Hälsning från EFK:s medarbetardagar

Är i Örebro på Evangeliska Frikyrkans medarbetarkonferens. EFK:s pastorer är ett härligt gäng. De gillar att skratta, de gillar att fika, att äta, och be och lovsjunga Gud tillsammans. Några hundra pastorer från hela Sverige är med. Särskilda gäster är Kerry och Chris Shook från Texas i USA. De började en församling för 15 år sedan i sitt vardagsrum, idag har de en församling på 15.000 medlemmar. De delade med sig av sina erfarenheter av hur man för människor till tro på Kristus. Idag har de talat om att leva som att de närmaste 30 dagarna är de sista dagarna i ens liv. Om man får beskedet att man ska dö om 30 dagar, vad gör man då under dessa sista dagar. Då prioriterar man det allra viktigaste. Shooks budskap var att så ska man leva hela tiden. Med 30 dagar kvar prioriterar man relationer, att be om förlåtelse, klara ut relationer, och man försöker göra saker som är bestående, saker som kan leva vidare efter ens död. I går talade de om att föra en människa till tro på Jesus och att använda de resurser vi har i församlingen, och inte bara sitta och drömma om resurser som vi inte har. Mycket inspirerande undervisning. En sak som Shooks tog upp handlar om att ta risker. Det är mycket viktigt. Och vi kan vara skraja när vi tar nya trossteg, men det är nödvändigt för utveckling och förändring.

I går kväll hade vi en festkväll. Kvällens underhållare var Jörgen Lithell, en av EFK:s unika personligheter. Han är anställd för att jobba med barn och ungdomsarbete med fokus på mellansverige. Jörgen är en unik kommunikatör, en rejäl glimt i ögat, en genomträngande blick, en unik humor, och en fullfjädrad underhållare men inte på ett ytligt sätt, älskad av barnen men också av alla åldrar. Barnbarn till korvdirektören Lithell, och med en helig passion att berätta om Jesus. Jag minns en ganska formell EFK-diskussion om ett dokument som vi skulle anta, Jörgen trädde fram, och han sade två ord, ”mer eld”. Det var allt. Men pricket över i:et, den högsta formen av EFK-fromhet. Jörgen får alltid in skrattet, den innerliga passionen, men också det djupa allvaret.

Christer Roshamn, pastorn i Motala, har också blivit vald som ny ordförande i vårt medarbetarförbund. Ett bra val. Christer är en duktig pastor med en stark fokus på förnyelse och förändring.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Lasse

    Angående Jörgen Lithell så är vi uppväxta tillsammans i Sköllersta, en by utanför Örebro. Jag skulle kunna berätta otaliga historier om honom, men det låter jag bli. Men han har satt sina spår i mitt liv, på just det sätt du Stefan beskriver, skratt och allvar i en unik kombination. Hans far Daniel var likadan.

  • Christian

    Vad kul att Christer blivit vald – Det har ni verkligen valt rätt! En sjukt duktig och radikal pastor! Nu blev man glad i hjärtat!