Livets Ord.Och då särskilt det som kallas trosförkunnelsen …

  Och det kan jag specifera vad som är fel något i den undervisnningen . Det är bland annat den sk positiva bekännelsen . Som ska leda till seger enligt Ordet.Om vi talar och tror positivt . Så önskar vi en härlig solig och vinterdag och det är snöslask. som ex . Så finner vi ett löfte som passar i Bibeln om Hur Gud vill välsigna oss om vi ber honom om det. Och kanske helt specifikt om Gott och behagligt väder . Och så börjar man bekänna detta tills detta händer helt enkelt. Och tror man det inte ska ske , så fortsätter man tills man tror det .Och då kommer bönnesvaret för eller senare . Det skulle jag vilja sägä är vad trosförkunnelsen lite förenklat och sammanfatta undervisar . att det är så det går till att tro på Gud . Och det fungerar så länge sacker och ting slår in som en lyckträff . Det kan ju bli fint väder ändå Eller för att Gud i sin nåd kanske låter det ske ibland . Eller tillåter kanske djävulen uppfylla våra önskningar med . Dessa mannifestationer som kan tydas tiil under som det kanske är ibland med ,eller rena tillfälligheter som inträffar. Som man tyder till att vara pga den positiva bekännelsen . Och därmed bekräftar läran att var san. Så så bedras man att tro på denna sk trosprincip. Helt oavsiktligt av den som undervisar om den och den som lysnar och lär och tror den . Detta blir till en form av prestationns troende . Som kan göra oss enormt lagisk till denna form av tro och mannupulativ . För att inte det ska bekännas nederlag .Och därför ske tragiska sacker och nederlag för Guds rike etz .Och för att Pelle eller Lisa som man står i tro för ska kunna bli frälsta och Helade och välsignade och hängivna Kristna med lyckliga trygga liv med Gud .Och få en härlig församling och kallelse och Tjänst med och för Gud och evig framtid med Gud …

  Så det ledder till förljugenhet och att man inte talar sanning . Så när man tillfrågas hur är det fast det kanske är ricktigt bedrövligt på vissa punkter. Säger man Jo underbart och seger i Jesus namn med kanske en hänvisning. till nått löfte i Guds Ord Det vor ju ingen fara om det ginge till att tro så på Gud . För då vore det bara att säga att allt är väl med Guds Hjälp i Jesus namn .Och så vore det det hela tiden och blev oavset hur omständigheterna vore ibland . Men nu är inte verckligheten sån eller tron på Gud .Men väl förljugen visualisering och vision och positivt tänkande och positiva bekännelser…Som att allt är väl, och allt ska bli ännu bättre i sinna förskönnade omskrivningar och sitt förvanskade av tron och verckligheten och livet och Guds Ord .

  Visst kan vi få säga igenom den Helige Ande av nåd vad Gud säger med tro på Budskapet och vad det kommer att innebära så att Gud gör det. Men då är det Guds vilja och Gud som verckar med enligt sitt Ord Bibeln därom i sin nåd och sanning. Så det går att pröva mott Guds Ord om det var en Guds Profetia och ett Guds Under eller tro på Gud om sacken vad den än är inntutivt eller medvetet om vad som är Guds vilja i stunden och på sickt etz . Men inte som en rabblande Pappegoja olick löften så ska allt gå väl enligt Trosförkunnelsen lära om sacken .Och hindrande mannipulation som hindar andra att säga vad de vill säga med en motbekännelse som ledder till kontroll av oss själva och andra som inte genomskådat detta ännu .Eftersom man tror på vad denna felacktiga undervisnning säger om uppenbarelse från Gud Och som en lära från Gud om tron .Som Keneth Hagin som började spridningen främst av den . Att om nån frågar mig om jag har huvudvärk skulle jag aldrig bekänna det .Och mennade att han därför inte haft huvudvärk under 40 års tid när han levde. För det var ju hans bekännelse … .Men hur var sanningen…. Det är sån förljugenhet trosförkunnelse i sitt orginal skick ledder till. Jag själv bekännde plus mycket annat .Att min fd fru som skilde sig från mig var min fru 14 år efter skilsmässan pga denna lära som jag lärde mig I Livets Ord . Men tyvär så blev det aldrig så .Vilcket jag skulle tyckt varit underbart.Och det är sånna falska förhoppningar och vercklighets frånvända, trosförkunnelsen kan ledda till. Mens tro på Gud handlar om levande realtion med Gud och männisckor och sig själv och livet och Guds Ord . Om precis som det Här även om villolära och falsk profetia och hela ande världen . Och vad som kan igenom Gud var känt om Histiorien och samtiden och det förflutna och framtiden och nuet. Men trots den felacktiga undervisning jag tog del av från Livets Ord . Så gav min tid i Livets Ord mig mycket och sen dess med . Och jag umgås med Livets Ordare utan större problem och folk från trosrörelsen som folk i allmänhet. Men jag kommer när det passar påvisa vickten av Korigering i deras tjänst och Telogi . Licksom i andra samhang…

