En spännande helg framför

Har en intensiv och spännande helg. Ikväll har jag varit ute med Ungdomskyrkan Konnekt, under en del av kvällen, vi har bjudit på pannkakor vid Slussen, och samtalat med många ungdomar och berättat om Jesus och vad vi som kristna tror på och står för. I morgon kommer jag att medverka i Citykyrkan i Stockholm vid Svenska Folkbibelns tioårsjubileum. Jag kommer att särskilt ta upp om hur vi kan nå den unga generationen med Guds ord. Tron kommer av predikan, av att höra Guds ord. Hur ska ungdomar som växer upp utan någon form av kristen anknytning komma till tro, de som inte har kristna vänner och inte hittar fram till någon form av kyrka. De måste få höra, och hur ska de få höra. Jo, genom att vi kristna når ut till dem och når fram till dem. Hur? Det tänkte jag försöka säga något om i morgon.

På söndag medverkar jag i Söderhöjdskyrkan klockan 11.00 och predikar sedan under eftermiddagen i vår latinamerikanska dotterförsamling som möts i Adventskyrkan vid Norra Bantorget i Stockholm. Gudstjänst klockan 16.00. Ser fram emot helgen med stor tillförsikt och förväntan. Jag tror nämligen att Jesus själv bor i mig, och vill använda min mun, mina fötter, mina händer, min röst, mina öron, ja allt vad jag är och har. Det är super-exciting att tjäna Gud, universums skapare och Herre.

Kom hem fredagskvällen cirka 23.30, Konnekt håller på mycket längre, men jag fick smita hem tidigare. Vad gör min fru när jag kommer hem? Kan ni gissa? Hon dammsuger – det blir en fantastiskt romantisk avslutning av denna fredagskväll. Kan man inte hitta någon annan tidpunkt på hela veckan att dammsuga?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christian

  Tjena Stefan!

  Vad kul att ni var ute och delade ut pannkakor, riktigt bra grej!

  Så kul det du nämnde, för jag har själv varit ute med street Church i Malmö och då samtalade jag med en tjej som hade fått en pannakaka från någon kyrka i Stockholm!
  Och hon var glad för det!

  Så fortsätt och kämpa!!! Guds välsignelse över din helg och lycka till med allt! Jag tycker det är trovärdighet när du Stefan är med ute o predikar en sen kväll… Inte ofta jag ser så många ledare med på Hultsfred tex, el nåt annat. Gott när pastorer hänger med ut också :) FRID

 • Kjell

  Kanske din hustru dammsög för att visa dig att hon också finns någonstans mitt i de spännande sakerna borta från hemmet.

  Kanske tidpunkten var noga vald.

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Dagens ord till dig stefan Kols. 5:19 😛 Med glimten i ögat 😛

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Roberth, vad är Kols. 5:19?
  Kjell, Bloggen visar bara delar av mitt liv, framförallt mina kristna engagemang, sysslar också med annat som knapps märks på bloggen. Min familj, hustru och fyra barn i åldrarna 20-30 uppskattar inte att jag skriver om dem, och därför berörs de ganska marginellt, men de har mycket större plats i mitt liv än vad som märks på bloggen. Skulle jag börja skriva mer om dem, skulle det kräva att jag hela tiden kollade upp med dem om en viss text var OK, och på bloggen skriver man snabbt, vid lämpligt tillfälle, och har inte tid med förankringar.
  hälsn

  Stefan Swärd

 • Kjell

  Stefan, det var inte min avsikt att misstänkliggöra eller anklaga. Ledsen om det verkade så i den onekligen mycket korta reaktionen.

  Men genom årtionden som make menar jag mej ha märkt att det inte är ovanligt att kvinnor försöker kommunicera non-verbalt och att jag själv är ganska dålig att haja budskapet.

 • Katta

  Hallå ni män!
  Jag ska respektera att Stefans fru inte vill nämnas på bloggen, vill bara säga dig, du duktiga kvinna (Ord 31:29), jag är övertygad om att du förutom kallelsen att sköta hem och familj kanske dessutom arbetar och jag tror att du lever i din kallelse i övrigt i vardagen också! Så om du nu inte hunnit dammsuga tidigare på dagen, så gör du det ändå, och det dessutom mitt i natten! Hoppas du får ”njuta frukten av ditt arbete” (Ord 31:31)! GUD VÄLSIGNE DIG!
  Stefan, jag känner dig inte men genom det lilla du nämnt om din fru och familj så tror jag att du nämnde din frus dammsugande för att du var stolt över att hon är så flitig! Ellr…
  Jag har fått uppfattningen att du älskar din fru och därför tycker jag att du som kompensation för att hon nämndes på bloggen gör något extra för henne! Du vet vad som skulle överraska och glädja henne!

  Ha en härlig dag!

  Mvh
  Katta
  PS Jag är oxå nyfiken på kols 5:19… DS

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Vänner, blogsamtal kan vara lite krångliga ibland, t.ex. så märker inte alla när jag skojar och använder ironi. Och jag kan inte heller alltid veta när folk som skriver kommentarer skämtar eller ironiserar.
  hälsar

  Stefan Swärd

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Kolosserbrevet, så är de när de går för fort, jag bjuder på ett inklipp : 19 Ni män, älska era hustrur och var inte hårda mot dem… Den brukar ja få höra när jag drar till med versen innan…

 • http://www.missionofhope.nu Morgan Carlsson

  Med tanke på att dammsuga….min fru säger till mig ibland att jag måste se till att jag dammsuger i hörnen… (brukar fuska lite där ibland)……… annars virvlar allt damm ut igen när det blir korsdrag när vi vädrar ut en del rum!

  Vilken predikan, eller hur??? Se till att göra rent hus i alla områden i vårt liv… Gömmer vi nåt så kommer det ändå att virvla fram när Guds ande drar fram som ett korsdrag i våra liv…..

  Stefan….gläd dig över att din fru dammsuger och ser till att det är rent hus…men se bara till att du ger igen ibland…

  //Morgan Carlsson
  http://www.missionofhope.nu

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Tycker de är lite trist när folk inte inser ironin 😛 Tänk om dagen hade haft rubrik på måndag, ”EFK Basen i relationsproblem”,,, Snacka om misförstånd.

 • http://www.forkunnarbloggen.blogspot.com Gustaf Henriksson

  Bra jobbat Stefan. Gott när kyrkan bli en plats för celebra besök. Guds välsignelse inför det mötet!

 • David

  Kanske är dags att dammsuga själv, Stefan? :) Jämställdhet är inte så dumt… Jag talar lika mycket till mig som till dig och andra.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  David, jag har dammsugit en hel del i mina dar. Vid ett 32-årigt äktenskap kan arbetsfördelningen ändras på lite olika sätt under resans gång, det kan bli en viss specialisering under samförstånd.
  hälsar
  Stefan Swärd