Ett profetiskt tilltal om Sverige

Den Gud jag tror på lever och kommunicerar aktivt med oss människor. Jag tror att vi kan höra Guds röst, vi kan höra Gud tala till oss personligen. Jag har upplevt det många gånger och på många olika sätt. I lördags kväll upplevde jag detta på ett påtagligt sätt. Att höra Guds röst kommer som en stark inre röst, en mäktig kraft. Jag tror att den kristna kyrkan behöver vara profetisk, det innebär bland annat att leva nära Gud och kontinuerligt ta emot Guds tilltal och uppenbarelse.

Det jag upplevde Gud sade gällde Sverige. Vi kommer att få en ny Jesusrörelse i Sverige (Jesusrörelsen var en rörelse i slutet av sextiotalet början av sjuttiotalet främst i USA, den delen av alternativrörelsen och hippierörelsen som innebar att ungdomar blev kristna och blev det ofta på ett mycket radikalt sätt). Många av dagens tonåringar står nära Guds rike. Men de har ingen koppling till någon kyrka eller organiserad religiös verksamhet. Men Jesus verkar bland dem, väcker deras intresse och vi kommer att få se en våg närmaste åren när många av dem aktivt kommer att söka Gud och kommer att vända sig till Jesus. De har inga förutfattade meningar, de är inte begränsade av någon religiös barlast, utan de kommer att storma in i det kristna livet. De kommer att vara mycket ivriga att leva ett radikalt kristet liv och lärjungaskap i en efterföljelse och överlåtelse till Jesus. De söker sig till Jesus för de är trötta på mycket av det som det etablerade samhället och kulturen har att erbjuda. Vi som är etablerade kristna behöver förbereda oss för denna nya våg – vi behöver koppla oss samman med denna rörelse bland ungdomarna. Det kommer att skapa helt nya utmaningar för oss kristna. Men de kyrkor och församlingar som förbereder sig, som öppnar sina dörrar, och vill vara en del av detta kommer att få se många komma till tro på Jesus.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://richardhultmar.wordpress.com Richard Hultmar

  Låt det ske!

 • http://www.sandstromjonsson.se Simon Jonsson

  För några veckor sedan pratade jag med en god medarbetare här i Norrbotten. Vi båda jobbar med ungdomar. Vi talade då om de ord du fick till dig, nämligen att vi behöver en ny radikal Jesusrörelse i ungdomsvärlden som inte bara bygger på identiteten ”kristen”, utan främst på identiteten ”lärjunge”.

  Alltså, inte bara en som tror på uppställda fakta – utan också en som är beredd att följa Jesus vart han än leder. På onsdagar har jag en Bibelskola för ungdomar här i Jävre där jag får undervisa cirka 30 ungdomar i åldern 12-18 år, och jag upplever, precis som Stefan säger, att de är beredda att vara betydligt djärvare än föregående generation vad gäller livet i Kristus. Förra gången vittnade en 12-åring om hur han börjat att ge tionde av sin lilla ekonomi, och hur Gud ändå lät honom att alltid ha nog.

  Jag fick till mig detta ord från Jesaja 50:

  ”Herren Gud har gett mig en lärjunges tunga, så att jag kan inge den trötte mod.
  Varje morgon gör han mitt öra villigt att lyssna på lärjungars vis.”

  Tänk att få en ny Jesusrörelse där ungdomar varje morgon låter sina öron väckas till att lyssna på lärjungasätt och tala på lärjungevis. Jag tror att vi snart är där.

  Simon Jonsson, pastor i Kustkyrkan, Jävre

 • Tomas Ander

  AMEN, Stefan! Ett starkt tilltal.
  Härligt när ”gamla män” får profetiska drömmar… :)

 • Henrik Steen

  Oj! Vad vi längtar efter detta! Och samtidigt är det lätt att bli tveksam om vi som församlingar verkligen är beredda att förbereda oss och öppna våra dörrar, som du skriver i slutet av inlägget. Är vårt krismedvetande djupt nog, så vi inser att det är vinna eller försvinna för Guds församling, inte om tio eller tjugo år, men just nu? Jag tror på detta tilltal, och tror Gud vill göra mycket i den unga generationen. Vi måste nog be till Gud om nåd att inte stå i vägen för det Gud vill göra genom våra fasta ramar och besserwisser-attityder!

  Henrik Steen, pastor Kungsportskyrkan Huskvarna

 • http://forkunnarbloggen.blogspot.com Gustaf Henriksson

  Amen. Maranatha!