  Men Sven -Erik och Nils vi behöver inte visa in dem i skam vrån hela tiden.För de har gjort och gör en del bra med .Och ni har säckert inte ett bakomligande syndfritt och problem fritt liv eller framförliggande före Himmlen . Liksom inte de eller nån annan eller jag Heller .Med ett större översende kan vi hantera dessa sacker med på sikt. Men det blir svårare om det ska rivas i såren hela tiden . Det kan var många av dessa som liddit pga denna felaktiga undervisning och tjänst till dels . Som försonnat sig med sitt öde med Gud och fått frid .Och kommer att göra det . Men ska vi föra Krig om detta ,lär aldrig såren ricktigt läcka, och bli fler…

  Och Ulf Ekman och leddarskapet inom Trosrörelsen . Det är kanske dax att höra på fotfolket och kryppa till Korset .Och be Gud och Männisckor om Guds Nåd och ta emot och ge .Och för oss fottfolket och alla beröda med .. .Vad har vi att förlora ?Intet hadde vi med oss när vi kom till Jorden och inte ska vi ha med oss när vi lämmnar den ??? Och är det inte Gud som är Gud eller är det nått annat? Hur det än är ,vid Korset ska vi få nåd för Guds Kärleks skull som aldrig förgår till var och en utav oss personnligt om detta .Och vad det än Gäller och frälsningen igenom Tron och få nåden att Få komma till Gud till Himmlen med evigt liv. Gud välsign er och Guds frid !!1Ronny

 • Nils

  Ronny !
  Tack för ditt personliga vittnesmål. Det ska alltid tas med respekt & aktning när någon vittnar om livserfarenhet.
  Vad det gäller Livets Ord vill jag fatta mig kort.
  Det har länge funnits förhoppningar att saker & ting ska rätta till sig med tiden pss. som andra samfund gått igenom sina livsprocesser.
  Tyvärr påvisar representanterna för Livets Ord ingen reell rannsakelse över tidigare förehavanden & obibliska manér som orsakat förbränd mark både hos många människor och mellan kristna församlingar.
  När det numera också accentueras av offensiva ekumeniska initiativ, så är det på sin plats att starkt varna för de anspråk på predikostolar som görs.
  Det finns ingen anledning för pingströrelsen att låna ut predikostol till Ulf Ekman vid dess främsta konferens 2 somrar i rad t.ex.
  Knappast någon företrädare i pingst har haft någon ambition av att nyttja en predikostol på Livets Ords europakonferens.
  Vi i pingst har inga synpunkter på vad Livets Ord arrangerar.

  Men när de ger sig ut för att representera bland våra sammanhang då träder jag med emfas fram för ” de frireligiösa dikets slagna” – de som aldrig erhöll ett förlåt & som aldrig erhöll en utsträckt hand från de som orsakade att de hamnade i diket.

