Upplevelsen av Jesus – idag

Det är söndag. Har en ledig dag efter 11 intensiva dagar präglad av internationell och global politik. För kristna i 2000 år har söndagen varit en särskild dag, då man lägger annat åt sidan, stannar upp, är stilla, och inte minst ägnar sig åt gudstjänst, och att vara inför Gud. Att kyrkor och församlingar möts till gudstjänst på söndagen är en tusenårig kristen tradition. Jag besökte min egen hemförsamling idag, Söderhöjdskyrkan i Stockholm.

För mig är det en oas i tillvaron. För mig är kristendomen och mitt kristna liv inte i första hand aktiviteter, kristna moralsystem, kristna läror, församlingsliv etc. utan en relation med Gud själv. Det handlar också om känsla och upplevelse. En kristendom som bara är rationell blir urtråkig. I kyrkan idag upplevde jag bara som en stark känsla av ljus, ett starkt ljussken riktad just mot mig. Och det är ett ljus som ger kraft, ger kärlek, det inspirerar mig inte att vara ovänlig och hatisk, det inspirerar mig att vara kärleksfull, förlåtande och givmild.

Jag tror att  människans ständiga sökande efter kickar, berusning, upplevelser etc. och som man i för stor utsträckning försöker fylla med fel saker, som t.ex. droger, för mycket alkohol, partyliv, utomäktenskapliga sexupplevelser m.m. – är egentligen uttryck för att människans inre längtar efter ett möte med Gud. Det är bara det Gudsmötet som kan fylla vårt innersta tomrum.

I Bibeln läser vi ”honom (Jesus) älskar ni utan att ha sett honom, och fastän ni ännu inte ser honom, tror ni på honom och jublar över honom i obeskrivlig, himmelsk glädje”. 1 Petr. 1:8. Så skrev aposteln Petrus för knappt 2000 år sedan, och det är precis så jag upplever det som kristen idag. I Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken, kan vi läsa om hur Jesus uppenbarar sig för aposteln Johannes, och på liknande sätt kan vi uppleva Jesus idag.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • alexander

  och det är vad kristendom för kristna handlar om idag.
  Det handlar inte om sätt att försöka få människorna till kyrkorna. Det handlar om att få vördnad inför just detta… och sedan, förstå vad Gud vill ha hjälp med av oss kristna; att ge sig ut, från de 99, efter det sista fåret. Han som skapade dem, han som känner dem, han som älskar dem, men de som vänt sitt ansikte från honom.

 • Manne

  Bra sagt! Gillar det här, Stefan! Det är så underbart när Guds ljus flödar över ens inre varelse, det finns inget bättre! Vill ha mer av Gud!

 • Roberth

  Bra sagt Kritiken emot livets ord byggs på otroligt felaktiga grunder. Det bygger på så otroligt fel saker, och de flesta har aldrig ens träffat en avhoppare eller en medlem ovh byggt sina grunder på.

 • Roberth

  O så ser man vad de gör o vara ute halva nätterna. Kommentaren ovan skulle ju till ditt nästa inlägg. Dax o sova kankse?

 • Sweden

  stefan,du har väl inte gått på myten att ’johaness på patmos’ kom i hänryckning på en söndag??herrens dag var lördagen/sabbaten på tiden,precis som idag. Det saknas bevis för att hävda motsasten. Mvh