Nyhet: helkväll med Mats Odell

Nu tänkte jag släppa en nyhet här på bloggen. Måndag den 1 december kommer jag att ha en helkväll med biträdande finansministern Mats Odell. Han kommer att gästa Agenda Söderhöjd i Söderhöjdskyrkan och jag kommer att samtala med honom och ställa frågor om ekonomiska krisen. Arrangemanget börjar klockan 19.00. Marcus Rosander från Söderhöjd kommer också att vara engagerad i denna tillställning. Vi kommer att prata om ekonomisk kris, arbetslöshet, banker, etik, kapitalismens fram- och baksidor m.m. Jag kommer också att läsa bibelord för Odell om en del djupheter Bibeln har att säga om ekonomi, och be honom att kommentera detta. Läsare av denna blogg får gärna skriva kommentarer och komma med synpunkter på frågor som ska ställas till Odell.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://dagensfilosofiskatanke.blogspot.com/ Rolf

  Viktigt som kristen att ta upp är fördelningspolitiken den är absolut inte av kristet slag i Alliansens agenda. Att ta från de fattigaste arbetslösa och sjuka genom sänkt nivå av stöd samtidigt som man ger till de som redan har arbete genom jobbavdrag är så långt från barmhärtighet och Jesus lära som man kan komma.

 • http://aletheia.se/ Haggaj

  Dåskall jag försöka få med mig min polare som sålde Max Mathiesen till Carnegie. 😉

  De förlorade 800 mkr!

 • Manne

  Symbiosen KD-frikyrkan är intressant.

 • Manne

  Också intressant med Rolfs tankar om en kristen fördelningspolitik. Statskyrkan lever.

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Rolf: kristen förvaltningspolitik? Det handlar snarare om sysnen på hurvida man använder statensfinanser, och vad som är individens ansvar och vad som är statens.

  kan man anväda Lukas 19:11-27 när de gäller statliga bidrag då kanske? vinsten skulle vara att få jobb`?

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Förresten, jag glömde ju, jag tycker de är en otrolig bra idé. VI borde ha mer sådana här saker i kyrkan, ska vi vara en del av samhället så måste vi! Dessutom har ju riksdagsmän, oavsett parti ett uppdrag att träffa folket…

 • Manne

  Att kyrkan är ”en del av samhället” betyder tydligen att vi ska delta i partipolitik och påverka lagstiftningen. Intressant utveckling från urkyrkans dagar.

 • Manne

  För annars skulle man ju kunna tänka sig att kyrkan är ”en del av samhället” just genom att vara kyrka, och att det är hennes unika bidrag till världen. Men det kanske känns lite för utopiskt för alla frikyrkliga realpolitiskt inställda välfärdsstatskramare? 😉

 • http://imago2.blogspot.com David Å

  Fråga Odell varför han vill sälja ut allmännyttan. Hans politik har ökat segregationen i landet…

 • Roberth

  Manne: Man är inte en del av samhället om man sitter tyst, det är inte vårat uppdrag, vi ska vara saltet i världen, altså ska vi också påverka. detta är något paulus också gjorde.

  VI ska utnyttja våra medborgerliga rättigheter såsom o rösta. Rösta gör vi efter våra egna värderingar, och har vi då kristna värderingar röstar vi ju efter dem? Tolkiningen av vad de är får någon annan ägna sig åt.

  Vi måste säga vårat när lagar som stiftas inkränker emot svagare i samhället, eller emot religonens frihet. annars är vi inte saltet!

  För mig är de självklart att vi ska synas och höras. Men vårat viktigaste arbete är på gatorna och hjälpa människor…

 • Manne

  Robert: Vad som är ”självklart” för dig kanske inte ska vara normerande för hela kyrkan? På vilket sätt ”påverkade” Paulus samhället, enligt dig?