 • S-E Sköld

  Simon Jonsson: ”och jag upplever, precis som Stefan säger, att de är beredda att vara betydligt djärvare än föregående generation vad gäller livet i Kristus”

  Den typen – det slags – ”djärvhet” har vi redan haft i vårt land, som lämnat besvikelser och förbränd mark bakom sig, trosrörelsen med förgreningar t.ex. Vad Gud och Sveriges folk behöver är ungdomar som låter sig ledas av Guds Ande och blir VERKTYG i Guds hand och ingenting annat:

  och det skeendet går via ”vetekornets lag”, där människan dör i sig själv, från sin egen prestige och vilja, för att Kristus skall få -och kunna träda fram: det är ju Honom som Sveriges folk, unga och gamla, kristna och alla behöver.

  Ps

  Tack f.ö. för senast! i Piteå.

  Ds

 • Krille

  Guds frid!
  En sak jag vill uppmuntra till är att lita på Jesus när det kommer till helgelsen, att inte vara för snabba med att försöka förändra deras beteenden. Fortsätt bara predika evangelium och älska människor så kommer snart Anden att överbevisa människor så att de kommer och frågar vad de ska göra, men om en människa inte är där så blir det lätt att lagens förbannelse kommer över dem. För vi är fria från lagen och nu lever vi efter livets andes lag.
  Visst kommer det komma tillfällen då man måste säga ifrån, men var inte för snabba.

  De kommer inse vilka beteenden som hindrar att deras vänner och andra att se Jesus. Kärleken till Jesus måste vara det som är drivkraften bakom det man gör. 1 Kor 13:1-3 om vi saknar kärleken har vi inget vunnit. Lita på Herren!

  Älska människor, se dem, finns där för dem, be för dem, uppmuntra dem så kommer ni också få tillfälle att tala dem till rätta.

  /En av många

 • Ronny

  Hej bra ämne jag ser också Jesu rörelsen som ett fördöme från Gud .Och jag som inte var med då men hört musick från då typ Keith Gren och sett Korset och stileten. Filmen med David Wilkersson och Nicky Cruss. Som hör till Jesus rörelsen tid med . Tycker mig märckt av det . Att nåden från Gud , Guds försonning och rättfärdighet för alla, och var och en av oss. Igenom kristi Kors och uppståndelse .Igenom Jesus Herren med Gud och nästan och oss själva och vårt liv och livet och Guds ord med Gud för Guds skull enbart…

  Och igenom Guds kärlek verkar ha varit mer påtaglig då än nu . Och att vi behöver något liknade för vår tid som Gud vill.Även om det inte skedde så stora under av Helande etz. eller de var så bibeltrogna alltid och organiserade, vad jag förstå rycktesväg om Jesus rörelsen . Så verckar dom trott på Guds Kärlek igenom Kristi Kors och uppståndels frälsningen . Mer än vi gör nu ,även om vi kan haft mer andlig erfarenhet . Och lärt mer telogi och kyrckohistioria . Så har vi sacknat mer än de Guds kärlek och vercklig gemmenskap med Gud som Gud skulle velat och iver för evangelisation att nå världen med evangeliet…

  Och Bland våra närmaste ,och släkt och vänner och inom och utom församlingen . Och den äckta omsorgen och kärleken och troheten i Gud från Gud om oss av honom . Och för oss till Honom som gensvar på Guds kärlek till oss.Som vår första Kärlek och till nästan och varandra som till oss själva. Och livet och Guds Ord Och med tacksamhet och glädje i tron över nåden till Gud .Och hängivenheten som är vercksam igenom Kärlek .Som dom verkade ha …

  Så jag tror att vi missat Gud rätt rejält en del av oss och våra sammanhang och försammlingar i väst och i Sverige .Så vi behöver verkligen en så där äckta Jesus rörelse församlingen och vår del av världen licksom Israel och världen i övrigt och församlingen över allt med .Och ibland har vi missat Gud för sånt vi kallat Gud och Guds Tolckning av Ordet och vilja . För vi missat själva kärnan i Evangeliet frälsningen . Guds frälsning igenom Jesus Herren . Guds kärlek som aldrig förgår … Som är skälet till Guds försoning …

  Därför brist på hängivet troget Gud äckta lärjeungaskap och leddarskap och församling och sykon gemmenskap .Och äckta evangelisation och mission och omsorg om Gud och alla och livet och Guds Ord och oss själva och vårt eget liv …

  För . Och lite för mycket tror jag tyvär ibland tycker jag . Och varför, vem vet mer än Gud och om det verckligen kan var så som jag funderar bara. Och hur det verckligen är med en Ljus framtid som Gud vill???

