Jag arma människa – drömmen om gräddbakelser och gelehallon

Jag arma människa, vem ska frälsa mig från denna dödens kropp. Det skrev Paulus en gång i tiden. Nu har jag varit sockerfri sedan i torsdags och jag sitter nu och drömmer om gräddbakelser, gelehallon, lakritsbåtar, belgisk choklad, prinsesstårta, coca-cola, dammsugare, biskvier, gräddkola, chokladtryffel, lakritsglass, Magnum m.m. Jag var och uppvaktade min far som fyllde 82 i söndags, och tackade nej till både coca-cola, belgisk choklad och tårta – det var smärtsamt. I smyg försökte jag ha på lite marmelad på ett kex häromdagen, men min fru tog mig på bar gärning, och ertappad med brallorna nere försökte jag då föra en debatt om att marmelad får man äta, men hon hävdade att det bara innehåller socker, så jag förlorade debatten hemma – som vanligt. Tänk om man såg ut som Dagens bloggare, Emanuel Karlsten, tänk om man hade hans midjemått, då behövde man ju inte ha några restriktioner på vad man stoppade i sig. Vad kul – nu fick jag chansen att skriva om Manne Karlsten, jag har inte gjort det på över en månad, men han verkar bara skriva jätteseriösa bloggpostar nuförtiden så det finns inte så mycket att skoja om längre. Det är väl lågkonjunkturen som lägger sordin på humorn på Dagen kanske.

Låt mig avsluta detta jätteseriösa inlägg med att citera pingstpastorn George Gustafsson, ”Halleluja, Pris ske Gud”.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Martin

  Hej Stefan!

  En sund diet! 1Joh 2:16 Ty allt som är i världen, köttets begärelse och ögonens begärelse och högfärd över detta livets goda, det är icke av Fadern, utan av världen.

  Här kommer länktipset jag pratade om i söndags:

  http://www.exkristen.se

  och särskilt forumet
  http://www.exkristen.se/forum

  Det finns även vittnesbörd som liknar frälsningsupplevelser fast de går att andra hållet. Då jag känner några personligen vet jag att flera fortfarande är sökare som borde få en chans att bearbeta vad de varit med om. Andra bär på sår och motarbetar mer aktivt kristendomen. Kanske ett Agenda Söderhöjd skulle kunna hjälpa några Guds barnbarn ut ur besvikelse? Hursomhelst lite intressant läsning…

  Mvh Martin

 • Bokmalin

  Håll ut, Stefan! Snart är du smärt och smidig som en gasell och kan gå fram över alla dina höjder.

 • Eva

  Och snart är det jul…
  Då ska alla andra frossa i choklad, knäck, julmust och god svensk julmat.
  Det är då alla mina ambitioner om en sundare tillvaro faller platt.
  Sen efter nyår är det bara att börja om igen.
  Men lycka till!!!
  Du kanske har bättre karaktär än vad jag har…:)

 • http://monsterasbloggen.blogspot.com/ Jonny Nilsson

  Hej!
  Ja, nu var det ju inte gräddbakelser som djävulen frestade Jesus med i öknen. De flesta frestas nog av makt, rikedom och sex. Värre än bakelser är nog den självupptagenhet som ibland ligger bakom fixering vid vikt och födointag. I ditt fall är det säkert bara ett sunt vårdande av kroppen. Vad vet jag. Men visst, frosseri är lurigt det också.

 • anja

  Nu behöver man ju bara vara fanatiker i en övergångsperiod…då kroppen ska avvänjas från socker. Sedan kan man med gott samvete äta diverse godsaker vid högtidliga tillfällen, som jul t.ex.
  Sedan kan du införa lördagsgodis och festa på diverse bakelser på sabbaten, både bibliskt och roligt. Och naturligtvis smakar det mycket bättre om man inte ständigt stoppar i sig detta.
  Annars är det ju som om man skulle fira julafton varje dag. Hur kul är det? Då tappar den ju totalt sin spänning och glädje.

  mvh

 • Andreas

  Luk 6:38

  Ge, så skall ni få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall ni få i er mantel. Med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Andreas, ???
  Det var kryptiskt.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • johan

  Kämpa på! Kämpa på… men kombinera asket-dieten med motion. Ta sköna promenader med en iPod och lyssna på P3 dokumentär (som kan laddas ner från deras sida…) Lycka till!

 • http://ileablog.blogspot.com Ile

  haha kul inlägg! Lycka till med ofrossandet. Du klarar det nog. Ses på Jesusmanifestationen! 😀

  Tycker dock att pannkakskyrkan borde vara enklare att få kontakt med. har försökt men vem ska man ringa liksom?

  Mvh Ile /ledare streetchurch Stockholm