En härlig helg

Pustar ut sen söndagkväll, äldste sonen på besök så jag sitter och pratar med honom. En dotter är i Kalifornien och jobbar tillfälligt hos Dream Center i Los Angeles, har försökt nå henne på telefon ikväll utan att lyckas. Dream Center är en radikal kristen kyrka som satsar på att hjälpa de fattigaste och svagaste i samhället.

Fantastiska gudstjänster under söndagen. Jag kan inte uttrycka mig mer måttfullt än så. Söderhöjdskyrkan 11.00, fullproppat med folk, mycket låg medelålder, härlig stämning, bra predikan av pastor Söderblom, Oskar med team ledde lovsång mycket inspirerande, min egen roll var att vara gudstjänstledare, leda nattvard m.m. Två tonåringar döptes. Söndag 16.00 predikade jag hos Söderhöjdskyrkans latinamerikanska dotterförsamling, där är det hög volym, intensiv stämning, starkt engagemang, ingen tyst och stillsam gudstjänst. Jag predikade över Ef. 4:25-31 och det handlar om kristen livsstil i praktiken, att tala sanning, att arbeta och vara givmild, att visa en måttlig vrede, inte bli bitter, vara förlåtande, vara god och barmhärtig, de egenskaper som fostras fram i oss när vi följer Jesus och låter oss uppfyllas av Anden.

Lördagen medverkade jag i folkbiblens 10-årsjubileum och lyfte fram betydelsen av att nå den unga generationen med Guds ord. Det är en gigantisk utmaning. Känner stor sympati med Raul Åkesson och Street church som också var med vid detta tillfälle, vi har samma vision, att flytta ut kyrkan på gatan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • ja…

    Innan EFK blir allt för engerade i Raul Åkesson, hör med bibelsamfundet och Pingst, varför de inte arbetar med honom längre…

  • Ronny

    Tack för denna uppmuntran

  • alexander

    den dagen församlingarna förstår att de gömt sig i kyrkan blir det väckelse