  Det kan kännas knepigt att bo i väst och i ett av världens rickaste länder . Och var Kristen och får man problem så hänvisas man av sin församling och syckonen där till samhället eller till sig själv och sin familj etz . Som bruckligt är i världen . Och så talar vi i vår Kyrkor om kärlek och syckon gemmenskap . Och att Gud älsckar oss och alla männisckor och är församlingens far . Ingen vidare familj församling . Som inte bryr sig mer än världen . Och hänvisar till samhället ,som de i världen gör . Där man ibland kan möta mer förståelse och insikt och kärlek än i församlingen. Det och överandligheten och alltför höga krav på telogi och bildning . Hindrar Guds Kärleck och medmänsklighet en hel del tror jag och gjort länge i Sverige .pPlus vår omoral och sekularisering Och matrilism och invidulaism. Allt detta gör oss hårda och själviska Och till mesar tror jag . För en än djupare ekonomisk kris. Och massor av männisckor i väst kommer att Gå under. Vi har överlämnats av församlingen och samhället till en numera eroderande materilais och välfärd . Som vi är beroende av . Och när den slagit sönder helt . Kommer väst och Sverige vara tredje värden . Om vi inte tar oss samman snart . Och då behövs nåt mer än finaskrispacket för bankerna . och invidulism och materilaism. Något som vi inte knappast har tillgång till och inte sen länge . För vi så letts vilse bort från den och överget den . Och det är Guds nåd och möjligheter . Med tro och hopp och kärlek och vishet med Guds gemmenskap och trygghet i Kristus .Guds försonning männisckor och Gud imellan och med oss själv. Och kristna Guds församling imellan angående Gud och männisckor och livet och Guds ord och församlingen .Och Herrens tjänst. Så efter som vi är utfattiga på Gud och Guds vishet och Goda vilja och tro hopp och kärlek och medkänsla och frälsningen och Guds Helighet. Så när vår matrilism och ekonomiska tillgångarna tryter och rämnar kommer vårt invidulistiska Paradis att göra det med . Och där det inte finns mer än egenkärlek . Finns inge hjälp att vänta . Så det kommer att bli tredje världen här med och krig och kaos . Om vi inte vill bättra oss förstås . Om inte Gud låtter det förbli så in i Vedermödan under Antikrist istälet då . . Men då är det nog kört för de egen kära för de har ju inget Hjärta för och tro på egentligen Gud och Guds Kärlek och nåd . För de lever ju för sin egen skull. Och bättra vi oss inte och börjar tro på Gud och Guds Nåd och kärlek inna dess .Böjer vi oss nog under Antikrist . För vi har inget att sätta upp mot sådanna prövningar ochhonom och vedermödan. När vi älskat detta livets Goda själviskt . Men inte haft kärlek till sanningen Gud och Han Ord och Goda vilja . Heb 13 : 8 Jesus Kristus den samme igår och idag och för evigt. Så väst och Sverige är i stor Kris Och vi Kristna församlingen här med tror jag . Om inte ett uppvacknnade sker bland folck och Kristna Här med .Som i världen i övrigt och Israel . Frid Ronny

 • Jan Sköld

  Visst kommer det väckelse bland ungdomar ,men om det ledarskap som i dag tillhör 40-50- 60 talisterna ska vara med måste de omvända sig från sina döda gärningar.Sluta med att hela tiden söka människor berömmelse och popularitet.Sök Herrens ansikte och lev i Gudsfruktan.Ty många ledare i Svensk kristenhet har avfallet från den första kärleken till Jesus.
  Många ledare tillhör de 10 spejare som kom tillbaks från kaanans land o spred missmod bland folket.
  de ledare som kommer att vara med är de som har Kaleb o Josuas Ande.
  Herren håller samtidigt på med att slipa ett nytt ledarskap, ett ungt ledarskap med hårda pannor o mjuka hjärtan .
  Kompromisslösa ,hängivna och och enorm kärlek tii Jesus.

 • http://www.sandstromjonsson.se Simon Jonsson

  S-E Sköld. Tack själv för senast. Det var trevligt att få dela Guds ord med er över ett sådant viktigt ämne.

  För att förstå vad jag menar med att ungdomar har en annan djärvhet idag än generationen innan så kan du gå in och läsa dagens inlägg på min blogg. Där beskriver jag det lite närmare.

  http://sandstromjonsson.se/

  Guds välsignelse över dig!

  Simon Jonsson, pastor i Kustkyrkan, Jävre

 • Lasse

  Kul, bara att hoppas att kyrkorna förbereder sig på det. Som det är nu är det inte bra med skitiga piercade ungdomar i våra etablerade sammanhang

 • http://motcharisma.blogspot.com Charisma, Höör

  Underbart!
  Vi förbereder oss… och arbetar intensivt för detta…
  /Charisma

  http://hoor.charisma.se/

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Jan Sköld

  Det var ord och inga visor.
  Tyvärr är det så jag själv också ser på svensk kristenhets ledare, politik, beröm och pengar.

  Krille:
  Amen!

