Måndagkväll med Mats Odell

Har under dagen rest hem till Stockholm från Poznan. Resan tog väldigt lång tid för jag flög via Warszawa och jag fick vänta över fyra timmar på Warszawa flygplats. Skönt att vara hemma igen, efter att ha varit borta i elva dagar. Hade hoppats på att hinna hem för att kunna gå ut och jobba på stan under Lucianatten, men det sprack, jag kom hem för sent. Nästa större grej som jag siktar in mig på  blir utfrågningen med finansmarknadsministern Mats Odell på måndag kväll klockan 19.00 i Söderhöjdskyrkan, Blecktornsgränd 13 vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm. Alla är välkomna. Har någon bra tips på frågor får man gärna skriva en kommentar här på bloggen och nämna detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Bo

  Hej Stefan

  Fråga gärna Mats Odel: Har girigheten och storleken på toppchefernas fallskärmar ökat under alliansens regering? Vad har regeringen gjort och vad kan regeringen göra för att stoppa denna belöningshysteri?

 • David

  Fråga Mats om han tycker det är ett problem med växande inkomstklyftor i samhället? Vad tror han det får för konsekvenser? Har han några idéer hur man ska komma tlil rätta med detta?

 • Andreas

  Fråga hur hans kristna tro gestaltar sig, reflekterar, färgar hans vardag och beslut i regering och riksdag? Utifrån att jag antar att han är troende!?!

 • Gabriel Hammar

  Fråga honom hur man som kristen ska göra för att ha större lojalitet mot sin Herre än mot sitt parti/block. Är Odells syn på ekonomi mest påverkad av Jesus eller av mänsklig ideologi? I konkreta frågor: väger lojaliteten mot Jesus eller mot ideologin/partiet högst?
  Riskerar man inte som aktiv politiker att läsa Bibeln selektivt, och i praktiken ge den en lägre auktoritet än sin egen ideologi (t ex ekonomiska frågor, där i alla fall jag anser att Bibeln innehåller sådant som verkar stödja ibland höger/ ibland vänster-perspektiv på politiken). Riskerar man inte att bli andligt blind om man går ner sig för djupt i en mänsklig ideologi?

 • Ronny

  Fråga om det skulle vilja se mellan fingrarna med särsklit stöd tillbaka till arbetslivet.För oss som blivit bidrags beroende igenom sjukförsäkrings systemet sen åratal tillbaka? Som ju kan delvis vara självförvållat? Och inte har så lätt att konkurera på arbetsmarknaden längre , av hälsoskäl och oerfarenhet och försummelse av eget ansvar etz .

  Och för lång frånvaro från arbetslivet som jag ca 17år sen 91. Med förtispennsion sen år 2000. Skulle aldrig klara att gå direkt ut i arbetslivet och kunna försörja mig igen än. Utan gediget stöd och rehablitering under kanske 2-3år .Är för övrigt nyss fyllda 50 väger ca 40kg för mycket . Och i väldigt dålig form med högt kolestrål och högt blodtryck . Arbets skygg jag kanske .. Men har man hamnat i det så är det inte lätta att bryta sen heller. Får väl skylla mig själv då kanske?. Ja men vad blir det då för samhälle till sist .Ett utan nåd troligen . Jag är nog långt ifrån ensam om min sitution Hur många förtidspennsionärer är vi 500 .000 eller nåt sånt tror jag det är ..Man får också räckna med många av oss har en sambo eller en äckta Hälft och Hemvarande barn. Dock inte jag . Med sämre bidrag till oss ett sämre samhälle för oss alla .Detta öckar isåfall klasskillnaderna med dito allt som kan tillhöra . Så en , en halv millonmänniskor får man väl räckna med vi är…

  Hur bärgar vi oss och Sverige Tillsammans . Mer bisnies och satsningar på marcknaden globalt med lägre skatter .Och på marknadens vissionärer för marknadens bästa så att mycket får mer .Eller männisckorna här Hemma i Sverige .Och där vi kan och bör hjälpa till här i världen

 • http://kristenunderjord@wordpress.com David Å

  Fråga Odell varför han vill sälja ut allmännyttan och på så sätt öka segregationen.

 • Bo

  Regeringen ger nu en massa pengar till företag och forskning. Regeringen ställer upp för att rädda banker, men banker och andra kreditinstitut visar ingen nåd mot sina gäldenärer. I England har Gordon Browns regering nu satsat pengar som inte bara ska gå till företag och banker utan också till att hjälpa människor i ekonomisk och social nöd. I Finland finns det möjlighet för dem som hamnat i ekonomiska svårigheter att få särskilda lågräntelån för att komma på fötter. Kan inte Sverige införa något liknande? Dom hemlösa, sjuka och arbetslösa får det allt svårare i Sverige. Vill inte den Svenska regeringen göra något för dessa grupper av människor? Ett samhälle som trampar på människor skapade till Guds avbild går mot sin undergång. En eloge ska regeringen dock få av mig på grund av en satsning från Beatrice Asks departememt att hjälpa brottsbelastade personer att lämna dom kriminella gängen.

 • Roberth

  Bo: englad har inte samma välfärdssystem som vi, därav kan de göra andra satsningar med sina pengar…

 • Bo

  Jo, jag tänkte på det. Men dom gör i alla fall något. Vi kan göra mer än vi gör.

 • Roberth

  Problemet skulle vara att vi lägger så mkt pengar på våran nuvarande modell att vi inte har råd med några satsningar, vi behöver bygga en ny modell.