 • Ronny

  Nils jag tycker mig mött det problemet sen jag var ung i Både samhälle och Kyrka . Och arbetslivet.att bli försmåd och försmå. Tahts life ,verckar det som.var man än är . Och som folksjälen i en gemmenskap och vår egen vilja kan gör oss entra likgiltigt samtyckande om eller liddande med .Om detta du nämner :de som aldrig erhöll ett förlåt & som aldrig erhöll en utsräckt hand från de som orsakade att de hamnade i diket.Det verckar som det kan kosta en livet att göra nåt åt med . När den religösa eller icke religösa jantelagen slår till. Och förklar för en att man inte ska tro man är nåt. Och hålla sig på sin kant osv. . Så det är oherhört svårt att komma till rätta med . För hur man än gör trampar man kanske på någons tår. Och man kan bli så impopulär så man inte går hem någonstans för en man tagit rättning och rätta in sig i ledden igen…

  Och hur det än kan gå .Så ska man följa Jesus Herren som han vill igenom allt av bara Guds nåd så man kan anna något hur det ska vara och bli och är .Och han vill man ska göra ,så hamnar man inför hans Kors till slut …

  Och ser att Jesus dog inte bara för minna vänner och mig ..Utan också för minna fiender. Och att han älskar minna fiender licksom minna vänner och mig själv . Med evig kärlek och låter sin nåd förbli över min fiende och min vän och mig själv .Oavset vem som felat och alla står vi i skuld till Gud som Gud betalt med sitt eget liv och sin död på Korset igenom sonnen som männiscka.

  Så vår fiendes och vår väns och vår egen synda skuld mot Gud och varan och oss själv och Livet och Guds Ord .Är redan sonad igenom Jesus dyra blod på Korset. Och att Gud därför är villig att benåda förlåta och frälsa och välsigna vår fiende och vår vän och oss själva all vår synd. Och gör allt väl angående den och dess följder. Därför Gud älskar vår fiende och vår vän och oss själva . Och om vi förlåter ska han förlåta oss annars kommer han inte att förlåta oss om vi inte vill förlåta . ..

  För Nåden är Guds gärning ,och inte vår gärning.

  Så Kristi kärlek tvingar oss att låta försonna oss med Kristus Guds försonning med Gud och varandra och oss själva och livet i sin helhet och Guds Ord i sin helhet med Gud skulle man kunna säga .

  Guds kärlek igenom försonningen gör det omöjligt att hysa ag eller bitterhet för någon synd överhuvudtaget oavsett lidande och konsekvenser för Gud och nästan och en själv och livet i övrigt och Guds Ord .

  Men det är förstås först när vi haft möjlighet att kunna komma till tro på Gud om hans nåd och kärlek så igenom Gud .I genom försonningen det är av Gud endast uppenbart för oss . Att för människor är detta omöjligt men för Gud är allt möjligt . Och allt är möjligt för den som tror . Det som Jesus säger under bergspredickan .Tex Älska era fiender och be för dem för då är ni verkligen er himmleske Faders barn .Eller när han dog på Korset sin försonnigs död för vår synd och de som korsfäste och hånade och bespottade honom hans bön till Fadern då :Fader förlåt dem de vet inte vad de gör .Även Stefanus hans lärjeunge fick bli vår mästares efterföljare . När han Stennades för sin tro på Jesus .Och han i sitt döende säger misskund dig Herre och tillräckna dem inte denna missgärning…

  Det är något av detta i Jesus Herren som Fadern vill igenom den Helige Ande dela med oss .Som en gåva till oss var och en personnligen . Försoningen Guds eviga kärlek som aldrig förgår av bara nåd från Gud igenom Jesus Kristus Guds rättfärdighet för oss igenom tron som hans Gåva av nåd.