  Stefan Swärd:
  Som det är i dag ger inte kyrkorna utrymme till de unga att bli radikala. Kostnaden för denna form av lärjungaskap är hög, och en fungerande gemenskap är ett måste. Man kan inte vara radikal på egen hand, man behöver en gemenskap var den profetiska gåvan är aktiv och till uppmuntran och uppbyggande i Kristus. Precis som S-E Sköld pekar på, så ger det dårlig frukt om man blir radikal och djärv av egen frukt. Men historien visar- såsom du pekar på Jesus Rörelsen med kanske David Wilkerson i spetsen att det är fullt möjligt att forma, vara med och bygga en radikal gemenskap som ber god frukt. Men som dagens kristenhet ser ut, var nästan alla kyrkor är rädda för ”lösa kanoner” kommer det aldrig att finnas utrymme för att dagens etablerade kyrkor för vara med denna eventuella nya rörelse.

  Delar med mig en text jag skrev om nyfrälst, tror inte jag skulle formulera mig på samma sätt i dag (så har jag blivit ljummare också!) men här är den:
  Den enskilda bibelläsandet uppvisar den lägsta siffran någonsin: bara 3 procent uppger sig dagligen läsa Bibeln.

  1947 sade 83 procent av svenskarna tro på ”Gud eller en högre makt”, en siffra som var 38% 1994, i dag ligger siffran på ca 10 procent. De som i denna skara bekänner sig som kristna är naturligtvis ännu färre, men hur mycket färre är svårt att svara på.
  Källa sifo

  Sveriges folk önskar inte att omvända sig, snarare har kyrkan som folket vänt ryggen åt Guds ord. Det är i dag inte många människor som önskar att helhjärtat att följa Gud. En god skara av dagens så kallade kristna ledare vet inte ens va de förkunnar, vi har i dag en förkunnelse som är inspirerad av JDS läran (som i grunden är en lära inspirerad av Antikrist), eller så hör vi förkunnelse som är ljum eller politisk inriktad. Vi har kyrkor som bekänner Jesus, men frågan är vilken Jesus de bekänner sig till, eftersom vi kan se att frukten av deras förkunnelse är inte omvändelse till Guds rike.
  Vi har nu en Allianse som blir mycket upprörda inför abort och homosexualitet, men i våra egna församlingar finns ej häller någon form av helighet. Allt sådant leder bara till dubbel moral och de otrogna förlorar bara ännu mer respekt till kyrkan, eftersom det är så fåtal i kyrkan som önskar att gå den smala vägen.

  En Norsk förkunnare vrålade i mikrofonen ”Det här ska bli ett ösigt möte, nu ska vi ösa fram Guds rike”.
  Dagens förkunnare tycker det är hopplöst, det är ingen ide att kämpa för Guds rike och ta avstånd från världen, de tänker göra som världen vill, de tänker ta en del av världen. Frukten av sådan förkunnelse kan vi se i våra församlingar: äktenskapsbrott, otukt, skilsmässor, omgifte, ja det är så det går när våran förkunnare börjar leva av världen. Den kristna som i dag är duktiga på att klaga över hedningar som muslimer, gör själv sådant muslimerna inte ens vågar tala om, muslimerna och andra hedningar överger inte sin tro eller gudar såsom vi kan se den kristna gör i Sverige i dag. Inte konstigt att man kan tydlig se på frukten i Sverige att Herren har börjat vända oss ryggen, vi tänker jo inte ens på honom – vi är bara duktiga på att använda hans namn.
  Vi är på väg att bli kristna som vill få förhärdat hjärtan som omöjligt kan höra va Anden säger till församlingen, vi är på väg att bli kristna utan fruktan för Gud.

  I dag ser man kristna som är fulla av sina egna begär, dessa som inte är intresserad av att gå på den smala vägen samlas i dag runt falska profeter som lovar dem stor framgång – så länge dem är villiga att ta på sig alla börder de har för dem. Inget nytt under solen, samma typer av profeter hade Jeremia, Amos och många andra Guds män problem med också. Dessa falska profeter har gjort affär av kristendomen, de köper, säljer och fäster som om domen endast är ett fantasifoster, de ler åt synden och har ingen önska att driva ut ondskan ur Herrens hus. Dessa falska profeter är precis som resten av människorna på denna jord blivit förblindat av denna världens gud. Och det är på tide att de kristna tar avstånd från dessa falska profeter och förkunnare!

