I gott sällskap i bloggsfären

Bloggsfären är spännande, allt finns där och den totala anarkin råder. Alla tänkbara perspektiv och åsikter, och i denna genuint postmoderna miljö får vi kristna röra oss och göra vår röst hörd, på samma villkor som alla andra. Bloggtoppen.se har en lista på 225 bloggar under rubriken Filosofi och Religion, och där finns min blogg med. För närvarande ligger jag på tredje plats bland dessa bloggar, rankat utifrån antalet besökare på bloggen. Säker och stabil etta ligger den kristna bloggen Aletheia som uppenbarligen väcker intresse hos många med sina kritiska granskningar av Katolska kyrkan, Sveriges Kristna Råd, trosrörelsen, slängar åt pingströrelsen m.m. Jag är glad över att EFK är för oansenligt för att drabbas av Aletheias kritiska ögon, än så länge.

Bloggtoppens rankning är ju inte alls heltäckande utan tar endast med de bloggar som frivilligt anslutit sig till denna bloggförteckning. Men vad jag förstår är det den mest heltäckande under rubriken religion.

Men de bloggar som ligger bredvid min på andra och fjärde plats är Trollhare och Antigayretorik har en något annan profil än min blogg. Trollhare presenteras som  ”Från borderlinebrud till bög är resan jag hoppas på: Brutalärligt bloggande om livet, döden och allt däremellan. Queerfeminist, veganterrorist och världens största miffo.” Antigayretorik är en blogg som presenteras som ”Granskning retoriken och argumenten från personer, religösa samfund och organisationer som motsätter sig homosexuellas förbättrade villkor, och som aktivt och konsekvent arbetar för att konsolidera en negativ och diabolisk bild av homosexuella.”

Så i den miljön och sällskapet får min blogg röra sig, på samma arena som Trollhare och Antigayretorik. Budskapet om Kristus och trons praktiska konsekvenser i vår tid, är ett budskap som ska presenteras överallt, i alla miljöer, och överallt där det finns någon som lyssnar. Bloggen har blivit ett av de viktigaste forumen för detta.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://aletheia.se/ Haggaj

  :-)

 • Nils

  Bara som upplysning… Antigayretorik
  drivs av brodern till Tobias Billström (Tor Billgren) – migrationsminister vid justitiedepartementet.

  Sååå man vet ju inte vad som föranledde Reinfeldts öra… ?

  Nån som hört ordet ministerstyre tidigare ?
  —–
  Sedan kan ju konstateras att Torbjörn Fälldin var en man med ”integritet och konsekvenskristendom”.
  Han reste sig från regeringstaburetterna när bron över till Danmark beslutades, för att bibehålla sin heder.

  KD-representanterna i Regeringen greppar krampaktigt fast sig i ministerbordet, när hedningen Reinfeldt ska ringa i brölloppsklockor till midsommar för enkönade par.
  —–
  Var det någon som undrade vad K:et i KD egentligen stog för ?

  Tidigare hette man KDS, för att något senare ta bort S.

  Kanske dags att ta bort K:et och enbart kalla sig för demokraterna med en bart ett D?

  – eller varför inte ersätta D:et med S (i & för sig upptaget men) & göra ett radikalt grepp med att byta namn till ”Stalldrängarna” (stalldrängar till nyliberaler).

  Eller kanske 2 S. (SS är väl för magstarkt), men 2S = ”Sekulära Svansar”.

  Men det är klart kallas man enbart för Demokraterna, så kanske det känns bättre för svenska väljare att lägga till Sverige före Demokraterna = SD (SverigeDemokraterna.

  Och vips, så behöver man varken lipa för att någon ”hednisk predikostolsinnehavare” kört över partiet… utan det kom in ett helt nytt lag på banan !!!
  —–
  Puuuh !

  Tjaa i dessa tidevarv med en s.k. ”forskningschef” från Svenska kyrkan som ”hotar” Dagens chefredaktör (eller var det ett omvänt påstående?)… så är det inte helt lätt att veta vilka som ska stå vid köttgrytorna… ?
  //
  Dags att ta ned vinteräpplena från trädet i alla fall :-)

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Tycker du borde lägga in din blogg på http://www.topblogarea.se/religion/ och http://www.blogtoplist.se/tracker.php?u=5509 också.

  Trollhare är ju en sådan person som kyrkan borde uppmärksamma, av sociala orsaker (har själv försökt men når inte igenom).

  Antigayretorik är en mycket spännande blogg, här attackeras kristendommen ifrån alla sidor möjligt- och det blir sålädes extremt svårt att argumentera för sin sak- efterson oansätt va man har för argument finns det allt en eller flera med motargument, oberoende om du är eniga med några eller ej (det är ju också ofta liberala och RFSL tacktik att attackera från alla sidor- vilket gör det omöjligt att försvara sig genom argument- vilket också framkommer klart och tydeligt på denna sajt).

  Själv har min blogg fokuseraed på äktenskapsfrågorna denna veckan- också tydeligen poppis- då jag har klättrad från runt 30 plats på olika top-listor till top 10 (har ju inte bloggad aktiv på en lång tid).

  Grattis till din sucè!
  – Kan också se på Sturmarks blogg att du måste ha haft god inflytande på honom, då hans arbeta för ett sekualiserad Sverige blir allt mer mindre.

 • http://antigayretorik.blogspot.com/ Tor Billgren

  Nils

  Billström och Billgren är två helt olika namn.

 • Roger

  Bo Rothstein skriver tänkvärt om bloggar i dagens GP. Jag är dock glad att din blogg Stefan inte motvarar Rothsteins dåliga erfarenheter.

  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=121&a=457670