  För att få frid med Gud och vår fiende och vår vän och oss själva och livet för endast Kristi kors och uppståndelse skull. Och detta är omöjligt att tro på och förse oss själva och varandra och livet med . Men ingenting är omöjligt för Gud . Därför kan vi dra en lättnadens suck . .Och tro på Gud och hans nåds Hjälp trots allt för nästan och oss själva och hela livet om Guds vilja . Hur Gud vill hjälpa oss frälsa oss och rädda oss ur våra prövnningar och problem och försonna oss med honom och varandra och oss själva med Kristus Guds försonning . Och ge nåd från honom, och till varandra , och oss själva .Och till hela livet Guds välsignelse och frid som Gud vill. Och välsigna och förlåta och giva frid och tro på Gud och Guds Ord .Och gör allt väl och leda oss in på rätt väg när vi gått in på felväg igen och igen så länge vi lever .Och den som kommer till tro på Gud och förblir i tron på Gud igenom döden ,eller Jesus återkomst till Himmlen med …

  Så därför är mitt råd mer bön om Guds nåd som vi allihop behöver Guds nåd så länge vi lever av Gud och varandra och oss själva . Och om evig tro och frälsning med evigt liv i frid med Gud och varandra och oss själva och livet och Guds Ord . Så mycket som möjligt på Jorden redan och att vi blir ståndacktiga intill änden för då ska vi bli frälsta .Och få komma till himmlen till Gud …

  För om vi viste och förstod vad alternativet kan bli , och hadde Guds medkänsla med vår nästa och oss själva . Och ville leva trogen Gud om , igenom hans nåd och sanning därom med Gud och varandra och oss själva igenom Gud bara . Skulle vi omöjligt tror jag ,fast jag kan ha fel . Kunna annat än önska vår fiende och vår vän och oss själva och alla männisckor . Bara Guds nåd och förlåtelse för deras och vår synd mot Gud och andra och varandra och oss själva och livet och Guds Ord . Med ett liv i Guds Kärlek för tid och evighet som Gud vill för Guds skull bara till Guds ära enbart i Jesus namn, amen !!! Gud välsigne er och Guds frid och Nils !!! Ronny

 • Ronny

  Ja Sven-Erik du kan har rätt angående matt 5:23-25. Men detta gäller även oss själva och inte bara den som felat emot oss . Man kan kanske fela med att vara oförsonlig med . Och att inte tillåta att kärleken överskyller en myckenhet med synd med . Men vist felsteg har gjorts av både kriticker och förspråckare .Jag tänkte när jag skrev in minna Kommentarer denna gång att jag skulle bistå dig och Nils och Ulf och trosrörelsens kristna . Och oss som i någon mån tog skadda av de olicka felacktiga lärorna på Livets Ord och i trosrörelsen . Igenom att ge en något försonnade bild av det hela .Och för att Stefan Swärd ursäckta mig för det med övrigt Leddarskap för Kristenheten . Som verckar kunna ha den tron att inga allvarligare problem uppståt för nån som deltog i felacktig undervisnnig på Livets Ord .Eller som vill bara slätta över det och låsas som inget hänt Inte skulle lyckas med det i sin okunnighet. Eller igenom sin svågerpolitik om så vore … För sån tycks vi som drabbats av de felaktiga lärorna i Livets Ord och trosrörelsen behandlats av Kristenheten ,och dessa trosrörelsens samhang ibland . Som om det tystade ner oss som inget hänt egentligen .Ibland i min sorg över det har jag önskat det skulle fått upplevt lite av den smärta jag gått igenom , eller att det dömdes av Gud till helvetet för vad det förorsakat en del av oss som liddit av villfarelserna de lärde oss . Men för att strax därefeter grippas av medömkan med dem och vädjan om nåd för dem och mig och oss alla . För att Gud är så barmhärtig så jag kan inte annat . För Gud säger till Israel i Hesekel 18 : 32 Jag har ju ingen lust till någons död , säger Herren Herren.omvänd eder därför så får ni leva . Och i ren självbevarelsedrift med matt 7:1 Dömmen icke ,på det att icke mån bliva dömda 2 ty med den dom var med i dömen skolen i bliva dömda, och med det mått ,i mätten med , skall och mättas åt eder. Så jag vore ju en dåre om jag inte tog emot Guds Nåd istället. Men vist det är mycket svårt för en drabbad svårt liddande männiscka att inte känna Bitterhet och negativa känslor mot den som skaddat ens liv . Men sånt tror jag Gud har översende med han ser till hjärtat hos oss alla med översende . För han vet om vi skulle ta emot hans nåd under andra förutsätningar.Och sån tror jag det är med dom som inte bett om förlåt och sökt upp oss drabbade med . Gud vet vilcka som skulle göra det om omständigheterna vore annorlunda men livet är så komplext . Så det är inte alltid det är så lätt att ens göra det som man skulle tycka vore det rätt för visa att göra just därför.Och detta ser Gud och vet.Och tror jag just därför ser mellan fingrarna med …