  Den sanna kristna prövas och renas. Den samma kristna samlas med sina syskon för helgelse och förbön, den sanna kristna beräknar kostnaden att följa Jesus, kostnaden för att bli en lärjunge. Den kostnaden gör att den som önskar följa Jesus kommer att ta avstånd från sin familj, och änden på noten blir att den kristna hatar till och med sig själv, då han inser hur djupt synden sitter i honom. Om vi önskar att bli Jesu lärjungar så är vi nött att ta bära våran egna kors och följa honom i ord och gärningar. Det är på tiden att vi sätter oss ned och beräknar kostnaderna det är att följa Jesus, kostnaderna det är att bli en Jesu lärjunge. Gud behöver inte dig och mig, Gud behöver inte Sverige. Sverige som har blivit så riklig välsignad av Herren, med smorde predikanter och förkunnare genom tiderna har sviket det uppdrag Herren har givet oss. Det är tid för omvändelse, och inse att Herrens sista regn kommer snart, det är på tiden att vi inser att Joels profetia går snart i uppfyllelse, om den inte redan har gjort det. Vi kan se att de kristna bär frukt och att Guds Rike är verksam i Kina, Sydamerika och Afrika, men här i nord är vi döden när.
  Vi går in i en tid var Gud kommer att ta bort sin smörjelse och välsignelse över falska predikanter och förkunnare som inte önskar att omvända sig, Herren kommer att förödmjuka dem och förstöra deras trovärdighet, många kommer att bli åsidosatte i sin tjänst, detta kommer Gud att göra för att det evangelium de predikar är kraftlöst, de förkunnar död och död frambringar död.
  Endast Gud kan se in i våra hjärtan. Många kristna står under onda och lögnaktiga andars inflytande, ja vi är så fattiga på Guds Rike i detta land att vi inte vet hur vi ska pröva andarna i Guds hus, vi vet ej vem som är ifrån det onda och vilken Ande som tillhör Guds rike. Om vi önskar att bli fria från allt det här, så är tiden inne för omvändelse!
  Det är på tiden att vi ropar till Gud i syndaånger, det är på tiden att vi låter den Heliga Ande rannsaka våran inre och ge oss kraft att överge hemliga synder. Det är på tiden att vi ber Herren fullborda sin värk med oss. De som segrar kan aldrig förlora Guds härlighet. Det är upp till oss om vi önskar att sitta till bords med Kristus i himlen eller ej.
  Just nu håller Gud på att kalla och samla sina, hans härlighet syns överallt i Sverige, dock utanför den etablerade kyrkan.
  Om vi är villiga att gå ned på knä och bekänna våra synder, ropa om hjälp med våra svagheter, om vi är villiga att låta Herren oss dö bort från jaget, så kommer vi att återigen att hamna under Guds härlighet, vi kan återigen ta en del av uppståndelsen kraften i vårt liv, och vi kan återigen sprida Guds rike i detta land.
  Det är lätt att genomskåda en predikant om han har genomgått verklig syndanöd för att ta en del av den stora kraft Herren har för dig och mig, eller om han vilar på sin egen styrka och egenskaper. Det är enbart genom helgelse, förkrosselse och syndanöd vi kan ta en del av uppståndelsekraften. Det är på tiden att vi har itu med de problem som finns i kyrkan, innan vi börjar fokusera på problem som är utanför kyrkan. Hur kan man ta itu med problem utanför kyrkan, när man inte ens klarar sina egna problem i kyrkan?

  Nej, på tiden att kyrkan går ned på knä och söker Guds Rike och hans rättfärdighet.”

 • S-E Sköld

  Simon Jonsson, det bibelstudium Du höll förra året – vid ungefär den här tiden – under en av pingströrelsens i Norrbotten ledardagar i Piteå, gav mig hopp för vårt land och inte minst därför att en ung broder som Du – den generation Du representerar – bar fram just det budskap Du hade; tveklöst från Gud. Alla Sveriges kristna skulle behöva få höra det, ur Din egen mun och just på det sätt Du framförde det i Piteå.

  Skall f.ö. gå i på blogg, som Du tipsade mig om.

  Sedan vad gäller mitt tidigare inlägg, så är jag allergisk mot allt som på det allra minsta vis andas mänsklig hurtighet, ungdomlig eller annan, som ett slags/köttets ersättning för Andens verk och kraft. Hade skickat denna nedanstående text till Sten-Gunnar Hedins blogg, riktad till honom och Pelle Hörnmark, men nu har tydligen S-G lagt ner sin blogg. (jag skickade det f.ö. sedan till Pelle som ett personlig mail, då jag tror att Gud sänt det). Således följande:

  Gud har utrustat Sin församling med garanterat framgångsrika vapen; segervapen, vart och ett på sitt särskilda område. Det innebär att församlingen alltid kan gå framåt i segertåg; förutsatt att hon låter sig utrustas med dessa Guds mäktiga segervapen, i vilka Anden Själv uppenbarar Sig! Och vem kan framgångsrikt strida mot Anden?!

