Möte med Reinfeldt och påminnelser om kommunismens brott

Är fortfarande kvar på FN-konferensen i Poznan. Idag kommer svenska statsministern hit och han kommer att hålla tal idag på förmiddagen. Jag kommer förmodligen att få vara med och träffa honom vid 12-tiden. Gårdagen ägnades åt att lyssna på ett antal EU-företrädare. Det blir ju ett EU-toppmöte närmaste dagarna då man bland annat ska försöka besluta om energi- och klimatpaketet.

Blir också påmind om hur ondskan har verkat i vår värld i modern tid. Huset bredvid mitt hotell var kommunistiska högkvarteret under åren 1945-89 då Polen styrdes av kommunistpartiet. Polackerna ser den perioden bara som ockupation och inget annat. Det folkliga val som gav kommunistpartiet stöd och mandat var enligt polackerna bara fusk och bedrägeri, 95 procent av polackerna var totalt emot kommunisterna. Två stenkast från hotellet ligger det monument som påminner om det polska upproret 1956, då 70 arbetare i Poznan dödades av kommunisterna för att de protesterade mot regimen. Bredvid hotellet ligger också det slott som nazisterna använde som bas när man intog Poznan 1939, och där har jag varit inne i Hitlers arbetsrum.

Jag som växte upp under vänstereran i Sverige, då kommunismen hyllades som den sanna läran istället för USA, västvärlden, kapitalism och marknadsekonomi (jag menar inte att det inte finns problem med dessa fenomen). För en polack är kommunism inget annat än totalitärt förtryck. Och detta som skulle vara arbetarens spjutspets, och man mördade arbetaren. Har det funnits något värre hyckleri i världen under de senaste 100 åren?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://chayiguan.wordpress.com bokmalin

  ”Och detta som skulle vara arbetarens spjutspets, och man mördade arbetaren.” Fruktansvärda ord, men sanna. Tack för inlägget.

 • Marcus

  Egentligen en kommentar till själva klimatkonferensen och inte Reinfeldt (ursäkta).

  ”UN Blowback: More Than 650 International Scientists Dissent Over Man-Made Global Warming Claims

  Study: Half of warming due to Sun! –Sea Levels Fail to Rise? – Warming Fears in ’Dustbin of History’

  POZNAN, Poland – The UN global warming conference currently underway in Poland is about to face a serious challenge from over 650 dissenting scientists from around the globe who are criticizing the climate claims made by the UN IPCC and former Vice President Al Gore. Set for release this week, a newly updated U.S. Senate Minority Report features the dissenting voices of over 650 international scientists, many current and former UN IPCC scientists, who have now turned against the UN.”

  http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Blogs&ContentRecord_id=2158072e-802a-23ad-45f0-274616db87e6

 • Roberth

  Den svenska sk socialdemokratiska Välfärdsstaten – något för alla, kanske platsar in?

 • Ronny

  Gud välsigne dig Stefan Gud är med dig!!! Frid Ronny

 • http://danjakob.wordpress.com Danjakob

  Bra inlägg! Tror det är viktigt att man hela tiden påminner folk om vad extrema politiska ideologier har orsakat, för dom har en tendens att vilja komma tillbaka…