  Och som jag svarde Nils att man kan bli försmåd eller försmå .Detta har jag sett hos både mig och andra och i Samhället och i Kyrkan.Under hela mitt 50 åriga liv till nu.. Och att det är något man får försöcka att vänja sig med och inte kan gå och reta upp sig på Hela livet . För Kristendomen är inte politik utan att följa Jesus Herren .Och då har man sitt hopp till honom och hans Ord och vilja och inte männisckor och omständigheter. Och man måste lydda Gud mer än männisckor …Och nu har jag sagt min mennig om detta. Och jag tror att kärleken igenom Guds försonning av bara Guds nåd är enda utvägen och uthållig tro på Gud om detta .För var och en som vill ,för sacken är så komplex och svår i visa avsenden . Istället för att hoppas på nån männiscka ska ta sitt sunda förnuft till fånga och göra bättring om det de felat i dessa frågor . Det är förstås en del av ett Helande och befrielse som kan bli möjligt igenom Gud angående detta . Men när det kommer till oss människor kan man inte alltid veta vad som är sant och vem som är pålitlig .Men Gud kan vi alla lita på när han väl fått uppenbara det för oss om honom och hans Ord och allt och detta och hans vilja enligt hans Ord om det hela med . Som kommer att vara God och inte ond. Vare sig det handlar om Guds barmhärtighet eller stränghet. Men ett ska ni ha klart för er att jag kommer in att kasta bort mitt kristna liv och den nåd Gud vill ge mig med Jesus Herren .Pga av någon Kyrka eller förkunnare eller annan person eller enskild annan sak eller djävulen eller nått ont eller någonting alls eller pga av mig själv och mitt liv .Utan Jesus är Herre och min Herre som han vill och inget annat för tid och evighet!!! Och det är så han hjälpte mig övervinna denna fråga såväl som alla minna problem och tillkorta kommanden. Och så kan var och en som vill hjälpa dessa som tog skadda av felacktig undervisnning från Livets Ord och trosrörelsen Hjälpa dessa som inte klara det själva .Och den som är sån form i Gud så att han kan lära sig lita på Guds nåd ska ju inte förneka sig Guds nåd i denna fråga eller angående nått.Pga av andra eller omständigheter eller sitt eget ego etz Och dom som har andra problem ´kan vi hjälpa med om vi vill Med Guds Hjälp . Både den som felats emot , och den som felat alltså .Och den som har andra problem . Bön om Guds nåd för de särskilda behoven att Gud giver oss sin nåd och lösning så vi klart och tydligt kan veta detta är Guds sätt att lösa de olicka problemen på är vad jag råder till . För Gud kan lösa det här .Och jag tror han vill göra det med intigritet. Och har vi problem inom kristenheten eller i en församling behöver vi inte gå till världen om inte läget är väldigt dåligt i en församling då förstås . Så man inte fått det klart för sig och det inte finns nått bra stöd i ens församling eller så . För annars säger väl palus 2kor 6 sånt här ska vi kristna klar upp innbördes mellan varandra om vi är oense om nåt eller hellre lida än gå till rätta med varandra . Och det beror ju På att Gud vill vi ska förtrösta på Hans försonnig istället för egen lösnningar skulle jag tro Frid Ronny

 • S-E Sköld

  Ronny, jag talar/skriver inte i min egen sak: men Ordet – JESUS – lär, att de som skadats av Ulfs undervisning, har rätt till upprättelse.

  Mvh

 • Ronny

  Ok Sven -Erik sköld jag har sagt vad jag sagt, och du vad du sagt . Och nu ber jag om Guds Nåd i denna fråga. Så visar det sig hur det blir i fortsättningen . Frid Ronny