  I dessa vapen – i denna utrustning – finns också den profetiska vägvisargåvan; ”stigfinnargåvan” skulle man kunna kalla den. Den formen av Gudsuppenbarelse – vägvisande – har funnits med bland Guds folk alltifrån återupprättelsens begynnelse. När t.ex. Moses och folket drog ut från Egypten var den med – i form av en moln och eldstod, dag och natt – och även när de blev olydiga Gud, följde den trofast med dem; för att återföra dem till den väg Gud hade tänkt/bestämt för dem.

  På samma sätt är Gud med Sin församling också i dag! Han vill vägleda -och utrusta den. Men Han måste få chansen att göra det; och det är vi människor som avgör om Han skall få den möjligheten eller inte: men en Guds församling utan dessa Andens gåvor och utrustningar är en vapenlös armé, med framgång i relation till detta faktum:
  då församlingen alltid – dag och natt – är inbegripen i en andlig strid.

  Och en Guds församling har bara en form av utrustning/beväpning som gör den framgångsrik; och det är Andens mångfaldiga utrustningar. Låt oss därför återvända dit, till utrustningskammaren. Där finns inget att frukta för Guds folk, men väl för deras fiende; satan/ormen. Därför vill han alltid förhindra, att Guds folk återvänder dit, där hon blir oövervinnerlig!

  S-E Sköld

  ———

  Simon J.

  Med min önskan om Guds välsigne över Dig, Dina medarbetare och det Guds verk Ni står i. Du kan hälsa Kenneth från mig!

  S-E Sköld

 • Nils

  AMEN Stefan !

  Nu är linjen klar ! Stäng inte ned !

  Det här har jag efterlyst länge… såg också Ekmans reflektion i ”Världen i dag”
  http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=3181&Itemid=28
  som kan ses som ett nyttigt uppvaknande.

  I stället för att som varit kutym berömma det som ingenting är och rosa de själiska engagemangen, så behöver kristenheten höra från predikostol:

  ”Så här illa är det, vi är i bottenläge… men kom och hjälp oss i bön, sätt skuldran till och låt oss hjälpas åt tillsammans ”

  Då kommer folket, då sluter man upp !
  – men fortsätter man fejka med själiskt invanda mönster så måste det ned djupare innan bekännelsen kommer

 • Rodica Dobondi

  Jag har varit i så många sammanhang där vi har bet för Sverige . Gud hör bön !

 • Rikard

  Eftersom Stefan inte själv säger något om detta vill jag efter stigande irritation göra det – Snälla sluta posta så enormt långa kommentarer! Ni förstör så lätt meningsutbytet och dödar alt för ofta samtalet genom att lägga in stora textmassor som få orkar läsa. Håll inläggen korta och kärnfulla så kommer fler att delta i viktiga samtal. För det är väl ändå samtal ni vill ha?! Har ni fortsatt en obändlig lust att breda ut er så kan ni väl göra det på er egen blogg.

 • Roger på Hisingen

  Under oktober månad hade vi ett team från Sydkorea här på Hisingen. Det blev ganska mycket bön. En onsdag bad vi om en ny Jesus-rörelse. Uppmuntrande att läsa det budskap som du förmedlat Stefan!

 • Christer Roshamn

  Underbart Stefan. Kan du inte dela det med oss på medarbetardagarna i Örebro? (EFKs medarbetardagar) Jag kan berätta att i Motala har vi en härlig grupp konfirmander. 1 av dem tog nattvarden i vår kyrka (Motala Baptistförsamling) i söndags. Hon har en hel sekulär bakrgrund, men hennes gammelmormor är en bedjare och tillhör vår kyrka.
  Hon sade till henne. ”Pastorn sa att alla som tror eller vill tro på Jesus kan ta nattvarden. Jag tror på Jesus” Denna 14 åriga tjej gick fram och tog nattvard för första gången!!!!

  För några veckor på en helt vanligt ungdomsmöte(ekumeniskt) predikar Håkan Axell från LP Ung i Motala. ca 10 tonåringar bestämmer sig för att vilja bli Jesu efterföljare.
  Det är något på gång!
  Amen!

 • alexander

  när jag läste senaste kommentaren, så kände jag: ja, det är något på gång.

