Summering av måndagen – Todd Bentley, Maud Olofsson m.m.

Noterar en hel del debatt kring mitt senaste inlägg om Lakeland och Todd Bentley. Som jag har sagt många gånger, vi behöver mycket mer av karismatisk kristendom i Sverige. Den profetiska gåvan, helandets gåvor, kraftgärningarnas gåva m.m. behöver vi mycket mer av. Men när gåvor missbrukas, så skrämmer det bara bort folk, inklusive många kristna, och det gör mer skada än nytta. Men det är ju inte gåvorna vi söker, utan den person som ger gåvorna, Jesus.

Var en del av måndagen på Industridagen, en näringslivskonferens i Stockholm, och fick då bland annat en liten pratstund med vice statsministern och näringsministern Maud Olofsson. Men vi pratade inte om Gud, utan om vad hon och svenska regeringen tänker göra när Sverige har EU-ordförandeskapet under hösten 2009. Jag tycker att Maud Olofsson är en duktig politiker, och skicklig talare. Mycket kunnig och påläst. Amerikanske ambassadören i Stockholm, Michael Wood, som är kompis med George Bush, sade idag att hon är en politiker i världsklass. Wood var med på samma konferens.

Under industrikonferensen skrev jag också en beställd artikel till Hemmets Vän, om att vi som kristna i Sverige behöver prioritera församlingsgrundande och att nå den unga generationen med budskapet om Jesus. Återkommer kanske till det och ger en summary av artikeln. Jag känner nog att den innehåller ett profetiskt budskap till Sveriges kristna (så får man inte säga i Sverige, men jag gillar att vara religiöst inkorrekt), men jag har en stark känsla av att inte särskilt många lyssnar. Jag tror att det publiceras i torsdagens tidning, jag är nästan säker på det.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399