Evangeliska Frikyrkans medarbetare tar ställning om äktenskapslagstiftningen

Evangeliska Frikyrkans medarbetareförbund samlas dessa dagar i Örebro. Man beslutade under tisdag förmiddag enhälligt om att förorda en modell där statens och kyrkans roll skiljs åt, och att en civilrättslig lagstiftning införs i enlighet med de förslag som förts fram av kristdemokraterna och som fördes fram på SVD Brännpunkt häromdagen, en artikel underskriven av bland annat biskop Anders Arborelius, Sten-Gunnar Hedin och Christer Sturmark. För EFK:s del går frågan nu vidare till styrelsen som ska ta tag i detta. Men signalen från medarbetareförbundet var alltså mycket tydligt.

Jag höll den inledande föredragningen och för mig var droppen som fick bägaren att rinna över statsminister Reinfeldts uttalanden häromdagen, där han som ateist väldigt tydligt uttrycker hur vi ska utforma lära och praxis i kyrkorna. Hålla fingrarna borta från kyrkorna, statsminister Reinfeldt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Sigrid L

  I 2 Krön 26 berättas om när kung Ussia själv tog sig rätten att utföra de sysslor som endast var tillåtna för prästerna. Från den dagen var Ussia spetälsk. Man kan undra om det är för lite spetälska i det här landet??

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Skulle Fredrik få spetälska vet vi ju varför menar du eller?

 • Sigrid L

  Ungefär så. Men det finns säkert flera kandidater i dagens Sverige

 • http://metrobloggen.se/roberts Roberth

  Tur vi inte befinner oss i United states of Security… Storebror ser oss :S

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/2008/11/varfr-r-ordet-ktenskap-s-viktig.html Michael G. Helders

  bra

 • Pingback: Medarbetardagarna & Titanic « Richard Hultmars blogg()

 • Anders

  Om det skulle bli en civilrättslig lagstiftning tycker jag man ska passa på att avskaffa begreppet ”vigselförrättare”. Det kan inte vara en kommunal uppgift att tillhandahålla detta. Självdeklarationer och många andra myndighetspapper kan numera hanteras enkelt genom nätet. Jag tänker mig i detta fall ett enkelt förfarande där man över nätet skriver ut de papper man behöverk, får ett papper på hindersprövning, ser till att några bevittnar vid köksbordet och skickar in för registrering. De tu har blivit ett. Klart!