 • Margret Sundin

  Jag blev själv frälst i Jesusväckelsen och det var ingen enkel grej att komma in i de etablerade sammanhangen, det religiösa är alltid dött och urtråkigt! Jag tror att människor både unga och gamla idag kommer att få ta emot Jesus i sina hem och sedan söka sig till kyrkan och bli förvånade av vad de möter. Den Jesus som frälste dem finns inte i kyrkan? Visst är det så ganska ofta, eller? Jag tycker mig höra det från många håll. Även på denna blogg. Jag är ändå helt viss om att Gud kommer att använda Guds folk som är villiga att ställa sig i Herrens väckelsehistoria, de kyrkor som är profetiska, som lever i Gudsrikets principer, som följer Herdens röst, hör Herrens röst kommer att befolkas med skörden som är mogen. Ungdomarna hungrar efter eviga värden idag precis som då på 70-talet. Jag hoppas att jag aldrig ska få en religiös barlast!
  Guds lokala församling behövs och är helt avgörande för de nya som kommer! Men församlingen måste flöda i den Helige Ande, leva i Guds Rike – inte nära Guds Rike som SS skriver. Vi måste leva i Guds Rike, dit får man tillräde när man tar emot Jesus och den Helige Andes dop.
  Det religiösa dödar och i sån atmosfär finns dåligt med luft och ingen som mött levande Gud vill vara del av ngt sådant.
  Vi som kom till tro i Jesusväckelsen överlevde trots torftiga församlingar och torra möten. Vi samlades ofta i hemmen och många nya församlingar utvecklades utifrån dessa smågrupper. Den som kommer ny vill ha äkthet – han vill finna äkta tro och ett liv som stämmer med vittnesbördet.
  Idag snurrar etablissemanget runt tillhöra SKR eller inte, kritisera väckelser i USA mm. En del tystas ner (SKR) och annat raljeras om, det bådar inte gott för de nya att förvirras av. Nej äkthet och ärlighet sökes av de som kommer in och mycket kommer då att avslöjas.
  Margret Sundin
  pastor

 • http://andersenqvist.blogspot.com/ Anders Enqvist

  Hej stefan!

  En stor utmaning det där. Det ser ju bra ut på papperet.

  Jag har själv tonåringar i hemmet. Skulle en större del av deras kamrater bli frälsta, skulle vi antagligen ha ännu mera tonåringar i huset. Är man beredd på det – tid, ork, engagemang.

  Sedan en helt annan sak:
  Jag vet inte om du fortfarande har ambitionen att publicera ett videoklipp från youTube på din blogg. Så gör man.
  Brevid varje youTube-klipp så finns det två fält. 1 ”Webbadress” 2 ”Bädda in”
  Och det är taggarna du hittar i fältet ”bädda in” som du högerklickar och kopierar.
  Klistra in detta i din html-editor som finns bland dina bloggverktyg…så bör du kunna se youTube direkt på din blogg.

  Ex v Obamas segertal

 • Margret Sundin

  Hej igen
  Var ute på Alethia och hittade en intervju från den 4:e september med Ulf Christiansson angående Lakeland. Jag tycker att du Stefan mfl som läser denna blogg, bör ta del av den. Efter all kritik av de som åkt till Lakeland, av helandeförkunnelsen och det karismatiska i synnerhet bör denna intervju läsas. Stefan du har kastat många stenar på det Guds vidrörande som många upplevde i Lakeland och du vill se väckelse i Sverige, läs och fundera. Gud förlåter.

  I intervjun finns inget försvar för Bentleys fall eller felaktiga handlande såklart, där finns ett personligt vittnesbörd och i mina ögon en bedömning av vad som hänt ur en troendes synfält. Om vi förväntar oss en väckelse måste vi ta den såsom Gud sänder den, Stefan. Vi måste inte ha koll! Vi som Guds folk trasar sönder vad Gud vill göra men tack och lov -Herren gör det ändå! Gud visste hur etablissimanget skulle agera men Herren visste också att detta nedslag skulle få betyda mycket för många och att Gud kunde ta sitt folk en bit till och att mycket skulle uppdagas gm detta både i de direkt inblandade och i Kristi kropp i sin helhet. Gud har koll! För det som skall komma behövde detta ske först, och här får vi alla prövas!

  Jag tror att tilltalet du fått från Gud stämmer eftersom flera kan vittna samma sak. Det kommer en väckelse och de som överlåter sig till den Helige Andes ledning och inte sin egen kunskap hur det ska gå till, kommer att få vara en del av detta. Men det finns alltid ett pris att betala. Likaväl som Lakeland kommer denna utgjutelse som Herren lovat i Sverige att nagelfaras och kritiseras och då måste vi ändå stå fasta – eller hur. Herren rör vid sitt folk, sina ofullkomliga barn och vi kan bara be om Guds beskydd över de som Han kallar och smörjer. Guds folk förföljs av sina egna, så har alltid skett, Bibeln kallar dem för fariséer. Så har det varit gm hela Bibelhistorien och Guds väckelsehistoria.

  Jag gläder mig åt att du Stefan berättar hur den Helige Ande leder och att du hör Guds röst, det är en självklarhet när man är en del av en samfundsledning liksom när man är ledning i en församling. Då är det ingen fara för religiöst och urvattnat. Att leva med Jesus och dHA varje dag är ju det mest spännande man kan göra.

  Jag undrar däröfr vad du Stefan som ordförande säger och tycker om EFK:s engagemang i SKR? Jag vill veta. Mångkultur, sammanblandning och bön med alla religioner. Vad säger den Helige Ande om detta till dig?

  Margret Sundin
  EFK-pastor i Ö-a

 • Pingback: Församlingsrörelse - Principer 1 « Richard Hultmars blogg()

 • http://metrobloggen.se/roberts Robert

  Margret. SKR = sveriges kristna råd, kan inte vi som alla troende på jesus som guds son enas och be tillsammans, då kan vi lägga ner. Vi behöver alla våra syskon, även om vi inte är överens i många frågor så har vi samma herre!

 • Roger på Hisingen

  Robert, du har nog missuppfattat farhågorna kring SKR. Det är inte bön tillsammans med andra kristna som är kontroversiellt utan bön tillsammans med andra religionsutövare. Eftersom man inom SKR driver den linjen så har några av oss ställt frågor om hur EFK och andra samfund som står för Lausannedeklarationen hanterar detta.

  Jag skrev ett par gånger i denna fråga i Dagen tidigare i år:
  http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=153690
  http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154413

  Under bloggposten 6 september lovade Stefan att Anders Blåberg ska kommentera frågorna om EFK och SKR. Jag har inte sett det ännu. Kan jag ha missat det?

 • Margret Sundin

  Kära Robert
  Alla på Jesus troende ja, men läs själv det arbetsdokument som ideligen förnyas och nu även innefattar muslimer och alla andra religioner. Gud har koll oavsett, men det måste ändå lyftas bland oss kristna, de heliga som Guds Ord kallar oss. Som pastor har jag uppdraget att vaka över Ordet.
  Var välsignad Robert
  Margret Sundin

 • Margret Sundin

  Tack Roger för dina artiklar i SKR-problematiken.
  Det är allvarligt om inte alla kristna förstår vad SKR står för och om inte samfundsledare kan förklara medlemsskapet. Eller inte vill, eller kanske inte förstår vartåt det lutar? Nej men så kan det väl inte vara. Att be med alla olika religioner är förvirrande och som pastor kan jag inte försvara vad som händer. Jag vill väcka de som sover – är det inte det som är väckelse!! Det börjar väl med oss! Vakna Guds folk och säg nej till synkretism och ja till klassisk kristendom.
  Margret Sundin
  pastor

 • Tomas Ander

  Spelade in veckans Respons på Kanal 10 i går em. Tog då med detta tilltal Som Stefan upplevt om en ny Jesusrörelse/Ungdomsrörelse. Mycket inspirerande och utmanande Stefan.

  God Bless

 • Magnus S

  Vad händer med våra stela kyrkor, som lever i tradition när människor som har fått en konsekvens i sina liv av sin tro kommer in i våra stela kyrkor?

  Hur kan dessa människor tända de människor som finns runt omkring dem av den eld som de har inom sig utan bränna ner?
  Eller ska de bränna ner?

  Var idag synliggör vi de nätverk vi behöver bygga mellan människor som märker att min tro ger konsekvens för min tro, mitt liv, mitt handlande och mina tankar?

  Hur gör vi för att länka samman människor som brinner till ett nät i Sverige?

  Var idag finns den romerska officeren som i Lukas 7 säger: Säg bara ett ord……

  Det var några tankar från mig, Magnus.

 • MITCHEL

  mitt problem är att jag tror på jesus cristus men där är det stopp jag är 53 år och blev frälst 1985 i västervik av en pastor som inte tyckte om mig direkt efter frälsningen kastades jag ut till ny synd har hela livet jagat vänner både som icketroende sedan som troende förstår inte hur man kan växa i tro utan kristna vänner vilket är omöjligt att få och att umgås med jag heter mitchel ramnesjö och har en faCEBOOKSGRUPP SOM HETER VI SOM VANVÅRDATS I BARNHEM OCH FOSTERHEM 1920-1980 VARFÖR HYCKLAR SÅ MÅNGA TROENDE OM FRÄLSNING I TRO SKALL FUNGERA OCH VÄXA VAD FÖR ÖVERNATURLIGT MÅSTE MAN PRESTERA FÖR ATT FÅ SANNA KRISTNA VÄNNER MVH BESVIKEN PÅ FÖRSAMLINGAR RIONG MIG 01,PS TALA OM FÖR MIG VARFÖR BLIR MAN FRÄLST AV JESUS OM MAN SEDAN KOLLEKTIVT DÖMS AV KRISTNA FÖRSAMLINGAR NÅGON SOM TÖRS SVARA FRIMODIGT.

 • MITCHEL

  RÄTTELSE MITT TEL.ÄR 013-274106.MITCHEL RAMNESJÖ BESVIKEN.